Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, July 28, 2012

Perasaan aku dh mcm rojak ..

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Aku buat entry ni kt dlm opis aku sekarang ni ...15 min yg lalu aku dapat called dr seorang wanita .."Cik Khairul ingat lagi tak eksiden kat Permatang Tinggi Nov tahun lepas ? ". Teros jammed kepala otak aku seketika nk ingat balik apa yg terjadi pd hari tu ..Ya ..Ya..mmg aku ingat ttg kejadian pagi tu .aku tengok satu kejadian kemalangan jalan raya dimana mangsa yg menunggang motorsikal terlentang lemah di atas jalan akibat dilanggar oleh sebuah bas kilang .

Kejadian tu aku dh pernah published dlm blog aku ni..meh sini . Kalau korang nak tau ..wanita yg called aku tu adalah kakak si mangsa sendiri ! . Adik beliau meninggal dunia selepas 10 hari koma di hospital akibat kecederaan parah di muka , leher serta di pinggang . Tujuan dia called aku tu sebab nk mintak izin dr aku untuk guna photo yg aku siarkan tu sebagai bahan bukti di mahkamah dan mencari keadilan untuk arwah .

Aku tak berani nak komen ttg kejadian tu..aku pon x pasti pihak mana yg bersalah dan pihak mana yg benar . Buat keluarga mangsa , aku izinkan photo dr blog aku ni diambil untuk bahan rujukan mereka ..harapan aku agar kes ini akan selesai dan mereka mendapat pembelaan yg sewajarnya . Marilah kita sedekah kan Al Fatihah buat adik beliau...


23 comments:

Onitsuka_hana said...

kalaulah awak di minta jadi saksi di mahkamah... sanggup x?

Khairil said...

AL-Fatihah kpd mangsa...

Zie said...

Alfatehah
mudahan rohnya dicucuri rahmat..

tirahzairi said...

al-fatihah....

#cedeynya#

Jos Revalution said...

al-fatiha3....

cimOt said...

bas dan motor? ngerinnya,,,

Afiq Yassin said...

perh.. ngeri2.

Afiq Yassin said...

Salam pertemuan balik.. setelah lama sunyi dari berblogging

nanie said...

al-fatihah...takziah buat keluarga arwah...

❤Kamsiah❤ said...

tentu keluarganya sedih...beraya nanti tiada maknanya...

yastro said...

Al Fatihah kpd Arwah....dah ajal dia begitu...tapi aku ttp berharap derebar bas tu kena humkuman setimpal...setau aku kes ni akan bertukar jd kes yg lebih serius sbb dh membabitkan kematian....pas tu harap drebar tu kena hukuman yg berbaloi dgn apa yg dia dh buat.

Mila Ahmad said...

Al-fatihah

Cik tikah said...

lepas baca entyr ni baru fhm kenapa abg punya perasaan mcm rojak... al-fatihah..

amirul ilham said...

jom join contest ini
http://anakjati-kedah.blogspot.com/2012/07/contest-1st-timesaya-nak-kad-raya-dari.html

Mia Meymi said...

al-fatihah..takut jugak tgk gmbar tu..

abhamz hamaz said...

assalam, Al Fatihah, semoga kes dpt diselesaikan dgn baik dgn kedua2 pihak mendapat keadilan.

caliph shuriken said...

al-fatihah...

Edy Fee said...

perghh ngeri

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alFATIHAH.. huhu
is takut tengok kemalangan2 ni... moga dijauhkan.. dan sentiasa dalam periharaan Allah hendaknya... amin

Adylia Qarissa said...

salam takziah..

iEdA said...

Al-Fatihah utk arwah

Angel Beats aka Mira Classic said...

takziah buat keluarga mangsa...

teringat balik arwah mak budak skolah... excident kena langgar bas persiaran lepas hantar anak kedua ke skolah... kejadian baru berlaku dlm 5 minit ade kot... kesian... family bercerai... mak dh xde... kesian... huhuhuh

Norgadis Labuan said...

Takziah, moga diberi keadilan untuk si mangsa dan keluarganya...