Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, March 31, 2012

Dia bagi lowered pulak !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Hari nii aku sibuk skit..hampa layan dulu pic ni dulu ....


Friday, March 30, 2012

Jom p Tesco Stargate Alor Setar esok

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

InsyaAllah esok ptg sampai ke mlm aku akan berada Tesco Stargate Alor Setar , sbb aku akan organize audio blast kat situ...n i kira mcm sesi "pemanas badan" gak la ..sebab sabtu 7/4 baru lah lawan betul ( autoshow dan audioshow ) .Kot2 la sapa2 nak mintak sign otograf aku ..mai ler esok hehe...

Thursday, March 29, 2012

New monster from SP

Assakamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

First time aku tengok kereta Bro Kamarul ni masa Autoshow The Carnivall Sg Petani awal bulan lalu . Teruja gak aku tgk jentera dia ..semua lengkap dan memiliki package yg menarik sebagai sebuah kereta autoshow . Dengan design bodykit , interior serta audio system yg mantop telah membolehkan beliau merangkul pelbagai kejuaraan ketika di Sg Petani dan juga baru2 ni kat Autoshow Seberang Jaya ..InsyaAllah kita jumpak lagi kat Tesco Alor Setar minggu depan bro ?



Wednesday, March 28, 2012

Pasai ni la aku sibuk sgt la ni

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Sorry x sempat nk singgah blog korang..aku ada 3 event yg nk kena handle dlm masa terdekat ni . Setiap mlm meeting sana sini..bangla pon dah tidoq..aku dok kerja lagi !

7/4 - Tesco Stargate Alor Setar
8/4 - UNIKL Kulim
29/4 - Batu Kawan autoshow dan sprint test




Monday, March 26, 2012

Autoshow Taiping 25/3

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan 2 sekelian..

Syukur Alhamdulillah sekali lagi show aku berakhir dgn jayanya..walaupon hujan hampir sejam ptg tadi (cuak gak aku )..namun tidak mematahkan semangat para peserta untuk terus "berentap" dlm game yg begitu sengit tadi . Becak jugak la pdg tu sampai ramai terpaksa berkaki ayam..aku pulak dr kasut kena la pki selipar ..
Yang pastinya YB Rosli (Adun Terong )..dh naik syok dan teringin nk buat lagi ...maceh la datuk bagi projek hehe...



Sunday, March 25, 2012

LIVE from Taiping ( Taman Kaya ) Autoshow

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Tengok pics dulu..x sempat aku nk add text..busy ni..bye...













Saturday, March 24, 2012

From Taiping with love...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Esok bermula lah autoshow kat Taiping yg InsyaAllah akan diadakan di Taman Kaya . Oleh kerana dah melangkaui jauh dr Penang maka aku terpaksa pergi sana sehari lebih awai agar persiapan semua dpt dilakukan dgn lebih lancar dan sempurna . Dekat Maghrib tadi baru lah sampai ke homestay yg aku booked tuh ...

Not bad lah..rumah teres ngan 3 bilik serta 2 bilik air ... cukup lah utk kami 5 beranak ..
Lepas "checked In" barulah kami ke tempat karnival @Taman Kaya tu..mlm ni ada forum perdana ..lupa lak nama penceramah tu ..selain forum..pelbagai produk jualan serta pameran dr agensi2 kerajaan turut diadakan sambiil dengar ceramah..sempat kami menggalas perut ngan Char Ko Teow Udang Lipan..hampa pernah rasa ka ?..Ini 1st time aku try..mmg sedap ! Yang juai tu merupakan sahabat aku juga ..
Dan yg paling best ...dia nk belanja aku makan pree lagi esok ..yahoooo...


Thursday, March 22, 2012

Chors Classic

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Sebelum kita p ushar kereta Chor ni..terlebih dahulu aku ucapkan berbanyak terima kaseh pd kengkwan yg sudi berkongsi masalah serta memberi nasihat dan kata2 perangsang buat aku smlm ..akan aku jadikan pedoman buat masa hadapan ..

OK berbalik kepada kereta Bro Chor yg berasal dr Bota ni ..beliau meruoakan salah seorang peserta yg kerap kali juga joint setiap autoshow yg aku anjurkan ...dh byk wang dia laburkan utk menjadi seperti sekarang ..sblm ni keta dia kaler kuning...sekarang ni dia tampil bergaya dgn kaler hijau "HULK" pulak ..smart beb ! Setelah beberapa kali mencuba ..akhirmya kejayaan menjadi miliknya apabila beliau menjuarai kategory Mira Looks ketika autoshow-ekspo-belia-best-seberang-jaya sabtu lepas .

Jom kita tengok apa yg dia telah buat kat keta dia ...


Wednesday, March 21, 2012

Sekadar nak kongsi ..

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Harini aku nk berkongsi ttg perasaan atau tahap "gundah gulana" hati aku .( apa yg aku merepek nie..sorry la..aku ni x pandai mengarang ayat ) ..bukannya apa ..mungkin ini semua rezki dan ujian dr Allah ...seperti mana yg hampa semua maklum..lately aku byk sgt show nk kena handle ..mesti hampa kata best kan ada show byk...dpt duit ....tp hakikatnya bila dh terlalu byk show..aku sedikit renggang dgn wife dan anak2..quality time sedikit tergugat ..klu dulu mlm leh tido awai..la ni kol 1am pon masih dok ngadap ltop lgi..

Hal pelajaran anak2 aku sedikit terabai..di tambah pulak dgn kerja office yg membebankan ..aku terpaksa membahagikan antara part time bisnes dan kerjaya..penin2 aku dibuatnya ..aku pon x tau sampai bila nak jadi mcm ni ..

Wahai rakan2 ku..aku perlukan sokongan moral , kata2 semangat atau apa saja yg boleh membantu aku menangani masalah ini ...bantuan kalian amat aku hargai ..

kalau hampa nak tau..ini lah event terdekat aku..boleh kata every week ada event

25/3 - autoshow taiping
31/3 - demo audio tesco stargate alor setar
1/4 - autoshow UPSI Tg Malim
7/4 - autoshow tesco stargate alor setar
8/4 - autoshow UNIKL kulim
29/4 - autoshow & sprint test stadium batu kawan

mampoeh ! 

Tuesday, March 20, 2012

Habis jahanam !

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Kalau hampa nak taw incident apa yg tak diingini masa autoshow-ekspo-belia-best-seberang-jaya Sabtu lalu..ni la ha.....khemah yg dipasang tetiba melayang ditiup angin kencang yg datang secara tiba2..kejadian yg berlaku x sampai 2 minit telah merosakkan 2 buah kereta peserta autoshow pada aritu .Nasib baik tidak ada kemalangan atau kecederaan yang menimpa orang ramai..
Buat peserta yg terlibat ..harap bersabar..kerana pihak penganjur bersedia untuk memberikan sedikit ganti rugi kat korang ..

Monday, March 19, 2012

Autoshow Ekspo Belia Best Seberang Jaya Penang 17 Mar 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Alhamdulilllah show aku semalam berakhir dgn jayanya walaupon terdapat insiden yg tidak diingini telah berlaku..nak taw apa dia ..tunggu next post dr aku ..aku x larat nk ulas panjang2 sebab letih sgt ...hari ni aku kena kerja lak ..sbb esok ada audit..ptg tadi sampai lah kol 11pm tadi aku sibuk meeting sana sini..1st dgn wakil UNIKL utk next event aku pd 8/4 ni kat Kulim..kol 9 tadi aku meeting dgn club drift dan En Ady dr Putera Racing team utk event kami di Stadium Batu Kawan pd Mei nanti ...enjoy my pics ni yer...



Saturday, March 17, 2012

LIVE UPDATE from Autoshow Xpo Seberang Jaya Penang

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Kol 9 aku dah sampai kat tapak xpo...3-4 biji kereta peserta dah siap ada (awai sunggoh hampa no )..
Harap2 show aku hari ni berlangsung dgn jayanya tanpa insiden yg tidak diingini ..doa kan aku yer kengkawan semua !
Tapak pertandingan pd arini
 




Friday, March 16, 2012

Kita layan cap lak ...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Bila time autoshow ..aku selalu buat T shirt utk semua participants..cuma kali ni lepas discussed ngan wife..kami decided utk bagi Cap lak pd mereka semua yg akan bertanding pada Sabtu ni...

Kesian kat Adriana ..ayah mintak jadi model jap ..hehe

Amacam...cun tak ?

Wednesday, March 14, 2012

Sticker for Ekspo Belia Autoshow Seberang Jaya

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Mau tak hot...mau tak bengang ..benda bila kita dh planned tetiba x jadi ..hampeh betul ! Terkena lagi aku ..aritu masa show kat Kulim ..kali ni kat Batu Kawan lak . Kalau dh x mampu nk buat show..habaq la await2..jgn dok menyusahkan kan aku saja ..ahh..  malas la aku nk crita ...bagi aku sejuk dulu noo...

OK..lupakan jap pasal bab show Batu Kawan yg x jadi tu ...sabtu ni aku akan organize show kat Ekspo Seberang Jaya pulak ..macam biasa lah..sibuk bebenor aku la ni ..ni la ha sticker kereta utk para peserta yg bertanding aritu ..hampa nak jugak ka ? kalau nk mai ler ekspo tu sabtu ni ..


geram sgt2 nih

aku tengah geram sangat2 dah nie .....

Monday, March 12, 2012

Hang nak bodek aku ker Naga ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Aku pernah posted kereta Naga ni pd Oct tahun lepas...klu dulu bonet dia ada airbrush..sekarang dh x dak dah sbb aku difaham kan kereta beliau terlibat dlm satu kemalangan dulu ....mungkin x berani nak "main" airbrush...dia beralih pula kpd sticker . One thing yg aku suka kat kereta dia ni sbb......sticker blog aku ada dimana2 saja kat kereta dia ! Free ads tu ! Aku x sponsor satu sen pon taw dan aku pon x paksa dia buat sticker tu ..apa pon bro...hang dapat extra points dari aku nanti hehe....

Naga yg handsome !

Blog sapa tu ??

Sunday, March 11, 2012

Tempah trophy

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Belum lagi mula autoshow kat seberang jaya 17/3 dan 25/3 ni...aku kena start prepare dah untuk autoshow kereta / motorsikal @ Taman Kaya Taiping 25/3 nanti . So smlm , aku p salah satu kedai tropy kat Kulim utk booking . Pening dan sibuk skit aku la ni...


Tgh discuss ngan wife ...merangkap PA aku :)

Friday, March 9, 2012

Bela ikan dlm kereta ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Aku pernah posted ttg kereta Firdaus ni sedikit masa dulu...sekarang ni jom kita p ushar keseluruhan kereta beliau ...dah macam2 dia buat ...sampaikan ikan pon dia bela ! hang jangan bela kambin dah la pasni Firdaus hoi :)


Ni blog sapa erk ???

Thursday, March 8, 2012

Pinky Kancil

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Harini agak free skit .leh la update blog dan ziarah kengkawan semua. Ketika kulim-landmark-central-autoshow- pd Jan lalu..aku ada ambik gambar beberapa buat kereta utk dimasukkan dlm blog aku nih..sejak kebelakangan ni aku agak busy skit so terlewatlah skit nk share ngan hampa semua .
Salah satu keta yg aku ambik ialah kancil pink ni..lupa lak nama owner dia ..marah lak dia kat aku nanti ..

Tuesday, March 6, 2012

Ni la ha...projek aku untuk 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Hari ni aku nk share ngan hampa semua ttg schedule aku utk thn ini...semua event ni basically dh confirmed..

Mar 17– Ekspo Belia Autoshow Seberang Jaya Penang 
Mar 24 – Autoshow Ekspo borong dan IKS Stadium Batu Kawan Penang
Mar 25 – Drift competition Stadium Batu Kawan Penang 
Mar 25 - Autoshow Parlimen Bkt Gantang JKKK Kg Juru
Apr 1 – University Pendidikan Sultan Idris Autoshow , Tg. Malim Perak
Apr 8 – UNIKL Autoshow Kulim Kedah
Apr 28 - Autoshow Dataran Shah Bandar Terengganu
Apr – Autoshow Umno Juara Rakyat Adun Terong , Perak ( date TBD )
Apr – Autoshow Esso Family Day Prai Penang ( date TBD )
Apr - Autoshow Esso Family Day RnR Juru Penang ( date TBD )
May – Autoshow Hari Buruh Auto City Prai Penang
May 6 - Spring test , drift and Autoshow Batu kawan 

June – Autoshow Ekspo Usahawan Bumiputera , Seberang Jaya Penang
June – Autoshow Ekspo Usahawan Jawi , SPS Penang .
June – Autoshow C Mart Arau Perlis
Aug – Kulim Landmark Central Autoshow , Kedah
Aug 31 – Convoi Merdeka around Penang Island
Sept 16 – Malaysia Day Autoshow Auto City Prai Penang
Sept – Drift / Sprint Test Batu Kawan Penang
Oct – Autoshow Ekspo Usahawan Muda Bandar Perda Penang
Nov – Autoshow Tesco Seberang Jaya Penang
Nov – Autoshow Village Mall Sg Petani
Dec – Autoshow Parit Buntar Perak

Monday, March 5, 2012

YB melawat kawasan

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Seperti mana yg hampa semua maklum..aku la ni dh jadi semakin busy ngan show...yg terbaru aku akan buat autoshow di Seberang Jaya sempena Ekspo Belia pada 17/3 nanti ( tapak ekspo seberang jaya dekat tesco tu )..ptg tadi lepas balik kerja aku kena p sana sbb nk jumpak org yg nak sewa booth kat situ ( urus booth pon aku taw ! ).
Tahun ni dh masuk tahun ketiga aku buat show kat sini , penganjur Tunas Indah Niaga mmg selalu invite aku utk buat show kat situ . Ekspo ini bakal berlangsung dr 9/3 hingga ke 18/3 .


The Carnivall autoshow & drift show Mar 3 2012..Part 2

Aku turut jadi emcee majlis pd haritu...big thanks buat isteri aku yg byk membantu 


Ketika majlis penyampaian sijil penghargaan kepada main sponsor aku iaitu..Hyrax Oil Sdn Bhd 


Jadi jury pon aku...

Sunday, March 4, 2012

Jumpak rakan blogger kat SP

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Ketika Autoshow carnivall Sg Petani Sabtu baru2 ni..aku buat pertama kalinya bertemu dgn blogger Laguna Merbok iaitu saudara Shaiful yg juga merupakan seorang pensyarah yg tinggal di Sg Petani. Ketaq jugak bila jumpak ngan lecturer nih...maklumlah aku ni sekolah pondok jew :)..apa pon maceh bebanyak pd bro Shaiful yg sudi singgah kat event aku aritu ...lupa nk bagi t shirt bro ...


Saturday, March 3, 2012

The Carnivall autoshow & dreift show Mar 3 2012

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Tamatlah sudah autoshow kat SP tadi..syukur Alhamdulillah cuaca mendung sepanjang hari cuma sekali sekala ada sikit gerimis..Sambutan yg diterima dr peserta amat menggalakkan terutama dr drifters yg dtg dr pelusok negeri. Cuma ada sedikit insiden dgn pihak polis kira2 jam 5 ptg tadi dimana semua event drift dibatalkan serta merta dgn alasan ianya telah mengganggu lalu lintas ! aku rasa bukan sbb tu..main reason nya sbb Najib nak lalu jln tu nanti ...
Utk tidak mahu menimbulkan sebarang kekecohan..aku arahkan semua peserta drift beredar serta merta ..apa pon yg pastinya ...event aku sekali berakhir dgn jaya nya pd hari ini . Jumpa lagi di Autoshow Seberang jaya 17/3 nanti !