Amacam blog aku....OK tak ?

Wednesday, May 30, 2012

Sapa kata org Perlis x dak keta power ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Nin dia ..aku nk perkenalkan kat hampa antara keta autoshow yg power kat Perlis. Nissan Cefiro milik Bro Arai . Dulu keta dia biasa2 aja..tp setelah aku dh "tuang minyak" dan "kasi racun" sikit pemikiran dia..maka jadilah seperti mana yg korang tengok kat bwh nie . Dah byk perubahan yg dia telah buat ..termasuklah dr segi interior dan engine . Paling aku suka kat keta dia ni sebab...ada nama blog aku kat sinun hehehe..

Kipidap Arai !

Wei..aku x suruh dia lekat erk..dia sendiri yg nk letak nama blog aku tu taw !

WW..

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

dh tengok Metro semalam ?


Monday, May 28, 2012

Kereta yg kena hempap semalam !

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Aku difahamkan antara 4 ke 5 buah kereta terlibat dlm kejadian "khemah melayang" semalam..naseb baik tiada kecederaan menimpa para peserta dan org ramai . Buat rakan2 ku yg terlibat ..bersabarlah dgn dugaan ini..pasti ada hikmah disebaliknya ...

Sunday, May 27, 2012

Autoshow Carnival Autocity 27/5

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Aku baru ja balik dr Autocity tengok autoshow , "time attack" dan yg paling best ..."aweks" show ..hampa jgn marah no :) Tengah dok layan2 buat show off audio..tetiba angin  ribut dtg tiba2 dan menyebabkan sebuah khemah terbang melayang dan menghempap beberapa buat kereta show off kat situ..aku sempat tarik anak aku lari ..seb baik tiada kecederaan menimpa para pengunjung ..kejadian tadi membuatkan aku teringat kembali kejadian yg sama berlaku pd Autoshow Seberang Jaya  pd bulan Mac yg lalu . apa lagi..aku pon panggil lah wife aku balik rumah teros...



Adriana minat sungguh ngan vintage car nie..

Autoshow Karnival Beruas Bersama RTM Perak 26/5/2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Syukur Alhamdulillah event aku semalam berjalan dgn lancar sekali..walaupun terdapat sedikit penurunan dr jumlah penyertaan peserta akibat pertembungan 2 event yg berjalan serentak semalam ( himpunan Belia di Putrajaya dan Karnival Autocity @ Penang )..namun aku amat berpuas hati ttg perjalanan event semalam .Janji YB puas hati kan .Aku sedkit ralat sebb last minit MB x dpt turun .

Selain autoshow , terdapat persembahan artis2 fofular tanahair seperti L Ramlee , Rohana Jalil dan Zamani Slam serta pelawak terkenal ..Maidin..dan yg paling best ..buat pertama kalinya suara aku dpt didengar LIVE melalui satu slot program di RTM Perak ..DJ yg interview aku tu pon booleh tahan cun nyer ..hehe..

Ni tengah Interview LIVE ni..cun gak minah ni...bini aku yg amik gambaq ni ( kena contral jd baik ler hehe )

Ketaq gak bila kena jd emcee mlm tu..maklumlah yg dtg semua nya VVIP !


Ni la ha ADUN Pengkalan Baharu..YB Dato' Hj Hamdi. ( di tengah tu )

Friday, May 25, 2012

Alamak ..MB nak mai !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Harini aku agak kelam kabut skit..mau taknya..esok aku dh nk kena p Pantai Remis sbb autoshow...T shirt dan trophies blom setel lagi ..semua nk kena buat mlm ini juga ! Dalam kelam kabut..pegawai khas kpd YB Dato' Hj Hamdi called ..."Khairul..MB nak mai jugak esok malam..dia nak tolong sampaikan hadiah "...aduuhh...kena buat lagi satu cenderahati utk MB...

Apa pon..seperti biasa ..aku mohon doa dr kengkawan semua agar show aku esok berjalan lancar seperti yg aku rancangkan..

Cenderahati utk VVIP..


Thursday, May 24, 2012

Trophies utk Autoshow Pantai Remis Sabtu ni

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Amacam ..sempoi tak ??




Tuesday, May 22, 2012

mintak maaf semua

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Aku mintak maaf sebab x berpeluang nk ziarah hampa semua buat masa la ni sebab aku bz sgt2. Habis jer autoshow kat Bagan baru2 ni..aku kena attend external course pulak selama 2 hari..pastu aku kena prepare untuk Autoshow di Pantai Remis Sabtu ni sempena Karnival Beruas Bersama RTM Perak ..

InsyaAllah aku akan membalas kunjungan kalian bila semua dh setel ...

Aku yg pki baju hitam belang tepi dinding tu..ngantuk sangat dah 

Cerah bijik mata pas pekena semua menu nie


Sunday, May 20, 2012

Autoshow Sempena Sambutan Hari Belia P.Pinang , Bagan Ajam 19/5

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Terima kaseh buat semua peserta autoshow , audioshow , drifters , semua car clubs yg hadir memeriahkan event kami semlm di RnR Bagan . Sokongan anda semua amat kami hargai .Tahniah buat semua pemenang . Tak lupa juga pd main sponsors EAM Oil & Gas ( Hyrax Oil ) En Prakash , Shaharin , Azizi , CEO V1 Fuel Booster En Zainal , Mr Jason dr Tom's Sticker , KarHifi dan yg paling utama kpd Ketua Pengarah Jabatan Belia Dan Sukan Negeri P.Pinang En Jalil , Timb Pengarah En Wan , Org kuat kbs..En Rozaimi dan En Sahaipun .Jumpa lagi pd masa hadapan .


Friday, May 18, 2012

Dah genap setahun rupanya...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Harini genaplah setahun aku pakai keta Persona nie..kalau hampa masih ingat..aku pernah buat entry bila aku beli keta ni dulu ..meh tengok sini . Rasa masa mcm cepat berlalu kan ? . Boleh aku katakan ..hampir tiada langsung aku modify kereta ni..ntah la..aku dh rasa x minat langsung nk make up keta..Tiada langsung skirting tambahan , spoiler , sticker malah car audio kereta ni pon masih stok kilang !
Alhamdulillah , keadaan kereta ni masih seperti aku mula2 beli dulu..cuma biasa la ada sikit calar sana sini . Kat skirting depan tu calar sebab aku p langgaq longkang..yg tepi pintu tu..aku pon x tau sapa yg buat :)
Meh kita tgk ..keadaan kereta aku sekarang...

Penuh dgn sticker show jer..


Ini aku yg langgaq longkang...

Sport rim pon ori lagi 



Aku guna kereta ni  x kerap sgt..tgk km tuh..baru 18K..sebulan average lebih kurang 1.5k km aku guna 






























Wednesday, May 16, 2012

Banyak benda yg aku nak kongsi...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Aku ni sekejap update blog.pastu hilang kan..bukannya apa ..la ni aku sibuk sangat2..byk menda yg aku nk kena buat . Apa kata entry harini aku rangkulkan semua dan share ngan hampa ...jom ushar apa yg aku post kali ni ...

1)Sebaik saja tamat Autoshow hari belia kt UPSI minggu lepas..aku kena tumpu pd Autoshow sambutan Hari Belia Peringkat negeri P. Pinang pulak pd sabtu ni ..acara ini akan berlangsung di RnR Bagan Ajam Butterwoth bermula dr pagi hinggalah ke mlm..selain autoshow..aku juga akan buat demo drift utk tontonan org ramai..dengaq kata konsert pon ada. Setakat ini persiapan dh hampir 80% siap .Inilah banner yg akan aku p gantung esok mlm kat sana .


2)Selepas tamat autoshow di Bagan tu..lebih kurang jam 10mlm aku akan terpaksa bergegas pulak ke Pusat Komersial Permatang Pauh ( depan UITM ) utk show off kereta2 modified dan sembang santai bersama kakitangan Pej Belia dan org ramai sambil menonton bola ( big screen ) dr jam 2am sampai 5 am..gila ka apa ni ..mampoeh !


3)Pada 20/5 pulak ...pihak Autocity telah menjemput aku utk sama2 meraikan Hari Belia bersama kerajaan negeri . Seperti biasa group kereta2 audio akan turut serta memeriahkan majlis .

4)Pukul 3 tadi aku ke KBS cawangan P. Pinang meeting dgn ketua2 jabatan kerajaan utk perbincangan mengadakan autoshow sempena Penang Bike Week @ Tapak Pesta P.Pinang Sg Nibong pd 23/6 nanti. Event ni dijangka akan mengumpulkan ribuan bikers termasuk dr Singapore dan Thailand . Details akan aku share ngan hampa len kali no .




Monday, May 14, 2012

Autoshow Gemilang Usahawan Sg Dua Penang 13/5

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Semalam berlangsung satu lagi Autoshow di Dewan Sg Dua Butterworth..selain kereta..pertandingan motor tercantek juga diadakan , dimana adik aku sendiri turut mengambil bahagian. Show ni bukannya aku yg organize ..aku cilok pics ni dr fb sahabat aku..Khairul Nazdmi dari Kelab Smooc / Yosato .
Kalau hampa nk tau scooter adik aku ( pink kaler tu ) telah menang dlm kategory scooter  .




Sunday, May 13, 2012

Auutoshow Hari Belia Peringkat Negeri Perak 12/5/2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Tiada kata2 yg dapat aku ucapkan..syukur Alhamdulillah sekali lagi autoshow aku semalam berakhir dgn jayanya walaupun hujan turun pd waktu petang .Hampir 60 buah kereta telah mengambil bahagian dlm pertandingan semalam..jumlah itu tidak termasuk sokongan car clubs yg hadir memberi sokongan . Selain peserta dari negeri Perak ..terdapat ramai juga kehairan peserta2 luar seperti dr Perlis ,Kelantan , Terengganu , Pahang , KL serta Melaka. Next show..kat RnR Bagan Ajam Butterworth 19/5 ni...show ni juga sempena Hari Belia Peringkat P. Pinang....sibukk lagi ler aku minggu ni...



Saturday, May 12, 2012

Debaran hampir bermula...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Alhamdulillah aku dah selamat sampai lebih kurang 2.30 pg semalam...bukan kat Tanjung Malim..tp nun di Sg Buloh nuh sebab tidoq kat rumah adik ipaq aku . Jam dh menunjukkan pukul 7.15am..ngantuk sgt2 dh ni...InsyaAllah 8am kami akan bertolak menuju ke UPSI nanti...harap2 semuanya OK harini...

Thursday, May 10, 2012

Autoshow Hari Belia Negeri Perak..berdebar hatiku...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan sekelian ..

Beberapa hari aku menghilang dr blogging dan x sempat membalas kunjungan rakan2 semua. Aku sekarang ni sibuk giler sebab tengah buat persiapan untuk Autoshow Hari Belia Peringkat Negeri Perak yg bakal berlangsung di UPSI , Tanjung Malim sabtu ini . Mmg hati aku berdebar sgt2.sbb inilah kali pertama aku organize show paling jauh dr Penang dan ternanti2 adakah sambutan yg bakal aku terima dr peserta disana sama hebat mcm di Penang atau sebaliknya .
Aku ucapkan jutaan terima kaseh pd sahabat aku Saudara Shahnudin , KBS serta Kerjaan Negeri Perak kerana memberi peluang serta kepercayaan pd aku utk menjalankan event ni nanti . Mmg aku dh promo event ni giler2..bahkan klu korang perasan..beberapa hari lepas event ni serta nama aku terpampang di Harian Metro ...InsyaAllah aku akan bertolak ke Tanjung Malim pd esok petang..mohon doa kalian agar event aku ni berjalan dgn lancar seperti selalu ..


Ini trophy utk tempat kedua tau..yg pertma ..7 kaki tingginya !

Nampak tak nama aku tuh ??

Tuesday, May 8, 2012

Bertemu blogger di Kulim

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Ketika Autoshow Kulim minggu lepas..aku bertemu dgn salah seorang rakan blogger kita dr Shah Alam ( jauh no mai ) iaitu ...aiseyman..lupa lak nama..yang merupakan tuan empunya blog .. sharkhasim.blogspot.com . Yang bestnya ..walaupuan dia menetap di Shah Alam..tapi kami ni rupanya "satu kapal"...asal org utagha juga ..orang Bukit Mertajam ! . Baru2 ni kebetulan dia balik bercuti bersama keluarga sempatlah singgah tengok autoshow aku kat Kulim tu...bukan senang nk tgk event camni kan ? kita bertuah la dia dpt tengok secara LIVE.

Gambaq yg di ambik "secara paksa" dr blog beliau..jgn maran no...

Sunday, May 6, 2012

Lawatan KP Negara ke Kulim

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Harini merupakan hari kedua progran lawatan KP Negara..Tan Sri Ismail Omar ke Daerah Kulim .Kalau hampa nak tau..KP ni mmg berasal dr kulim...aku yg dibesarkan di Kulim mestilah terselit perasaan bangga di hati. Kemuncak acara harini berlangsung di Mini Stadium Keladi ...pelbagai acara  , aktiviti serta persembahan artis2 disajikan buat tatapan org ramai . Antara acara2 yg menarik adalah..mini autoshow ( kereta , scooter , motor klasik serta superbike ) , pertunjukkan payung terjun dr anggota komando 69 , bike stunt dr anggota PDRM dan byk lagi .

Eh...Uncle Ong pon ada sini...





Sapa kata Malaysia x dak stunt man ....

Saturday, May 5, 2012

Kemalangan ngeri di Sunway Carnival

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ....

Mesti hampa panic kan tgk tajuk entry aku ni...sebenaqnya xcident ni hanya olok2 jer..tengahari tadi aku satu family ker Sunway Carnival di Seberang Jaya Penang nak tengok "Avengers"...sementara tunggu show time kol 4.50..kami sempat layan " demo rescue " , melawat booth serta mini concert dr anggota2 Bomba itu sendiri di perkarangan ground floor shopping complex tu .Acara ni berlangsung sempena Sambutan Hari Bomba Kebangsaan ke 37 .


Friday, May 4, 2012

HellaFlush Jan's

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Hampa jgn tanya aku apa maksud HellaFlush Jan's tu..hanya owner dia  yg bernama 


Rizal saja yg tau apa makna disebalik tu . Satria Rizal ni lebih bercirikan concept racing 


car ..segala acc yg dia sumbat lebih kepada racing parts . Berikut adalah spec kereta dia ..


Engine:

1.6 standard satria


Port & polish stage 1


Gasket metal


Open filter HKS
Grounding cable HKS


Pivot Raizin voltage stabilizer


Straight piping exhaust custom


Interior


Seat pilot fully bucket Bride Low 


Seat co-pilot Recaro Evo 4


Stereng OMP RALLY


Quick Shift custom


RPM Autometer 5 inci


Apexi RSM 


VST timer



Audio:


Pioneer audio system


Absober:


ARH hi-lo adjustable


External :


Mivec CJ4A facelift


Skirting honda custom


Fender GTI custom


Spoiler EK custom


Bonet CJ4A by RACECRAFT carbon product


Visor THULE sweden


Sticker sponsor by MEL sticker studio


Crystal Green Mixing Colour by Aikka


Rims / tyres


Front tyres , Michelin Pilot Preceda


Rear Tyres , Bridgestone Potenza


rim 205/40/R17 ( 17 " )


Rim Fabulous VIP Japan