Amacam blog aku....OK tak ?

Tuesday, February 28, 2012

Rezeki dtg lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Lepas satu..satu show aku kena buat ..sampai x menang tangan ..x sampai 5 minit tadi ..aku baru dapat offer buat autoshow kat tapak xpo seberang jaya Penang pd 17/3 nanti..hampa tgk offer thru fb aku ni..
berderet2 show aku kena buat ..

1) 3/3 Sg Petani
2) 17/3 seberang jaya
3) 24/3 Batu kawan
4) 1/4 - UPSI Tj Malim
5) 8/4 UNIKL..Kulim
6) 5/5 - Dataran Shah Bandar Tganu !..dan banyak lagi  ..

Aku rasa mcm nk berhenti kerja la ..apa pendapat hampa ??

Monday, February 27, 2012

Bersama dgn geng X-Tuned Penang Region

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Gambar penutup utk hari ni...depa ini adalah ahli2 kelab satria..X-Tuned ..yang menang best car club kat autoshow gempaq bangat sabtu baru2 nie...


The Carnivall Water Park Autoshow Mar 3

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Dah byk hari aku x singgah blog hampa..bukannya x sudi..tp masa yg x mengizinkan ..aku sibuk sgt2 la ni..baru ja habis gempaq-bangat-autoshow sabtu lalu..aku kena tumpukan pd The carnivall autoshow kat Sg Petani sabtu ni pulak .

Kali ni bukan saja autoshow dan audioshow ..aku turut jemput drifters dari Pro Spec Drift Club utk buat demo drift pd aritu..Apa lagi kengkawan yg ada sekitar Sg Petani..jom la ramai2 singgah .


Sunday, February 26, 2012

Gempaq bangat autoshow Feb 25 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Suykur Alhamdulillah..show aku kali ni berakhir dgn jayanya walaupun hujan lebat pd waktu ptg.Naik cuak jugak aku tgk langit gelap jer..seb baik lebih kurang 6.45pm cuaca kembali ke sedia kala .Hampir 300 buah kenderaan termasuk kelab2 kereta yg hadir .
Bagi aku , misi serta sasaran penganjuran kali ini telah mencapai sasaran yang aku idam kan...apa benda tu ?? x perlu lah aku story kat hampa disini. Antara VIPs yg hadir pd hari ni ialah Marketing Exec. Hyrax Oil Malaysia , Pn Hashimah Maamor , Penyelaras DUN Bukit Tengah Dr Lim Boon Han dan Ketua Pemuda UMNO Batu Kawan , saudara Wahid B. Othman .
Kepada semua pemenang2 ..aku ucapkan tahniah ..dan pd yg kalah..jgn give up...cuba lagi len kali . Aku juga ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan jutaan terima kaseh kepada semua sponsors dan kelab2 kereta yg hadir memberi sokongan . Besok aku akan kembali sibuk sebab aku nk kena prepare untuk The Carnivall Sg Petani Autoshow dan Drift show pd 3/3 ni pulak ...penattttttttt

Ratusan manusia memenuhi tapak pertandingan selepas hujan

Saturday, February 25, 2012

LIVE update from Gempaq bangat autoshow..1pm

setakat jam 1 pm..hampir 40 buah kenderaan dah masuk ke tapak pertandingan ...ramai lagi yg on the way ...


Amacam tropi aku ..ok tak ?

VI Booster merupakan salah satu sponsor aku pd harri ni

Club GT Myhtos ..baru ja sampai ...

Orang Ipoh ni 

Ketibaan Club Satria X-Tuned..hampir 30 buah kereta 




12 hours to go...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Esok akan berlangsungnya autoshow gempaq bangat round 2 kat autocity ...ini adalah event aku yg ke 2 utk tahun ini. Last day mmg aku sibuk gila b!@# hari ni..11.30 aku terpaksa amik time off kena p IPD ambik permit polis..pastu solat Jumaat kat Juru dan jumpak "funder" aku kat sana .

Balik kerja tadi p kedai t shirt ..Alhamdulillah semua dah siap...pastu aku kena p Kulim lak meeting next autoshow @ UNIKL Kulim ..depa planned nk buat bulan Apr nanti...habis meeting singgah rumah org tua aku jap.pastu ( banyak sungguh pastu kan ) aku kena amik banner utk show esok...dekat Maghrib baru la sampai rumah...penat wo !
 Kawan2 semua ..doakan kejayaan show aku esok yer..pada semua rakan2 blogger yg bersempatan ...mai la jumpak aku kat sini ...

Thursday, February 23, 2012

Amekkaw

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Dah beberapa hari blog aku tak update..sibuk ttg show aku sabtu ni dan tgh buat proposal untuk show kat Terengganu lak ..dah tu kerja kat opis berlambak2 ..cuma arini leh relax skit dan curi2 update blog

Aku dapat email ni dari kawan aku tadi..aku rasa bab ttg harga serta cukai kereta import mmg kita semua dah sedia maklum ..mmg tinggi melayot ! Cuma aku nak share sekali lagi dgn hampa semua .aku tak tokok tambah ayat dr sender ni..hampa baca dan komen lah yer..aku malas dah komen ..



Biar Ada Akal Sikit Beb...!!!!

Subaru Impreza WRX 2.0, sebenar termasuk kos penghantaran ke Malaysia adalah RM 60,291 sahaja.

Namun, setelah dicampurkan dengan Duti Import, Duti Eksais dan Cukai Jualan iaitu RM78,378.30 + RM 60,291 dan harga kereta Subaru Impreza WRX 2.0 untuk masuk ke Malaysia adalah kira-kira RM138,669.30.

Tak termasuk harga keuntungan yang diambil oleh pengedar utama dan harga keuntungan salesman. Jumlah ini belum lagi dicampur dengan insuran dan cukai jalan untuk membolehkan kereta ini berada di atas jalanraya di Malaysia. Maknanya dah jadi 150 - 160k... belum masuk interest kat bank lagi.. dah jadi 250k beb..

BMW 3 series baru RM90k, masuk Malaysia jadi RM250k keatas.., 160k cukai jer.., itu tak termasuk lu orang loan kat bank contoh muka 20k, loan 230k... ambik aaarrr 7 tahun dah jadi dekat RM400k. Bayangkan dari RM90k harga keta tadi dah jadi dekat RM400k...? Apa barang beb....!!!!

Jadi kepada rakyat malaysia sekalian..., biar ada akal sikit... bila pembangkang nak turunkan cukai import dan harga rumah so takda sebabnya kepada sesiapa yang berakal nak tolak beb...!!!

-mak aiiiii..tudiaaaaaaa...puaih ati aihhhh-

Monday, February 20, 2012

Sudir's Wira Sedan

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Bro Sudir ni kira newby dlm dunia autoshow nie..sekali imbas kereta beliau masih lagi nampak cam "basic mods "...tapi aku difahamkan kereta dia dah semakin mantop skunk nie..apa pon kita tunggu kemuncuulan dia pada autoshow gempaq bangat kat autocity penang sabtu nanti

YB Khairul melawat kawasan...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Hampa ingat aku ni YB ka ? hehe...mana la layak aku ni....dah 2 minggu berturut2 hari ahad aku dah setenang cam dulu dah..klu dulu leh "melengkaq" kat rumah ..la ni x boleh dah sebab aku ada byk urusan yg nk kena settel .

Macam pagi tadi..aku kena ke Sg Petani nk jumpak org majlis utk tetapkan tarikh The Carnivall autoshow..so dh confirmed 3/3 sebagai tarikh autoshow..pastu aku ke The Carnivall meeting dgn org kuat kat situ discussed ttg show tu dan seterusnya melawat site utk drifting nanti ..pastu p kenduri kwn aku kt Lunas bro Fairol a.k.a Kak Limah ...petang baru la sampai rumah..

Hampa ingat senang ka nak buat show ni ?? penat nak mampoeh..rambut aku pon dh byk uban dh nie...

Sunday, February 19, 2012

Baru tak lengoh pungkoq !

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Amacam ada berani ??


Friday, February 17, 2012

car sticker for gempaq bangat autoshow Feb 25th

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Baru la ada masa nk update blog stelah seharian bz kat opis ....ni la ha ..sticker utk para peserta autoshow yg bakal berlangsung kat Autocity Penang Feb 25 ni..sapa nak ?? mai jumpak aku :)


Thursday, February 16, 2012

Jadi jury kat Kulim aritu

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Harini aku agak sibuk skit ...aku post kan pics yg dibuat oleh Team Myvi untuk aku buat tatapan hampa semua ..pics ni ketika aku jadi jury kat kulim-landmark-central-autoshow bulan lepas .

Wednesday, February 15, 2012

The Birth of Ace Optimus Prime Myvi.

Assalamualaikum dan salam sejahrea buat rakan2 sekelian ..

Pics ni aku cedok dr album Ace Crew Motorsport yang berpengkalan kat Klang yang terkenal dgn penghasilan kereta2 ganaz dan x "masuk akal" ! Myvi ni merupakan antara design terbaru dari mereka ...apa pendapat korang ttg kereta ni ?? Jom kita kongsi ...

Tuesday, February 14, 2012

Mmg betol2 express !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...


Monday, February 13, 2012

Karnival Rakan Cop Pdg Kota Penang 10~11 Feb 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...


Kalau nk tgk more pics..klick sini dan sini

Sunday, February 12, 2012

Sivalingamm..The new kid on the block

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Ketika Autoshow Kulim Landmark baru2 ni..terdapat beberapa buah kenderaan yg baru start nk join dlm pertandingan autoshow...salah satunya Honda keeamasan milik Sivalingam ini . Walaupun di kategory sebagai newby..kereta dia not bad actually , ciri2 sebagai sebuah kereta modified telah terserlah...cuma kalau boleh Bro Siva..hang p tukaq bulu2 tu ..ganti ngan balut PVC atau cat..nampak lebih kemas dan x berserabut ....apa pon macha..good luck


Saturday, February 11, 2012

LIVE from Karnival Rakan Cop Pdg Kota Penang

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Ikut plan asal mmg aku nk p Pdg Kota arini..tp nampak gaya cam x leh la ..arini kena kerja lak..ptg ni aku ada 2 meeting yg nk kena attend ..pasal autoshow project ler ni . Apa pon pics ni semua aku cilok dr fb kengkawan ...enjoy yer ..

Thursday, February 9, 2012

Alahai...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Sory arini bz skit kt tempat kerja..x leh nak ronda dan beramh mesra ngan hampa semua ...

Apa hampa akan buat klu terkena dlm situasi mcm ni ??


Karnival Rakan Cop Pdg Kota Penang 10~11 Feb 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera buatrakan2 sekelian ...

Karnival Rakan Cop akan berlangsung di Pdg Kota Lama Penang dari 10 dan 11 Feb . Buat warga Penang ...apa tunggu lagi..jom la pakat2 pi...ada superbike dan car audio show off ..InsyaAllah aku akan kesana pad ptg Sabtu nanti ..


Tuesday, February 7, 2012

Masuk magazine lagi

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Terlebih dahulu thanks pd kengkawan yg komen ttg "baju baru" blog aku ni..thanks juga pd yg sudi memberi panduan serta technical tips pd aku ..plan2 aku akan ubah mana yg patut..maklumlah aku ni bab2 PC lembab skit..tak kesah lah apa pon warna blog aku ni..yg penting pengisian serta mesej akan tetap sampai pd hampa semua ..betoi tak ?

OK kita lupakan dulu bab background kaler blog aku ni..tadi aku p beli majalah Karhifi terbaru ..rupa2 nya gambaq aku yg hensem ni ada lagi dlm majalah tu ...hebat tak aku ? tiap2 bulan masuk magazine wo ! .Actually show ni masa kat autoshow ekspo usahawan Seberang Jaya Penang bulan 6 thn lepas..ntah napa lewat sgt baru nk publish lam bulan ni . Janji muka masuk magazine kan :)

Blog salin kulit jap

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Jemput la masuk..jgn terkejut lak ..aku saja2 salin baju blog aku ni ...sblm ni pinky ...ada yg kata npk cam feminine..betul tu..aku mmg akui...sbb tu aku tukaq jadi "Black Metal" lak..baru nampak ganazz.. Hampa pon taw kan..aku ni mana la reti nak buat blog cantek2..camni pon dh kira ok bagi aku ..

Kat mana nk cari template yg ala2 murky..dark side ..tu ? Biaq nampak berantu skit blog aku nih !

Apa hal ngan Kak Limah nie ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ....

Baru tadi terserempak ngan keta Kak Limah nie kt dlm wall dia...ntah apa lak dia nak buat lagi kt keta dia ni ...bila aku tya jawapannya ...biarlah rahsia ....apa pon tunggu lah kat Autoshow Gempaq Bangat kat Autocity Feb 25 nanti ..sikit hari lagi kereta ni leh terbang tau..percayalah cakap aku ...


Monday, February 6, 2012

Ini yg dikatakan sambil selam minum ayaq !

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Harini aku bawak wife dan anak2 ke The Carnivall water park kat Sg Petani...selain mandi manda..main reason aku kesana adalah utk meeting dgn org kuat event coordinator ..En Rudy ttg next autoshow aku kat situ pd 3/3 nanti ...klu x silap 2 minggu sudah aku dah meeting dgn depa .

Masa aku p sana krew RTM pon ada... tengah buat shooting utk rancangan Explorasi ( klu x silap aku la..sbb aku ni jarang tgk RTM ) yg disiarkan setiap hari Sabtu jam 12 tengahari @TV1 . Kompom muka aku kat dlm TV nanti !

Betul tak apa yg aku kata..sambil menyelam minum air kan ....

Sunday, February 5, 2012

Trophy utk Gempat Bangat Autoshow Autocity Juru Penang Feb 25

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Sebelum ni aku dah hebahkan pasal autoshow The Carnivall Sg Petani pd 3/3 ni..tup2 aku dapat lagi satu projek nak buat show kat Autocity pada Feb 25...kali ni aku namakan GempaQ Bangat Autoshow Round 2..kalau hampa ingat lagi..Round 1 aku buat pada Dec tahun lepas ..meh tengok sini .
sibuk mmg sibuk..sebab aku ada show nk kena buat dlm selang seminggu . Inilah trophy utk setiap pemenang pd show aku ni nanti...amacam best tak ?? dekat 6 " tu ..

Gempaq bangat autoshow Juru autocity penang Feb 25
Main categories ( 1 ~ 5 )winner get 6" trophy
Proton std , Kcar std , Kcar extreme
Open std , Open extreme , VIP Open , Split fire
2 woofer SQ , 2 woofer SPL
4 woofer SQ , 4 woofer SPL
6~8 woofer open .

Jury selections
Best airbrush , sticker , lighting ,
engine , interior , bodykits,
Best Mira looks 
Best GT looks
Best Original Old Skool ( 1 ~ 3 )
Best Myvi std ( 1 ~ 3 ) 
Best Viva std ( 1 ~ 3 ) 
Best BLM std ( 1 ~ 3 ) 
Best Car club

Reg : RM 50 ( Tshirt + Tom's sticker , Karhifi magazine,close at 3 pm )
Prizes : trophy 6"+ hamper+ Hyrax Oil
Organizer : GM Event Management
http://gilamodified.blogspot.com/
Autoshow call Khairul 0195712256 
Audio Art 0174371281 / Manggo 0124040587


Audioshow @ Autocity Penang Feb 4

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua..

Aku baru ja balik pas layan kawan2 main audio kat Autocity tadi ..depa juga sempat buat "mini party" utk meraikan birthday sahabat kami iaitu Sdr Emry ...nasib la hang kena simbah ngan ayaq oren tadi haX3 .Buat semua rakan2..sambil kita bersuka ria..aku ingin ambil kesempatan ini utk mengucapkan salam Maulidur Rasul kpd semua ..dan janganlah kita lupa berselawat ke atas junjungan besar kita ...Nabi Muhammad S.A.W.

Friday, February 3, 2012

Vios Ultra Racing

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Lega audit dh habis...OK tanpa membuang masa ...aku nk introduce kan kereta sahabat aku ni ..Bro Yanto..tuan empunya Vios Ultra Racing...Dia bukan saja2 boh nama Ultra Racing tu taw...mmg kereta dia di sponsor oleh company tu !..best la hang Yanto....baru2 ni dia jadi duta utk Hyrax Oil lak..mai la sebotoi wei !

Jom kita tengok "apa barang" dlm kereta beliau ....

Engine : stock Vios , air filter open port K&N ,  Volt stabilizer
Strut Bars : Stabilizer Ultra Racing , 4 point engine bay , anti roll bar,side lower front and left , room bar , rear bonet
Bodykit : custom
Suspension / rims . tyres : Spring 01 hi/lo adjustable , Enkei , Potenza Bridgestone
Interior : Seat SSCUS , Monnitor 19" , Stereng Momo , Pivot auto shifter , Pivot speedometer , HKS boost meter,HKS vacuum meter , HKS voltage meter
Audio : Autotek woofer 12' , 4 Mid MB Quart , Amps American Sound


Wednesday, February 1, 2012

aKU JADI gro LAGI

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Jangan ingat aku ni sombong lak sbb x singgah blog hampa..aku 2 hari ni sibuk lak ..lepas habis sho kulim tu ...hari ni dan esaok aku kena jadi 'GRO" lak..nak kena melayan customer yg mai audit kilang aku ni ...apa2 pon ..makan kenyang la masa lunch tadi..melantak pree !!..Buat rakan2 yg sudi singgah ..InsyaAllah aku akan terjah hampa semua nanti ..