Amacam blog aku....OK tak ?

Wednesday, January 4, 2012

Micro Commuter Concept car from Honda

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Honda merupakan salah satu dari car manufacturer terbesar di dunia selepas Toyota dan terkenal dgn barisan domestic serta concept future cars mereka yg canggih...salah satu nya adalah model yg diberi nama  Micro Commuter Concept ini..first debut ketika Tokyo Motor show pd tahun lepas ...ianya telah menarik ramai peminat serta pengujung utk mengenali kereta ini dgn lebih dekat .
Kereta yg digerakkan dgn kuasa battery 3.3kWh Lithium-ion battery ini mampu mencapai kelajuan max 37mph dan mempunyai 78bhp.Yang hebatnya ttg kereta ini ialah , kesemua system navigation dan electricals di kawal oleh Smart Phone technology !
Dan yg x best nya ttg kereta ini ialah kalau anda nak bawak bini atau makwe...alamat depa kena dok belakang la sebab kereta ini hanya mempunyai 3 seat sahaja , driver duduk ditengah2 manakala 2 penumpang lagi dibahagian belakang.






Joysticks pengganti stereng







22 comments:

CikguShikin said...

Futuristik

Mrs.Yie said...

apa ke pelik rupa kereta ni?tapi nampak hebat la..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wow..mantap..^^

kutoOobambOo / ericoanaci said...

tmpt duduk kecik arr... klu harga macm kancil k gak.. hu3

Anis Anisa said...

fantastik la.. mcm dlm cerita 3d animation pulak

Original CikTeddy said...

tomey ni..siti nak yg ni bang!haha

abah khalisha said...

futuristik..parking pun senang ni

Kazen said...

penah tgok kete nie kat MITC Ayer Keroh Melaka tahun leppas....kete nie mmg hebat ! kalu bg free xmalu2 ak trime :p haha

Entri Terkini | Wordless Wednesday 24 | Please Don't Mad Me

saffiya_aleesya @ echa said...

comei tp tak sesuai laa utk jalanraya kita yg suka berlubang2 sana-sini huhuhu..

p/s: agak2 kalau bwk masuk pulau nek feri leh lepas tak?? ahaks

Abhamz said...

salam, honda...sudah pasti hasilnya hebat.

ummiross said...

cantik!,tapi tak romantik sebab kena duduk belakang..hihi..

Ungu Violet said...

woww..
tapi awek tak boleh duduk sebelah..apa kelas...hihi

caliph shuriken said...

bkenan plak tgk concept car ni ^^

Hairun Azmi Hashim said...

Kelakornyer...

Teenager Housemaid said...

kete macam nilah best..
boleh saya rase macam bos..sebab confirm saya dok belakang...
saya tak reti bawak kete..hoho

khaifaiz said...

superb future car...

Mila Ahmad said...

pelik tgk kereta ni. dah macam kereta kat planet pluto jerk... eh??? tapi ade ke kereta tu haha...

Ckin Kembaq said...

macam kereta terbang suda..hehe

sahromnasrudin said...

mcm model myvi la prototype dia huhuhhhhh

Terbelog said...

kalo nk buat loan utk beli kete ni
x sanggup kot

Afzainizam said...

kalau jenama Honda ni mmg tabik lahhh mmg futuristik betul lahhh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip servis motorsikal lc135

DrCiviC said...

The Power Of Dreams