Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, May 4, 2012

HellaFlush Jan's

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Hampa jgn tanya aku apa maksud HellaFlush Jan's tu..hanya owner dia  yg bernama 


Rizal saja yg tau apa makna disebalik tu . Satria Rizal ni lebih bercirikan concept racing 


car ..segala acc yg dia sumbat lebih kepada racing parts . Berikut adalah spec kereta dia ..


Engine:

1.6 standard satria


Port & polish stage 1


Gasket metal


Open filter HKS
Grounding cable HKS


Pivot Raizin voltage stabilizer


Straight piping exhaust custom


Interior


Seat pilot fully bucket Bride Low 


Seat co-pilot Recaro Evo 4


Stereng OMP RALLY


Quick Shift custom


RPM Autometer 5 inci


Apexi RSM 


VST timer



Audio:


Pioneer audio system


Absober:


ARH hi-lo adjustable


External :


Mivec CJ4A facelift


Skirting honda custom


Fender GTI custom


Spoiler EK custom


Bonet CJ4A by RACECRAFT carbon product


Visor THULE sweden


Sticker sponsor by MEL sticker studio


Crystal Green Mixing Colour by Aikka


Rims / tyres


Front tyres , Michelin Pilot Preceda


Rear Tyres , Bridgestone Potenza


rim 205/40/R17 ( 17 " )


Rim Fabulous VIP Japan










Hang nk menyorok lak Rizal...


klu ada sesapa yg ada taik telinga yg "ketegaq" nk keluaq tu..boleh la letak telinga anda di lubang ekzos tu ..LOL !










20 comments:

Adylia Qarissa said...

abg..tong apa yang color biru tu?? tong gas ey?? heheee

khairul said...

tong tu sepatutnya ada gas NOS ( utk melajukan lagi sesenuah kereta )..tp dl kes keta Rizal ni..ianya hanya tong dummy saja ....x berfungsi pon

LydSunshine said...

Kaler ijau. Bang kenapa kereta yg modified selalu penutup bonnet dia kaler hitam? Nape tak sama kaler je dgn body?

Abhamz said...

assalam, tak reti bab2 kete ni....

Cik FaRiZaM said...

kaki kereta ni.nama pon lelaki...normal la

cantik la ijau !kete sy kuning :D

salam singgah n follow sini

dr,
afasz.blogspot.com

Kancil 8349 said...

wah....cantik kereta nie...hijau...

Anonymous said...

haahaa, ini kereta kawan saye nie, hari tu dah isi gas nitrous tapi ada leaking, dia cakap nak buat lain dan function sepenuhnya lepas raya nie, tu owner bgtau laa, eehhe terbaek bro!

Norlida Ramli said...

wiwit..cantiknya kaler keta ni..
suka ijau ni..
ijau pucuk pisang kot?

O CIKTEDDY said...

yg atas2 tu cik blur tp bile tngok gmbar..whoa! boleh tahan jugak =D

syiela said...

suka gabar pertama tu... kalau saya owner dia mesti bangga :)

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

oooo..dummy jerk. ke tong NOS sebenar disembunyikan.. hehehe

ummiross said...

cantiknya kaler hijau ni..

EruzuLiyana said...

ni kalau bawak pergi kelas ni melopong member2 :D

beckhrooy said...

kaler hijau hitam, best jgak
klau tong betul, ltk mcm tu jga ke

faizah husna said...

lighting hijau bawah kete mmg smart.. :)
like3x.. ^_^

Terbelog said...

mcm eg8 plk aku tgk

Angel Beats aka Mira Classic said...

mantop lar ini kreta... ade tong nyelam... hehehheh

kiwi said...

lamou hijau bwah tu drp kereta tu ke?? ^^

khairul said...

ya..lampu tu dr keta tu

Afzainizam said...

kalau tengok jenama mmg standart kereta racing punya brand lah beb... dahsyat betoiii... mahal semua jenama yang dia pakai tu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair seat kereta berlubang