Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, January 12, 2012

Honda Acura NSX concept car

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Ketika Detroit Auto Show pada Jan 9th baru2 ni..Honda telah revealed 3 model terbaru mereka termasuk lah Acura NSX ini .Tidak banyak info yg aku dapat dlm website sbb pihak Honda masih belum mendedahkan full spec kereta tersebut termasuklah selling price nya .
Acura NSX ini yang juga lebih dikenali sebagai "Japanese Ferrari" didatangkan dgn "direct-injection VTEC V-6 engine " ( power tu wei ! ) .Rupa2 nya dh 25 tahun model Acura ini dikeluarkan ..sudah semestinya dgn kemunculan NSX terbaru ini bakal melonjakkan lagi jenama Honda di arena permotoran dunia .











14 comments:

Papa PUSS said...

Salam

Hoilaa biar betul ni?
Gempax giler..

zareliqa afiqa said...

Wahh! geramnya tgk kereta tu! kalau lar dapat sebijik.ngeh3 :D

TiraPengemis said...

xreti sgt la bab2 kete nie..hihi

khaifaiz said...

acura ni honda ke kolaboration antara dua syarikat... tgk design dia hampir sama... ye dok...

MaYa MustWany said...

fuhyoo,smart la yang ni..

Abhamz said...

assalam, yg ni betul2 hebat...bentuk yg hampir sempurna.

Potrait Admirer said...

salam...bez kalau dapat kete tu..

ummiross said...

nampak elegant..!

Izyan Yan Cinnamon said...

cantek keta tuh..

Teenager Housemaid said...

smart gila kereta ni!
sukaaa sangat yg ni!


p/s: abang..masuk kan je sekolah cina.. banyak benefit dan insyaAllah banyak juga ilmu..disiplin tinggi..
cuma kena tau, sekolah cina memang ajar murid dengan rotan. abang jangan terkejut, kalau anak abang memang budak baik pun kena rotan, sebab kat sekolah cina kerja sekolah and exam yg tak dibuat dengan betul dan tidak mencapai markah yang ditetapkan pun akan kena rotan.. (nampak sgt selalu kena rotan saya ni)huhu
yang bagusnya, ianya akan buat murid berusaha bersungguh2 untuk berjaya.

:)

ratu zuleyqha said...

wow !! mmg terbaekk lah, body blkg dye pn dh leper cm ferrari..enjin dh v-tec + plak ngn v6,cmnela agknye dye pegi ek?? huhu

All You Need is Here said...

wah keren bgt, follow back ya om :)
http://yottabaca.blogspot.com/2012/01/chat-box.html

Afzainizam said...

Honda kalau bab-bab kereta consep ni mmg kehadapan dari rekabentuk dan teknologi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip kereta semasa banjir

Anonymous said...

[p]There may be no hurt to our ears, once you use an incredibly extended time, therefore it can be [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]Beats By Dre[/url] our own most trustworthy items . Otherwise, if you need crushed ice, place some cubes in a zipper bag and bang the heck out of [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats by dre[/url] them with a muddler or a rolling pin . If you are thinking [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]Cheap Beats By Dr Dre[/url] about classical music or even heavy metal, you will get top quality music and you will satisfied with the tone high quality . Dre and Monster Company have teamed to commemorate his new album and create this limited [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats dre[/url] Beats Detox headphones . During the following tested [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]cheap beats[/url] the immensely introduce the main points in this particular product . Life to [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]cheap custom beats[/url] all of the people is only as soon as . Beats By [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats by dre custom[/url] Dr . dr dre beats features [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]custom beats[/url] highly innovative materials and construction to deliver a new level of audio reliability and clarity.[/p]