Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, September 24, 2012

Daihatsu boleh jadi mcm ni ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Jika kelmarin dulu aku bawak hampa berkenalan dgn Cikgu Khairul ...ala yg bawak Camry hitam tu ..harini mai aku nak perkenalkan kat hampa kereta teammate dia pulak ...juga berasal dr Sg Petani . Sapa sangka kan ..kereta yg asal cuma Daihatsu jer..boleh transformed sampai jadi macam ni . Hampir keseluruhan reka bentuk keta ini telah digarap atau diubah sepenuhnya termasuklah interior nya sekali .
Dengan "wide body" nya..dengan kemantopan sound systemnya ...terbukti ..jentera ini kekal mendominasi carta top Best Open Extreme di utara tanahair ! Kipidap bro..

Ni la ha owner dia..lupa lak nama bro..














Ini bumbung...




37 comments:

Edy Fee said...

ni kalau nampak kat jalan.tak knal dh kete pe.hhhaha cun sehhh

Kasih Salina said...

tu dia ehhh..memang betol2 giler modified kete la depa nih..dahsyat tu..

azizah :) said...

peh kereta dia! awesome giler..

Zie said...

hha memang lagi takut nak bawak nih... hahah

Che Rosliza Che mat said...

cantik giler keretanya....geram tengok....

Niza Romli said...

perghhh ngancam! berapa byk dia berhabis ni.

beckhrooy said...

sebelah driver tu mcm mana nak duduk ya haha

fiqas Rafie said...

berapa banyak rm diorang ni berhabis agaknya...

Donny Ien said...

selamat sejahtera,
sungguh kreatif, tak rugi ada minat begini, tahniah~

Cik Yaya said...

pergh..smart giler kete kan.. ^,^

Dunia Baru said...

terbaik bro....

khaifaiz said...

betul2 modified ni... dah x nmpk charadenya

❤Kamsiah❤ said...

jumpa keta pelik2...mesti nak posing sebelah tu...

shark said...

brapa puluh ribu la habes nak wat camni ;p

LydSunshine said...

Bro, biasanya yang kereta modified camni, derang gunakan untuk bawak family ke tak? Atau ini hanya utk masuk pertandingan je? Kalo anak2 makan sepah2 dalam keta cemana?

Kazman / Sue said...

keter daihatsu ni terus tak nampak belakang terus dah ni....

ni baru betul keter jangan pandang belakang ni...

Melastik Bintang said...

memang terbaik la owner daihatsu ni..berapa la dia habis modal nak mod ni..memang rare...

ummiross said...

Kaler pun lawalah..

.: iEyLa :. said...

dahsyat tu bang...seyes lawa... :)

Cik.blogger said...

Cun!

Angel Beats aka Mira Classic said...

betoi2 mantop keta ni.... kalah banyak kalau kite buat... huhuhuhu

miss Fyqa said...

smart la.

Yas y said...

Pehh.....Tahniah, aku kompom pas ni depa mesti selimutkan keta depa...hehehe -byk rm depa nih weiii...dasatttt

abhamz hamaz said...

assalam, mmg hebat giler....kreatif sungguh.

Dkna Abza said...

kalau abg tak cakap kereta apa, confirm dkna tak tau nie

shaiful zaidi said...

sejuk mata memandang..kaler ijau..

Koding said...

Mewah dgn segala macam aksesori..
Syabas...

Jos Revalution said...

memang giler m0dipait mamat ni..huhuh

Khairul Zamri said...

bahagian dalam tu terbaik bro... putih n kemas lagi

Kancil 8349 said...

cantiknya...mantap betul

amranaiman said...

hohoho brp ribu la habis ni :P

Yas y said...

Pehh...tang kaler engine room tu yg aku x tahan tuu

caliph shuriken said...

sy suka design luar keta ni ^^

tirahzairi said...

wahh....dah mcm transformer...

My Life's Journey said...

waaa mantap bang .... cikgu khairul pun ade geng kereta ..tu la makin menjadi modified ..ada jugak kawan ..ditambah lagi dengan kehadiran aabng ..lagi la best (^_^) ..dapat umi cucimata tengok kereta hihi

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tediaaaa...

Emily Mason said...

I have a daihatsu charade, manual, newer type body....and my car rocks!! It's a bril little car, love her to bits!
http://www.qtccars.com/used-daihatsu-cars.html