Amacam blog aku....OK tak ?

Wednesday, October 24, 2012

Kemalangan maut @ Prai

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Satu lagi kemalangan maut berlaku di Kawasan Perindustrian Perai ptg tadi . Laluan ini mmg dikenali sebagai "black area" kerana kerap kemalangan maut terjadi kat sini . Aku pernah kehilangan rakan sekerja kat area ni juga kira2 2 thn yg lalu...
Kejadian ni berlaku berhampiran kilang tempat aku kerja ( Sanyo Automedia )..OTW balik tadi sempat singgah jap untuk tengok dgn lebih dekat..kemalangan yg membabtikan 2 buah kereta , sebuah bas kilang dan sebuah motorsikal ini telah mengorbankan penunggang motor tersebut . Kesian aku tengok mangsa parah di kepala akibat digilis tayar bas tersebut. Dari cakap2 org kat situ..bas kilang tu tak berhenti masa traffic light tengah merah..aku ucapkan takziah buat keluarga mangsa...



Keadaan motor mangsa






19 comments:

shaiful zaidi said...

kesiannya...

Jos Revalution said...

tu lah buat pa bahayanya menunggang motor ni..ibarat menggadai nyawa sendiri...

nik ros said...

siannya.

beckhrooy said...

takziah buat keluarga mangsa, memang susah kalau kita berhati2 dan orang lain tidak, maka kemalangan ttp berlaku

caliph shuriken said...

kes ni mcm entry yg bro pnah publish dulu kn...

Hunny Kitty said...

Ya Allah....

Mila Ahmad said...

Aduh, lemah seluruh badan.

My Life's Journey said...

takziah buat ahli keluarga mangsa ..ummm sedih pulak umi rasa ..

umi nak ucapkan selamat hari raya aidiladha buat abang khairul seisi keluarga ..chak!

Muhamad anuar Marsib said...

Sedih betul bila tengok keadaan kemalangan macam ni.. Semoga kita yang masih sihat ni dapat berhati2 hati semasa memandu..

Pada kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat menyambut hari raya Aidil Adha.. Saya kirimkan koleksi ucapan hari raya sms sebagai tanda ingatan dari jauh..


Koleksi SMS Ucapan Raya AidilAdha pilihan Anuar

syiela said...

Ya Allah ngerinya.. Takziah

syiela said...

Ya Allah ngerinya.. Takziah

Abhamz said...

assalam, ngerinya...harap raya ni kuranglah kemalangan sebegini...Selamat Raya Qurban

Abhamz said...

assalam, harap2 raya-raya ni kuranglah kemalangan sebegini...ubah sikap kita bila di jalan raya...Selamat Hari Raya Korban

LydSunshine said...

Memang dah janji ajalnya di situ. Tapi saya sangat kesal sebab perkara macam ni, adalah di atas kesilapan pemandu bas tu. Pemandu bas ni kadang2 besar kepala sgt masa kat jalanraya. Langsung taknak mengalah dgn kenderaan lain. Tau la dia bwk kenderaan besar. Apapun, semoga yang meninggal tu akan mendapat tempat yang baik di alam lain.

Niza Romli said...

Ya Allah, ngeri.

azizah :) said...

Lailahaillallah.... ngerinya...
takziah buat keluarga mangsa.. semoga rohnya arwah di cucuri rahmat Allah!

khairul said...

Betul tu Caliph...xciden mcm pernah sy published dulu

Edy Fee said...

hye blogger
kunjungan malam aya
SELaMAT HARI RAYA AIDILADHA
---------------------------
siyes ngeri....kne hati2 la lpas ni kita semua

Anonymous said...

[p]The diamond crusted earbuds feature all of the technology that makes the Beats headphones the best Monster Beats Studio and utilizes the same silicone [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]Cheap Beats By Dr Dre[/url] tips for noise blocking effect . Libratone [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats dre[/url] Beat has two input methods: a 3 . With 3G connectivity and a built in digital camera, the handset utilizes the useful video calling feature, Three, T-mobile,beats studio, As for the first three iPhones, [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]cheap custom beats[/url] the iPhone 4 features a 3 . beats by [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]custom beats[/url] dre headphones also have a very nice metal hinge assembly on the headphones for added durability . Reznor隆炉s presence is an important one, since he underlines [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]customize beats by dre[/url] one of the core focuses of the new service . Pop and other [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]custom beats by dre[/url] melodic genres, from folk to progressive house, all sound great . The clarity provided by Dr Beat mind phones is highly unbelievable and justifies the pains of the composer through generating these the individuals had heard the music in a minute sounds produced in it . Those people bests by [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]cheap beats[/url] simply dre earbuds on sale gives you approximately advantage around the selling price.[/p]