Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, April 30, 2012

Kulim landmark Central Autoshow 26/4

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Alhamdulillah Kulim Landmark Autoshow berakhir dgn jayanya semalam..hampir 70 buah kereta telah mengambil bahagian termasuk ada juga peserta yg dtg di KL dan Perak .Tahniah buat semua pemenang dan kepada yg tewas..cuba lagi pd masa hadapan .Aku x larat nak type panjang2 ..letih sgt dah nie..

click here for more pics..album 1 and album 2














Saturday, April 28, 2012

Kulim Landmark Central Autoshow Round 3 Apr 29th

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Buat kali ke 3 aku akan buat Autoshow di Kulim Landmark Central @ lebih senang dikenali sebagai Autoshow Giant Kulim pad hari Ahad 29 ni . Kalau sesapa yg blom tau..1st round aku buat pada July 30th dan 2nd round pada Jan 29th 2012 Setakat la Alhamdulillah dah hampir 95 % preparation dh siap . Sebelum autoshow ni , esok aku nk bwk family stay kat Cinta Sayang Golf Resort Sg Petani ...relax n enjoy ngan family sebelum "kerja terok" ahad nanti . Ini adalah car sticker dan T Shirt yg akan aku bagi pd setiap peserta yg berdaftar bertanding . So warga Kulim ..jom serbu Ahad nanti .....





Friday, April 27, 2012

Program Mesra Belia , Permatang Pauh 26/4

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Semalam jadual aku mmg padat sekali..dr awai pagi hingga lah ke malam ..selesai program bersama TPM di Juru..pd malamnya pulak aku kena menghadiri Program Mesra Belia anjuran Pej. Belia dan Sukan Daerah SPS  yg juga dihadiri oleh Adun Seberang Jaya YB Ariff Shah di Pusat Komersil Permatang Pauh ( Depan UITM ) Antara XTVT yg dadakan adalah pertandingan sepak raga bulatan dan show off audio dr Club AUC .Tengah2 borak ngan YB dapat lagi satu projek nak buat show ..jeng3x.
.( dasat..program aku harini semua dgn org2 besar ni ..hampa jgn jelesssss).



YB dah letak tangan atas bahu...kira baguih dah la tue .....

Show off sempena kedatangan TPM ke Juru Penang 26/4

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Akhirmya ..berjaya jugak aku MC arini....sorry bos ( klu boss aku baca blog ni...mampoeh ! )..Alhamdulilllah program konvoi autoshow dan show off sempena kedatangan TPM berakhir dgn jayanya . Hampir 30 buah kereta modified berjaya aku kumpul harini..walaupon terpaksa yg ramai kena amik MC mcm aku hihi. Aku ucapkan jutaan terima kaseh pd semua peserta yg sudi support event aku harini..dan tak lupa juga pd semua marshalls PROCC Penang kerana sudi mengawal selia perjalanan konvoi harini dgn amat berjaya sekali .


Aku buat sessi briefing pd semua peserta konvoi



Wednesday, April 25, 2012

20 jahanam...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Tajuk aku ni x dak kena mengena dgn filem arwah Tan Sri P Ramlee tu ..20 jahanam yg aku punya ni semua  nya baik2 belako..sebenaqnya ..20 buah kereta ni aku yang pilih untuk menyertai show off di Juru Penang pd esok hari sempena Majlis Perjumpaan 1 Malaysia yg akan dihadiri oleh TPM ( Tan Sri Muhyiddin Yassin ) . Jabatan Perdana Menteri dan Jab Belia Dan Sukan PP mohon kerjasama dr aku menampilkan kereta2 yg "ganaz" buat tatapan TPM nanti .
Jenuh lah aku kontek sorang demi sorang sbb event tu nanti jatuh pd hari Khamis ! time semua kerja tu termasuklah aku .Tapi Alhamdulillah , semua owner kereta dpt memberi kerjasama yg positif dan sudi hadir memeriahkan acara tu nanti . Setiap peserta akan diberi trophy sebagai cenderahati . Dan yg paling best..aku akan buat konvoi kereta2 autoshow ni di sekitar Seberang Jaya , Perai dan Butterworth pd esok  hari sambil diiringi oleh marshall kelab kereta dr PROCC Penang .

Konvoi ..konvoi jugak..macam mana aku nk bagi tau kat boss yg aku x leh p kerja esok ni ??? Hampa ada idea ?? Aku dok nampak macam nk MC jer ni hehe...


Keta Bro Firdaus

Kelvin from Myvi team



Keta Dato Zack...

Jason ....

Wahida Spiderwoman..

Keta Pak Non...

Yanto ...

Geng Perlis...



Boss Team Force..Nixon..


Arai dr Perlis


SAM boss Trinity ...

Bro Manggo..

Owner Char Ko Teow udang lipan...Bro Amzar..

Smart Car ..


Trophy show off esok

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Ini adalah trophy utk setiap owner kereta yg dtg show off esok sempena Majlis Perjumpaan 1 Malaysia bersama TPM ...hanya 20 buah kereta yg telah aku selected bertuah dpt memiliki trophy ni  ...klu nk taw kereta2 apa yg aku dh pilih ...tunggu entry aku mlm nanti ..

Mahai tau tropy ni.....macam biasa..Adriana jdi "unpaid" model utk kali ni hehe..nanti ayah beli kaneto k.. 

Tuesday, April 24, 2012

Minggu yg sibuk kali ni...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Buat pertama kalinya aku ada 3 event nk kena handle dlm masa satu minggu...

1) Rabu mlm meeting dgn semua marshall dr PROCC Penang untuk bincang pasal konvoi pd hari Khamis

2) Khamis ni aku kena handle show off cars di Juru Penang sempena Majlis Perjumpaan 1 Malaysia yg akan dihadiri oleh TPM ( Tan Sri Muhyiddin Yassin )



3) Sabtu pulak aku akan jadi jury salah satu pertandingan autoshow di Balik Pulau Pinang.


4)Pada Ahad ( 29/4 ) event aku lak di Giant Kulim ( Autoshow Kulim Landmark Ceentral ) ..dr 3pm sampai ke 10mlm

Berasap aku ......................

Monday, April 23, 2012

Sapa kata org lama x reti modify kereta ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

First time aku berkenalan dgn Uncle Ong ni masa gempaq-bangat-autoshow-feb-25-2012 yg lalu . Terkejut gak aku ..x pernah ada "warga emas" yg berani main show kereta ni . Tapi aku respek habis la kat Uncle Ong..walaupun umur dh mencecah 70 thn namun semangat beliau dlm modify kereta ni mengalahkan org muda !

Volkswagen 1971 ini dibeli 2nd hand dgn harga RM2K saja..tapi cost modified yg dia laburkan boleh beli rumah teres sebijik tau ..dia dh modified hampir RM130K ! . Siap convert engine lagi dr 1200cc ke 1600cc . Korang tgk sendiri la apa yg dia dh buat kat kereta beliau ni..kalau hampa nak tengok kereta dia secara lebih dekat ..sila lah dtg ke Autoshow Kulim @ Giant Kulim Ahad 29/4 nanti ..