Amacam blog aku....OK tak ?

Wednesday, March 21, 2012

Sekadar nak kongsi ..

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Harini aku nk berkongsi ttg perasaan atau tahap "gundah gulana" hati aku .( apa yg aku merepek nie..sorry la..aku ni x pandai mengarang ayat ) ..bukannya apa ..mungkin ini semua rezki dan ujian dr Allah ...seperti mana yg hampa semua maklum..lately aku byk sgt show nk kena handle ..mesti hampa kata best kan ada show byk...dpt duit ....tp hakikatnya bila dh terlalu byk show..aku sedikit renggang dgn wife dan anak2..quality time sedikit tergugat ..klu dulu mlm leh tido awai..la ni kol 1am pon masih dok ngadap ltop lgi..

Hal pelajaran anak2 aku sedikit terabai..di tambah pulak dgn kerja office yg membebankan ..aku terpaksa membahagikan antara part time bisnes dan kerjaya..penin2 aku dibuatnya ..aku pon x tau sampai bila nak jadi mcm ni ..

Wahai rakan2 ku..aku perlukan sokongan moral , kata2 semangat atau apa saja yg boleh membantu aku menangani masalah ini ...bantuan kalian amat aku hargai ..

kalau hampa nak tau..ini lah event terdekat aku..boleh kata every week ada event

25/3 - autoshow taiping
31/3 - demo audio tesco stargate alor setar
1/4 - autoshow UPSI Tg Malim
7/4 - autoshow tesco stargate alor setar
8/4 - autoshow UNIKL kulim
29/4 - autoshow & sprint test stadium batu kawan

mampoeh ! 

28 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

hmmm... kalau is pun... incik suami bz, mang stress jugak... tapi ape yang perempuan perlu ? share ape yang ada dalam hati tu... bagitau n cuba bincang elok2...
untuk program pulak,mang nak tolak rezeki xboleh jugak, tapi pandai2 cari masa satu hari penuh untuk kita spend time dengan family.. at lis satu hari tanpa gangguan apa2... selain tu doa banyak2... insyaALLAH... moga Allah permudahkan urusan kita dalam setiap perkara (^___^)

dwaty said...

sebenarnya dah lama nak tanya... abag selalu ada event... tak penat ker??? kena pandai bahagikan masala bang... tak pun gajikan org tuk tolong abg handle...

M@W@R Q@SeH said...

ni la yg dikatakan dugaan...Allah bg rezeki tp dalam masa yg sama hbgn dgn fmly bermasalah..ape pn doa byk2 & harap fmly memahami situasi yg dihadapi...

Kamsiah said...

salam
jarak antara show tu mmg dekat2 tarikhnya ya...sure la penat...
isteri mungkin memahami...tp anak2 sukar nak jelaskan pd mereka...
apa pun,jgn sampai depa merungut,ayah org lain pun keje jugak...

AYuNG said...

minggu nih ayung ke penang!
nk ke butterworth ker....

azznie said...

duit itu penting,tapi jangan sebab duit keluarga terabai,dan porak peranda..

anie said...

duit itu penting tapi duit bukan segalanya

Miss Purple Ungu said...

sian abg khairul
bz tahap gaban tu huhu...

Popkorn said...

xpe lah bro...
semua ni pon abg buat utk fmily abg gak.... even busy mcm mane pon, try to spent time dgn fmily...

Terbelog said...

semakin kita sibuk
semakin kita pandai bahagi masa
pendapat aku la

zati embong said...

memang susah nk bhagikan masa mcm 2 abg. tp jat rasa sng je.sibuk cane pn, setiap malam b4 tdur, boraklah dgn anak2 even kejap.tnya diorg macamana. n nk rapatkan blk hub 2 sng je. kalau ada show jauh2,bawaklah family skali. pas show, holiday la.mesti anak2 enjoy.

Edy Fee said...

semua area penang je kan.hehehe

Belalang hijau Perisik said...

bro keja kuat untuk family gak kan... tengah dok ada rezeki ni bro, kira syukur la... esok2 bila dah free sket bawak la satu family p makan angin... nak best lagi bawak sekali dengan family belalang p makan angin... eh, tiba2 pulak... hahaha

Koding said...

Berbincanglah untuk memohon bantuan dgn seseorang yg rapat dgn anda...
Moga Allah permudahkan urusan...

Jemput singgah ke blog Koding...

Cik tikah said...

rehat sikit la abg . sian kat wife dan anak anak

Abhamz said...

assalam, kalau keluarga memahami terutama isteri, tambahan pula minat yg mendalam serta dapat income tambahan tidak jadi hal...hal anak2 biar isteri uruskan, ttp sekali sekala kena jugak tengok2kan pelajaran anak2...mgkn sekadar memberi semangat.

Afzainizam said...

eeemmm kadang tu lahhh masa bersama family kurang....

aku rasa wife dan anak2 faham kot...

aku tengok wife ko pon ikot joint membantu... itu tandanya ada suport moral dari orang paling dekat sekali...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy repair windshield kena batu

Niza Romli said...

yang penting isteri kena paham...

shark said...

abang,saya suggest abg cari pekerja yg sudi tolong abg..kene ada pembantu la bila dah sampai tahap ni..sorang2 mmg tak dan nak kampoi..

rezeki semua dari Allah..bersyukur atas nikmat dari Dia :)

jgn lupa dan alpa..insyaAllah abg bole buat :)

My Life's Journey said...

Ummm cian bang khairul ..isteri and anak2 abg mesti faham tu ..tak pe bang ...nanti kalau dah tak bz ..abang n keluarga pergilah melancong ..makan angin untuk mengisi masa yang tak terluang tu ye ..pasti mereka gembira nanti ..

kalau nak tambat hati isteri dan anak2 ..bagi suprise gift .. mesti mereka tambah gembira dan terharu ..yayyyyyyy

LydSunshine said...

Terharunya baca entry ni. Ye lah, nak buat cemana kalau mmg bizi. Abg bizi pun demi nak penuhi keperluan hidup anak2 dan isteri jgk kan? Tapi yg paling bagus bila abg sndiri sedar yg abg dah renggang dgn isteri dan kurang masa dgn anak2. Bila dah sedar mcm tu, mesti abg akan sentiasa cuba nak spend time dgn derang.

Shaiful Zaidi said...

salam bro.
bro kena bincang elok2 dgn isteri..
moga2 keadaan ini sementara sj..

caliph shuriken said...

klau bro sedar perkara ni, satu petanda yg baik..

skrg bro diuji dgn rezki event2 yg banyak.. x salah proceed semua tu.. cuma perlu atur masa yg seimbang antara keje & family.. usaha laa, smoga berjaya, insyaAllah ^^

CekbOlat-bOlat said...

ohh, ehm..ntah la,
cube2 lah kurangkan.. ksian kluarga :( rinduuu

AkuMuzikFilem said...

selagi anak dan famili kau tak terabai bro, buatlah apa yang kau suka. kau lelaki, lelaki planner terhebat di dunia, mesti boleh. apa yang penting, TIME management

Adylia Qarissa said...

abg...kesibukan dengan mencari rezeki untuk family kan..ermm.. pasni abg boleh la bawak dorang jejalan bagi merapatkan hubungan dengan family.. pasti anak2 dan isteri hepi :)

MaYa MustWany said...

mmg mungkin akan trsa kurang kasih syg dlm bbrpa wktu ni tapi bila dah setel balik,abg redeem la balik..bawak g bercuti bila cuti pnjang nnti. b4 that, abang explain kat mereka.insyaAllah mereka fhm.ni pun utk fmly abg gak kn.jgn ptuz asa.chayok3!
kesihatan tetap kene jaga.

Kancil 8349 said...

berbincang lebih elok...untuk memudahkan situasi