Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, December 31, 2011

Happy New Year to all my freinds

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Tinggal beberapa jam lagi tahun 2011 akan melabuhkan tirai nya ..tahun 2011 jugak menunjukkan peningkatan mendadak pd blog aku..klu dulu nk dpt 5 comments per entry pon cukup seksa..skunk Alhamdulillah dh ramai yg sudi drop comment . Followers pon semakin meningkat .
Aku ingin ucapkan terma kaseh bebanyak buat semua pengikut setia blog aku yg x berapa sempoi ni...terima kaseh atas kunjungan serta support yg kalian berikan . Terima kaeh jugak pada semua yg sudi klik mengelik kat blog aku nie .Korang semua mmg superb !
Selamat tahun baru 2012 aku ucap kan pada korang semua ..moga tahun hadapan membawa lebih keberkatan , kemakmuran dan kesejahteraan buat kita semua ....jangan dok merempit lak mlm ni..tuhan marah taw..

Best cars from auto shows in 2011

Mercedes Benz SLS AMG E-CELL

AUTOSHOW SAMBUTAN TAHUN BARU 2012 - SEMPENA " KARNIVAL KEMBALINYA ERA MOTOR VESPA 2011/2012 NEGERI SELANGOR''

Asslamualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua..

Hari ada autoshow kat Tanjung Harapan Port Klang...aku difahamkan ianya akan berlangsung pd pukul 8 mlm hinggalah ke 1am  ! Selain pertandingan motor/vesopa..pertandingan autoshow kereta turut diadakan , aku telah dijemput oleh pihak penganjur utk menjadi jury...tapi aku menolak sbb x prepare apa pon ..InsyaAllah aku akan kesana ptg nanti sebab ada majlis penyerahan sticker blog aku kat para peserta disitu .
Kepada kengkawan yg berada berdekatan area situ...jom arr p sana..kot kot la nak soh aku sign otograf hehe...



Selain mendapat jemputan kat Port Klang..hari ni jugak aku mendapat jemputan utk menjadi jury @ Ipoh sempena  AutoShow Santai 2011 anjuran Jab.Belia & Sukan Negeri Perak ( Stadium Indera Mulia , Ipoh ,Perak ) sebelah Stadium Perak ..sorry ya Shah aku x dapat mai sbb sedang bercuti ..

Friday, December 30, 2011

Cuti2 Malaysia...panjat Genting Highlands

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Hari ni dah masuk hari ke 6 aku kt KL ni...baru smlm berpeluang jejalan kat GH...kami p pon dah lewat mlm sbb pd siangnya padat ngan xtvt ronda2 kat town .Ini first time aku kesana..sempat la gak bwk anak2 main indoor games tu ....


Satria Wide body

Thursday, December 29, 2011

Hancus !!


Assalammualaiikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...


Apa la naseb driver ni kan ....

Apa habaq Kak Limah ?

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Antara banyak2 kereta yg aku dah published lam blog aku ni...kereta Bro Fairol a.k.a Hantu Kak Limah yg paling kerap aku share yg korang Sejak first entry aku published last year ..dah mcm2 Bro Fairol buat kat kereta dia .Setengah tu hasil hasutan aku sendiri hehe..mcm nk pasang lambo door, hinggakan aku suruh koyak sticker dan gantikan ngan airbrush .

Apa lagi yg Bro Fairol buat kat Kak Limah dia ni ?? Jom kita terjah ....

Kalau korang nk tau..ni la stereng aku dulu...aku pernah bawak keta aku dulu dr Penang ke Pantai batu burok Terengganu pakai stereng ni..hampa percaya tak nie ?? Stereng ni aku buat sendiri tau..bukan payah pon ..kalau hampa x mau percaya lagi ..aku x tau nk habaq apa dah !

Wednesday, December 28, 2011

Jumpak rakan blogger @ Putrajaya

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Aku harap hampa x boring sbb asyik2 aku dok crita pasal trip aku klat KL ni...Kalau hampa x suka pon..aku nak cerita gak..Dah masuk hari ke 4 aku kat KL nie..tadi aku ke Sri Kemuning nak cari new outfit utk aku naik beskal nanti .Punya la berejam cari..lastly jumpak gak,,habis beratus gak aku kat kedai tu .
Pastu ronda2 Putrajaya jap..biasa la kan dah "lidah mamak"..org Penang mesti nk pekena gak nasi kandaq ..seb baik kat bwh masjid Putrajaya tu ada restoran mamak ..sempat lah lepas gian .
Kedatangan aku kesini mmg x sia2..sbb aku dapat bertemu dgn salah seorang rakan blogger iaitu Bro Kazman yg kebetulan sedang berada di sekitar Putrajaya ptg tadi .TQ bro sbb sudi singgah ..len kali klu hang mai Penang roger la aku ..kita p pekena nasi kandaq Line Clear !

Cuti2 Malaysia ..Day 3

Assalammualaikum dan salam sejahtera buar rakan2 sekelian...

Korang tengah kerja ka ? aku cuti lagi ...jgn jelesss...XTVT kami smlm x berapa mantop skit sbb cuaca pd awalnya yg x berapa sempoi. Lepas Mahgrib baru la keluar jejalan..mmg hasrat nk ronda Up Town kat Danau Kota tp x bukak la plak ..kami di fahamkan ia nya cuma tutup pd hari Isnin dan Selasa setiap minggu .
Pastu kami ke Istana baru negara ( plan asal nk p sana siang tadi )...cuma bergambar kat main gate aja lah..tp heran la aku..pasai pa main gate gelap jer??
Dek kerana kecewa nk shopping kt Danau Kota...adik ipar mencadangkan kami ke UpTown D Kota kt Damansara ..sempat lah jejalan dan isi perot kat situ ...buat
Bro Kazman mintak maaf len kali kita jumpak OK.

Tuesday, December 27, 2011

Blog aku dah masuk Somban

Asslammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua ...


Hampa ingat lagi kesah majlis penyerahan stiicker blog aku kat bro Sham aritu ? Pada autoshow kat Banting Sabtu baru2 ni...dia dah mula edarkan sticker blog aku tu kat para peserta yg bertanding..ewah glamer lagi la aku pasni ( puji sendiri nampak )TQ  Sham !

AUTOSHOW KELAB BLAZE MOTORSPORT @ AUTOSHOW BIG SUMO "EXPO SUKAN KECERGASAN" BANTING 24/12/11


Cuti2 Malaysia ...Day 2

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Dah 2 hari aku kt KL..Alhamdulillah cuaca so far OK . XTVT kami harini 90% boleh kata kesah org pompuan saja..wife aku serta kakak nya ambil kesempatan yg ada hari ni utk shopping sakan ! Mai bab ni yg aku lemah ...aku ni jenis malas nk p shopping.So aku melepakkan diri aku kt tangga Sogo tu berjam2 sambil melihat gelagat setiap manusia , "mencuci mata" dan melayan performances dr street artist ( at least hilang kan gak boring aku tu ) .

Pas habih depa punya XTVT shopping ..kami bergerak ke B.Bintang lak ..kali ni window shopping ja..nak mampoeh klu shopping kat sini....mau tinggai IC saja dlm poket aku nanti !.Pastu singggah jap kt KLCC..Penat berjalan..biasa la perot dh lapaq..org Penang klu x kena nasi kandaq mmg x boleh duduk..kami pon p pekena nasi kandaq Siti Subaidah kat Danau..tapi taste x sama ngan nasi kandaq Penang la...x boleh lawan ngan Pennag punya !

Esok InsyaAllah kami nk ke Putrajaya lak..ada kejutan disana nanti . Selain makan angin..kunjungan kesana akan menemukan aku dgn seorang blogger yg sblm ini hanya kami berbual thru shoutbox saja ..nak tau sapa dia ..tunggu entry aku esok...buat sahabat aku tu..masak la yg sempoi2..rombongan Cik Kiah akan mai nanti......

2 batang jagung bakaq aku makan ..tunggu bini p shopping punya pasal.

Monday, December 26, 2011

Don't ever try this at your car !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat raka2 sekelian...

Ketika autoshow gempaq-bangat-autoshow  baru2 ni..salah satu kategory yg aku adakan adalah..Split Fire ...ala..ekzos yg keluaq api2 tu . Lebih kurang 5 buah kereta mengambil bahagian...klu tgk pics kat bawah ni kan..agak2 korang la..kereta mana yg menang ??

Cuti2 Malaysia ...Day 1

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Seperti mana yg hampa semua maklum..aku dah pon start bercuti..bukan p oversea pon..dlm Malaysia jugak. Aku lepak kt KL jer..sebab dh lama x bawak family aku kesini. Aku took off dr Penang 11.30 mlm ari Sabtu dan sampai lebih kurang 2.30am .Aku pon x pasti berapa lama aku akan dok sini..
Untuk XTVT "pemanas badan"..arini kami jejalan kt TTT saja..bagi budak2 ni main jap..pastu pd mlm nya plak..kami ke i-City ...naik bebinau mata aku tgk keceriaan lampu yg warna warni kat sana ..Untuk esok punya projek...shopping time ( bab ni aku kena serahkan pd bini aku hehe )...

Korang ada idea..tempat2 yg best utk aku p kat KL nie ?

perkara wajib sebelum memulakan perjalanan jauh..servis kereta dulu

Saturday, December 24, 2011

Yeayy..boss dah sign

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua


Hampa jgn jelessssssss......bonus baru ja masuk..apa tunggu lagi..p bercuti la..perabih mana yg ada  !
OK sebelum tu..jawapan kepada soklan " pintu kereta jenis apa tu".....jawapannya ialah ,,,pintu kereta Suzuki Swift ...sorang saja yg teka betoi iaitu blogger http://alamslegacy.blogspot.com/..tahniah bro..nanti aku belanja aiskrim "KANETO" hehe...aku pon x pasti bila leh ziarah hampa semua..bagi la "chan" aku relax jap..kali ni baru bercuti betol2..take care ya semua dan Happy New Year 2012




Friday, December 23, 2011

Red flames

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua ...


Adik aku tengah dlm process bikin airbrush utk panel doors sebuah kereta ...ni baru buat ..x siap sepenuh nya lagi..agak2 hampa la kan...panel doors ni utk kereta jenis apa ?? Sapa betoi aku bagi 2 kupang .

Thursday, December 22, 2011

Hot Import Nights ...Stadium Melawati Dec 179th~18th

Mus and his Top Style machine

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Mintak maaf sekali lagi mmg bz sangat smlm x sempat nak singgah bertanya khabar kengkawan semua . Salah satu model popular pilihan kaki2 modified kat Malaysia adalah kereta Kancil . Sejak mula dilancarkan pada tahun 1994 , pelbagai macam jenis modifikasi dilakukan dan dapat kita saksikan atas jln raya . Ada yg bikin utk merempit...sprint test ..drift ( eh drift boleh ka ??? ) dan untuk autoshow .

Antara ikutan popular kaki2 autoshow adalah meniru gaya "Mira" @ jenis Daihatsu Mira kat Jepun . Kancil 1998 Bro Mus adalah salah satu dari nya .Bagi aku la ..best Mira Looks kat belah utara ni boleh aku nobatkan pd anak muda dari Ipoh ni . Hampir semua parts kereta beliau dtg nya dari model Daihatsu Mira itu sendiri . Jom sama2 kita terjah jentera Top Style ini...

enjen asal>850cc
modifikasi enjen>l2s 660,turbin td04,oil tank susco,radiator custom avs,intercoler custom avs,piping 2 inci,sumco hose,ultra rasing strut bar 4 point
sistem ekzos>stnles stell 2 inci,mufler wolf
sistem suspensi>dpan,ebsober l2,spring wira,belakang,ebsober gab,spring rsr
sistem brek>l2s double disk brek,blkang drum
roda>rim bolzaroo 15 x 7jj,tyar goodyear 175/50
dalaman>papan pemuka l5,stereng kristal old skool,table,kerusi l512,full seat bucket recaro,seat belt mira,sabelt,konsol gear l5,gear knop kristal,gaget2 krom
gajet/tolok meter>auto gauge(bateri,oil temp,water temp,rpm,boost meter,turbo timer
unit hiburan dalaman/ice>titanium skrin sentuh,sp tweter,carrozzeria buah kelapa,titanium 2 x 12 inci,24 inci lcd tv,ps2,4 chnel power amp sp

luaran>set lengkap l512 depan belakang,side skret l512,pintu l5,set lengkap aksesori krom l512,side miror l5,cermin tenggek
warna>ferari yellow + kristal
bengkel>roc garage ipoh,eng spray ipoh,wc garage pineng


Wednesday, December 21, 2011

Modified Smart Car

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua...

Mintak maaf ..aku x sempat nak singgah rumah hampa pekena coq pisang ngan kopi pepagi ni...sibuk skit ..
InsyaAllah petang nanti aku mai..sementara tu jom pakat2 layan Smart Car ni dulu....mesti ramai yg berkenan kan ?

Tuesday, December 20, 2011

Suzuki Swift EV Hybrid 2013 Baru


Sam Trinity

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 semua ...

Setelah penat kita naik beskal semalam , harini jom kita ushar salah satu Myvi yang extreme dari Penang . Myvi milik Bro Sam ini masih mengekalkan enjen standard tetapi telah menjalani perubahan drastik dr segi bodykit dan juga interior . Siap pasang lambo door lagi tu ! .Ketika Autoshow Gempaq bangat baru2 ni..Bro Sam telah mendapat tempat ke 2 dlm kategory Compact Car Extreme . Beliau yg mewakili
Trinity car club  boleh dihubungi melalui 
fb Sam 

Monday, December 19, 2011

Pesta Pulau Pinang Cycling race Dec 18 2011

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...


Pagi2 semalam kami satu family ke Padang Kota Penang sebab nk tengok kejohanan lumba basikal sempena Pesta PP . Kalau korang ingat..aku mmg plan nak masuk race ni ..tapi memandangkan jadual show yg ketat dan training yg kurang maka terpaksa lah aku batal kan saja hasrat aku tu .

Dapat lah juga bergambar dgn jaguh2 cyclists negara seperti Anuar Manan , Harrif Salleh , Zamri Salleh,Suhardi Hassan dan team Terengganu ProAsia Cycling team  ( satu2 nya pasukan negara yg bersatus Pro ! ) . Hampir kesemua kategory dinominasi oleh pasukan tersebut dimana rata2 nya  mempunyai barisan pelumba yg sangat hebat . Aku respek habis kat mereka semua ...walaupun mereka adalah jaguh dan harapan negara dalam sukan lumba basikal ..tetapi semuanya tidak sombong dan cukup sporting bila diajak bergambar ...lihat sajalah pics yg aku posted ni ...


Caya lah !! korang memang sporting giler !!..ada tanjak mcm ketua pasukan tak aku ni ??

EMMA Asia Championship - Singapore Round 18th Dec 2011

Saturday, December 17, 2011

Gilamodified menuju Somban...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Ngantuk giler pagi ni..mau tak nya...semalam sampai rumah kat 3am ! Semalam meraikan sahabat  aku ..Bro Sham ( owner Big Sham Sumo Autoshow Komunity dar N9  ) yg datang all the way from N9 utk berbincang 2012 punya projek...ini kira project joint venture la . Semalam jugak ..kami bertemu dgn club Exorian Utara dan ahli2 club dari Trinity Team ( geng2 Myvi nih ) ...sempat la lepak2 jap kat Padang Kota .

Selain meeting utk next show...aku ambil peluang ni utk edarkan sticker blog aku tu pada geng2 autoshow N9 ...harap2 menambah kan lagi ke "glamouran " blog aku ni hehe . Sticker blog tu aku berikan juga pd wakil Trinity Team utk diedar kan kengkawan mereka . Myvi lambo tu merupakan salah satu kereta autoshow mereka..aku akan buat special entry ttg kereta itu nanti ...

Majlis penyerahan sticker blog aku ke Bro Sham...sorry pic blurrrrr

Friday, December 16, 2011

Bantuan anda amat diperlukan !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Mohon jasa baik dan bantuan teknikal utk membantu blog sahabat kita ni , dah beberapa hari blog beliau kena hacked . Si hacker tidak meninggalkan sebarang link utk kita berhubung dgn nya . Aku faham apa yg hang rasa bro..sbb aku pon dh pernah kena dulu . Bersabar lah banyak2..harap2 si hacker tu pulangkan balik blog bro . Buat tuan blog , sila berikan contact no atau email supaya rakan2 kita dapat memberi maklumat pada saudara .


Kepada rakan2 blogger..sekiranya anda ada sebarang jalan penyelesaian ..sila lah kongsi di ruangan komen yer atau pun terus hantar email ke blogger tersebut ....ericoanaci@gmail.com


http://kutooobamboo.blogspot.com







Red Kenari a.k.a...Space Cop Gaban...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Camna hampa semua sihat ka arini ? semoga kita di rahmati Allah pada hari Jumaat yg mulia ini . Lepas aku bawak hampa naik lori jejalan semalam..arini jom kita ushar Kenari milik Marcus Sin dari Penang ni pulak. Nama SC Bodykit mmg tidak asing bagi "penggila2" kereta yg nak modify jentera mereka supaya lebih nampak weird   . Team ni base kat Penang dan selalu x pernah ketinggalan setiap penganjuran Autoshow yg aku anjurkan .

Tidak dapat dinafikan ..jika dilihat dr tahap modifikasi jenteranya ...sehingga kini..takhta kategory Compact Extreme modified masih didalam genggaman nya . Sekali imbas kita tentu x perasan bahawa kereta ini pada asalnya adalah sebuah model Kenari . Lihat saja spoiler dia ..leh buat gantung baju tu !

Thursday, December 15, 2011

Naik loader tu !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekalian ..

First time aku tengok ada peserta yg datang menggunakan lori utk membawa kereta mereka ke pertandingan autoshow yg aku anjurkan . Bila aku tya owner tu..."pasai pa hang x drive saja mai "..dia jawab ...takot kena tahan ngan JPJ..rupa2 nya dulu dia dah pernah kena tahan ..habis dekat RM900 nk modified bagi asal sebelum re -inspection kat PUSPAKOM . kenari ni pernah aku posted kan dulu..dia ni pon pernah kena tahan bila balik dr autoshow ekspo usahawan bumiputera bulan June yg lalu , seb baik lah aku tolong setel kan hehe .

Itulah nasib @ risiko yg perlu ditanggung oleh kebanyakkan peserta autoshow kat Malaysia nih..aku pon heran gak..kerajaan menggalakkan industri permotoran negara...tp bila dah " make up "skit..itu x boleh..ini x boleh..apa hal ni ???? Kereta autoshow bukannya digunakan utk merempit...mana boleh laju pon ! Sekurang - kurangnya...keluarkan lah surat perlepasan sementara utk digunakan ketika pertandingan berlangsung..baru lah OK . Ntah lah ..aku pon x paham ngan undang2 kat tempat kita ni..kalau la aku ni menteri pengangkutan..hmm...tau la apa aku nk buat ...

Zam dah merajuk ??

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Apasal tetiba Zam merajuk ni ?? Sebenaq nya aku dah pernah 2 kali published kan cerita ttg kereta Gen2 Zam ni . Kalau hampa nk tengok process airbrushing kereta Zam mai tengok sini dan kereta beliau ketika pertandingan autoshow .

Itu dulu..sekarang ni kereta beliau dah jadi "togel"..dah jadi standard ...tiada lagi sticker dan airbrush menghiasi kereta beliau . Aku pon sempat la merisik khabar dari beliau..rupa2 nya bukan dia merajuk....dia nak mengundur diri buat sementara waktu dari dunia autoshow sbb nk tumpukan perhatian pada bisnes kedai mkn yg baru dia usahakan .

Gambar ni diambil ketika selesai kami removed semua sticker dr kereta dia ....apa pon all the best pd hang Zam....BTW..mana durian yg hang janji nk bagi kat aku tu ???

Wednesday, December 14, 2011

2012 Honda CRZ

Pyan's Aeroback

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian

Apa habaq semua ? Hari ni aku nak bawak hampa berkenalan dgn salah seorang lagi sahabat aku yg tengah "bergelumang" dlm dunia autoshow ni . Aku dok panggil Pyan ja....dia ni mcm anak didik aku la ( ewah ..... )..aku selalu dok komen dan bagi pendapat ttg kereta dia ...perjalanan kereta ni masih jauh dan byk lagi yg perlu "diperjahanamkan" jika dia benar2 nk menjadi seorang champion !

Jika dulu masa mula2 main kereta ....nampak simple ja..tp sekarang dh byk perubahan yg dia lakukan ..yg terbaru tengok opening bonet depan dia ( tiru stye aku la tu )...interior pon dh gempaq..byk dah monitor ..masa autoshow gempaq bangat Sabtu lepas , Pyan berjaya merangkul tempat ke 2 kategory Proton Standard ...apa pon aku ucapkan tahniah dan jgn give up klu nk main keta ni..

Tuesday, December 13, 2011

Hampa nak kenai Pak Non ?

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian....

Ramai yg dok tya Pak Non tu rupa dia camna ? tua bangat ka ? hensem ka ? dok kat mana ? mcm2 soalan org dok tya..heran betoi aku..tetiba Pak Non lebih glamer dari aku nih ! . Kalau hampa nak tau ..Pak Non ni "rock steady " lagi...x nampak la lagi kekedutan kt muka tu :) . Nama sebenar beliau ialah Zainal Fitri Bin Ismail ...sedap kan nama dia....
Dia masuk bertanding jugak pada gempaq-bangat-autoshow sabtu lepas . Tidak menghampakan , beliau berjaya merangkul 2 trophies pd mlm tu iaitu 1st category 4 woofer SPL dan 3rd Proton Standard modified .Tahniah Pak Non !

Aku sempat la snap sikit lagi pics kereta dia buat tatapan hampa semua ...jom layannnn

SNF AUTOSHOW @ SIC-BIG SUMO & VIC MOTORSPORT KOMITI-10 DEC 2011

Monday, December 12, 2011

Gilamodified dlm Harian Metro

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ..

Hampa ada beli Metro tak semalam ? klu beli sure nampak gambar kereta modified Datsun 120Y ni kan ? Korang perasan ke tak ni ???..Tengok nama blog sapa kt belakang kereta dia tu ......
Actually , aku pon x taw mcm mana @ dari mana owner ni dapatkan sticker ni ..setahu aku ..sticker blog ni cuma aku bagi pada gang2 kereta kt utara sahaja ..owner ni pulak dari Shah Alam ..
Bukan aku nk marah owner kereta ni..malahan aku nk ucapkan berbanyak terima kaseh kerana sudi tempel nama blog aku tu ..free promotion tu ! Aku harap klu dia terbaca entry ni..leh la contact ..sbb aku nak bersua kenal dgn dia ...


Gempaq Bangat Autoshow Dec 10th

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian.

Maaf terlewat skit aku post kan ttg show ni , habis saja event mlm tu ..badan aku rasa x sedap mungkin tahap keletihan melampau yg melanda diri  , Ahad kelmarin just lepak kt rumah saja ...blogging pon dh x dak mood. Alhamdulillah ..aku dh OK hari ni . Syukur pada Allah , autoshow aku berlangsung dgn excellent sekali  ! dgn jumlah peserta yg hampir mencecah 100 buah kenderaan telah "membangatkan" Autocity pada hari sabtu lepas .
Inilah event aku yg paling berjaya sekali ....dengan cuaca yg baik ( walaupun mendung pd petangnya ) telah menjadi salah satu faftor kebanjiran manusia yg luar biasa ! Pd mlm nya pulak terdapat kejadian gerhana penuh bulan...mmg kebetulan betul lah . OK aku x mau berceloteh panjang ..jom sama2 kita tgk antara jentera2 yg bertanding pd aritu . Kalau korang nk tgk more pics ..klik fb Nazri dan fb Cikgu .


Friday, December 9, 2011

Gelanggang sudah dibuka

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Ini lah gelanggang untuk pertandingan autoshow esok...kawan2..doa kan show aku sukses ya...

Waja Pak Non...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Mmg smlm aku busy skit ..tapi harini aku akan lagi buzy..sebab esok event aku ( Autoshow Gempaq Bangat ) akan bermula @ Autocity . Petang ni aku nk kena ke IPD amik permit , nk kena amik trophies..nk p amik stickers..mlm lak nk meeting ngan semua krew2 aku dan perjumpaan ngan leaders club2 kereta ..

OK lah...tanpa membuang masa..kereta pilihan yg bertuah untuk aku paparkan dlm blog aku hari ni ialah kereta Waja Pak Non...org Sg Petani nih ( aku pon baru kenai Pak Non ni..sampai nama betoi pon aku blom tya lagi hehe ) . Kalau x silap Pak Non baru ja start main autoshow ..namun kereta dia leh tahan gak tahap "ganazz " tu...audio system pon mantop ! . Bagi aku ...dr segi external apperance kereta dia boleh dikatakan  "uummpphh"..cuma dr segi interior aku rasa dia perlu upgrade dan improve lagi skit ..sebab masih byk lagi kelihatan "keaslian " Waja tersebut ...

Meh aku nk kasi tips.. salah satu cara untuk menang dlm sesuatu pertandingan ialah ...hilangkan sebanyak mungkin "originality" kereta anda ...lagi pelik ...lagi cerah utk anda menang ...hampa faham kan ?Aku pasti Waja Pak Non ni akan mengalami pelbagai macam transformasi selepas ini .kita tunggu hasilnya nanti...

Sorry gambaq Pak Non x dak..nanti klu ada aku masukkan ...

Thursday, December 8, 2011

Khamis yg sunyi.....

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Sorry la kengkawan ..hari ni aku skit buzy...aku paparkan gambar ni buat ulasan kita semua ...pengirim gambar ni kata ulaq Tedung selar ni muncul di Presint 15 Putrajaya baru2 ni..betol ka org Putrajaya? Cer citer.....


Wednesday, December 7, 2011

Kaven's Top Machine

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian.

Jika semalam kita tengok Vios kereta anak buah  dia...hari ni kita tengok kereta "BIG BOSS" pulak . Honda Prelude milik Kaven Lim ni telah di modified kan mengikut trend GT Style ( wide body dan body penuh ngan stickers ). Owner kereta ni merupakan "tauke" kedai bodykit yg terkenal di utara tanahair iaitu VenisGT yg berpengkalan di Taman Sejahtera Sungai Petani .

Banyak lagi kereta2 yg telah menjadi ganaz setelah mendapat sentuhan ajaib dr beliau , aku akan ulas setiap satu kereta mereka len kali . Kemungkinan kita akan tengok secara dekat kereta ini masa Autoshow Gempaq Bangat sabtu nanti kat Autocity . Jika sesapa yg berminat nak bagi body kereta "kembang setaman" mcm kereta dia ..leh la log on to depa punya website http://www.venisgt.com @ sembang mesra melalui Fb dia .

Marilyn Monroe dlm Harian Metro

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian ...

Hampa ada beli paper Metro tak semalam ? Kalau beli mesti hampa ter nampak page ni kan ...
Aku just nk g tau ..scooter yg kaler pink tu milik adik aku yg masuk bertanding masa harian metro show kat Kepala Batas bulan lepas .
Kalau yg belum tgk kelibat scooter ni secara dekat meh tekan sini 


Tuesday, December 6, 2011

Kelisa abah aku ...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian...

Hampa jangan terkejut lak.. bukannya abah aku nak main keta @ nak make up keta dia . Tengok la sport rim tu...siap taya lebaq lagi !...adik aku punya pasal la tu ( ala yg airbrusher tu ) . X pasal2 org tua aku kena layan gak naik keta ni .Actually abah aku pakai keta ni masa waktu pagi saja ( buat p market atau pon p pekena roti canai )..jadi kebanyakan masa kereta ni "dibelasah" oleh adik aku tu . Dengaq kata dia nak cat len plak...skirting pon dh beli yg baru...hang jangan buat airbrush gambaq hantu Kak limah sudah lah !

Vios wide body

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian ...

Ini kereta anak buah dia...esok aku nak tunjuk kereta BIG BOSS dia lak ...


Monday, December 5, 2011

Sunday, December 4, 2011

This is the answer ...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian..

Kalau hampa nak taw asal usul kereta Satria tu semalam ...ini lah jawapan nya....

Pemilik kereta ni adalah sahabat aku sendiri iaitu Mustafa a.k.a ..Pa ( tuan empunya bengkel Paa Autocolor ) kat Simpang Ampat Penang . Dulu  dia merupakan teammate aku dlm setiap pertandingan autoshow yg kami sertai..malah kamilah ( bukan nk bangga taw ) jagoan bahagian  utagaha pada masa dulu.. Setiap autoshow mesti dapat no 1 dan no 2 .

Tapi sekarang ni semuanya dah tinggal kenangan...Satria Kuning tu pon dh dapat owner baru..kira terok gak la nk dapat kan imej asal Satria tu . Sebelum kembali ke asal ...kereta Satria tu dh alami pelbagai mcm tahap modifikasi yg extreme ...korang tgk la sendiri .

BTW...ada sesapa yg teka betoi ka ? klu x dak...selamattttt duit aku ..hehe

Ni 1st design...meh tekan sini... baru nk mula main

Saturday, December 3, 2011

Hampa nak tau keta ni jadi apa dulu ??

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian ..

Aku nk hampa berteka teki skit....agak2 korang la kan..apa rupa keta ni masa dulu2 ???

Jawapannya aku akan bg esok..sapa teka betoi aku bagi sekupang ...

Banner dah pasang !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian..

Segala persiapan ttg GempaQ Bangat Autoshow yg bakal berlangsung Dec 10th ini telah 90 % selesai . Semalam , pemasangan banner ttg autoshow telah dibuat di sekitar kawasan Autocity Juru . Naseb baik kru2 aku datang membantu sama . Aku harap dgn ada nya banner ni...akan menarik lebih ramai lagi pengunjung dan para peserta autoshow dan audioshow ...buat bloggers utagha...hampa jgn x mai no ...

Yg penting nama blog aku terpampang kt dlm banner tu !

Friday, December 2, 2011

Myvi Bangat

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat semua rakan2 ku...

Sorry tiada ulasan...aku sakit gigi ni.....nyut2...korang layan lah dulu Myvi ni yer...