Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, March 24, 2012

From Taiping with love...

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Esok bermula lah autoshow kat Taiping yg InsyaAllah akan diadakan di Taman Kaya . Oleh kerana dah melangkaui jauh dr Penang maka aku terpaksa pergi sana sehari lebih awai agar persiapan semua dpt dilakukan dgn lebih lancar dan sempurna . Dekat Maghrib tadi baru lah sampai ke homestay yg aku booked tuh ...

Not bad lah..rumah teres ngan 3 bilik serta 2 bilik air ... cukup lah utk kami 5 beranak ..
Lepas "checked In" barulah kami ke tempat karnival @Taman Kaya tu..mlm ni ada forum perdana ..lupa lak nama penceramah tu ..selain forum..pelbagai produk jualan serta pameran dr agensi2 kerajaan turut diadakan sambiil dengar ceramah..sempat kami menggalas perut ngan Char Ko Teow Udang Lipan..hampa pernah rasa ka ?..Ini 1st time aku try..mmg sedap ! Yang juai tu merupakan sahabat aku juga ..
Dan yg paling best ...dia nk belanja aku makan pree lagi esok ..yahoooo...










12 comments:

Niza Romli said...

char ko teaw udang lipan tak penah mkn..tp udg lipan selalu gak mkn. mesti sedap kan. homestay tu brp Rm agaknya utk smlm...mcm selesa je.

Shaiful Zaidi said...

Saya pernah belajar kat SERATAS Taiping dulu2..
di depan ada zoo, di belakang ada Burmese Pool, Bkt Larut. Kenangan yg cukup indah.
Taiping selalu ja ujan..

Popkorn said...

udang lipan..?
1st time dgr neh

khairul said...

seratus ja ,....boleh la..

MawardiYunus said...

udang LIPAN?? ngeeeeeeeeeeeee... berani ke try

Abhamz said...

assalam, dah langkau masuk Perak pulak...hebat tu....apapun harap sukses hendaknya.

faizah husna said...

nk try jugak la cari Char kew Teow Udang Lipan blek kg nty.. :)
btw,untglaa~ makan free...
hehe.. ^_^

Cik tikah said...

mcm best je homestay je. :) semoga berjalan lancar yer abg . amin :)

MaYa MustWany said...

udg lipan???errr

Angel Beats aka Mira Classic said...

brape hinggit 1 mlm bos....

udang lipan brade nor delone sticker terbaek lar.... kena skali..mau lagi...musti mariiiiii

Afzainizam said...

uihhhh dudok home stay anak beranak...

komitment bro... mmg aku respek kat ko...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
masalah alternator kereta

Kazman / Sue said...

kalau ada udang lipan tak pe... jangan ada lipan aje sudahhh... haaa3x... cantik home stay tu weiii...