Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, April 23, 2012

Sapa kata org lama x reti modify kereta ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

First time aku berkenalan dgn Uncle Ong ni masa gempaq-bangat-autoshow-feb-25-2012 yg lalu . Terkejut gak aku ..x pernah ada "warga emas" yg berani main show kereta ni . Tapi aku respek habis la kat Uncle Ong..walaupun umur dh mencecah 70 thn namun semangat beliau dlm modify kereta ni mengalahkan org muda !

Volkswagen 1971 ini dibeli 2nd hand dgn harga RM2K saja..tapi cost modified yg dia laburkan boleh beli rumah teres sebijik tau ..dia dh modified hampir RM130K ! . Siap convert engine lagi dr 1200cc ke 1600cc . Korang tgk sendiri la apa yg dia dh buat kat kereta beliau ni..kalau hampa nak tengok kereta dia secara lebih dekat ..sila lah dtg ke Autoshow Kulim @ Giant Kulim Ahad 29/4 nanti ..
























37 comments:

.: iEyLa :. said...

huwaaa...smart la uncle nih...
cun kaler kete die.. :)

Shaiful Zaidi said...

bergaya sungguh bro ni...

My Life's Journey said...

Hahaha boleh tahan ni bang ..umi sokong abang cakap ..sape kate otai tak pandai modified kete :)yaayyyyyyyyyy

O CIKTEDDY said...

atoto..cutenya kereta uncle tu!huhu

KorN said...

Pergh mmg tip top lah...
siap ade cam blkg lagi...

Kazman / Sue said...

kalau tengok keter dia ni memang logik la cecah 130K... kos nak bagi krom tu dah mahal dahhh...

syiela said...

jiwa muda bang :)

Jos Revalution said...

sanggup uncle ni belanja sampi ratus ribu ye.. dah terlalu bnyak duit kot apek ni dah tua so xtau nak buat pe dgn duit tu.. :)

Fabulous Me said...

Steady lah!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah (^___^)

Kamsiah said...

beli 2k...modified 130k...manyak duit la uncle....

Ummi Dania Yasmine said...

warna kereta uncle ni cantik!!! kalau dah minat, tak kira umur tu!!!

ummiross said...

cantiknya kereta tu,warna pun cantik, kelas gitu uncle Ong.

LydSunshine said...

Fuhh... VW kaler pearl... cayalah. Bang kerol nak tanya ni tolong jawab, kalo nak cat keta kaler pearl mahai tak?

caliph shuriken said...

wktu kecik2 dulu family sy ada keta ni jgak, kaler kuning ^^

anie said...

da minat ..tak kira umur

Titisan Hujan said...

waa..seat kete die

Niza Romli said...

wahhh..hebat ar uncle. caya sama lu.

Edy Fee said...

cat dia yang terbaik...cun la

ratu zuleyqha said...

woww !! memang bergayee :P

anie said...

demi minat berhabis tak kira berapa

LiLy @ MumMyQiStInA said...

perghhh..harga modified tu..tapi kalau dah minat tu mmg tak kisah dah..

TiraPengemis said...

perghhh perghhhh ...2kaler kot kete uh....wowww =)

Warna Warni Kehidupan said...

mai ai... gila kentang...

MaYa MustWany said...

org lama lagi otai kan

cimöt said...

orang lama lagi byk pengalaman...

Kancil 8349 said...

kagmum melihatnya...dari warna kereta..apatah lagi enjin dia...terbaik

Abhamz said...

assalam, tabik kat abang kita ni...masih hebat lagi..

nanie said...

sakan no....hbs byk tu duit dia tapi klau dh minat tarak hal punya la no....:)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is singgah lagi... (^___^)

~ ADANDO ~ said...

Usia bukan penghalang..jika sudah Minat...

caya ni ngan uncle ni...

wahida said...

cayalah pakcik!!

Cik tikah said...

perghhh!!!! hebatlah atok tuh :)

anie said...

berhabis tak pe ,janji puas

shah said...

cantik keta wak ni

Adylia Qarissa said...

Kereta uncle nie lagi mahal dari kete dkna hihiiii

Afzainizam said...

orang lama bila dah solek habis melaram lerrr.... mmg tabik kat beliau jiwa tetap muda

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
sport rim rs watanabe