Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, February 3, 2012

Vios Ultra Racing

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Lega audit dh habis...OK tanpa membuang masa ...aku nk introduce kan kereta sahabat aku ni ..Bro Yanto..tuan empunya Vios Ultra Racing...Dia bukan saja2 boh nama Ultra Racing tu taw...mmg kereta dia di sponsor oleh company tu !..best la hang Yanto....baru2 ni dia jadi duta utk Hyrax Oil lak..mai la sebotoi wei !

Jom kita tengok "apa barang" dlm kereta beliau ....

Engine : stock Vios , air filter open port K&N ,  Volt stabilizer
Strut Bars : Stabilizer Ultra Racing , 4 point engine bay , anti roll bar,side lower front and left , room bar , rear bonet
Bodykit : custom
Suspension / rims . tyres : Spring 01 hi/lo adjustable , Enkei , Potenza Bridgestone
Interior : Seat SSCUS , Monnitor 19" , Stereng Momo , Pivot auto shifter , Pivot speedometer , HKS boost meter,HKS vacuum meter , HKS voltage meter
Audio : Autotek woofer 12' , 4 Mid MB Quart , Amps American Sound


























29 comments:

My Life's Journey said...

Waaaaaaaaaaaaaaa bang nak tau ..terngaga mulut umi tengok spring kat bonet depan tu la ..kreatif nya hihihi ..

Ada tv pulak tu ...piwettt

Alams Legacy said...

perghh.....mengancam tul vios nie....

cik kiwi's said...

perghhhh...haha. ade springggg..
abg krul, keta2 mcm ni kena beli kosong dulu baru pg modified eh?

Abhamz said...

assalam, kagum-kagum......terbaik

EnciK AxixOu said...

luo dh smart..dlm cm over sngt bro..hehehehe . xde k org nk sponsor aku jugak neh..haha

Kazman & Sue said...

wah... apa ke benda yg dia boleh buat dashboard tu berkilat2 macam pasir yee..

eeiyss said...

datang terjah dari belog remy... mang penin eeiyss kalau pasai qeta... tapi t senang nak tnya sini kalau ada masalah... hoho... eeiyss folo

diana said...

nak tanya la..
kalau buat keta macam ni jpj tak kacau ke??

O CIKTEDDY said...

warghh! dasyat lorh..huhu

khairul said...

Cik kiwi..semua tu kena modify skit2..dlm show room x juai :)

khairul said...

K Diana..klu mod camni..atas budi bicara..klu pandai "ayat" leh lepas tu :)

Adylia Qarissa said...

dkna peminta kereta vios...tapi tak mampu nak pakai :)

josrevalution said...

cantek kaler vios ni.. :)

Potrait Admirer said...

sempoi la keta tu..kalo kete aku dapat buat cam tu kan bagus hehe..

Koding said...

Besarnya spring dia ....
Apa fungsi spring tersebut sebenarnya???

Teenager Housemaid said...

whoaa..stylo jugak..:D

chegu abbas said...

yang ni baru kereta....hihihi

Yastro said...

Makk aihh...berapa riban dia dh belanja nk buat mcm ni bro?

dwaty said...

ofice saya tengah di audit...

lawo keta ni....

salam maulidur RASUL...

selamat bercuti...

Niza Romli said...

tapi sy takkan buat keta sy jadi camni..haha

Edy Fee said...

besar giler spring dia.hahaha

Cikgu Ma said...

ni kalo jadi mekanik terjun boleh ka? =)

Cik tikah said...

wah, awesome la abg!

caliph shuriken said...

baik punya sponsor ^^

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

style ah vios ni..

ratu zuleyqha said...

wow !! bersinar mata tgk rim dgn side mirror chrome *___*

Kancil 8349 said...

punya besar spring tu

Afzainizam said...

hebat gempak vios tu... mmg tertarik menarik

۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Sara said...

salam abg khairul.. mohon share gmbr hehe