Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, October 29, 2011

AUDIOSHOW @ MUZIUM padi.....28/10/11.....sempoiii....!!


Karnival Usahawan Desa @ Taman Ria Sg Petani

Seperti mana yg aku bagi tau tempohari , Karnival Usahawan Desa @ Taman Ria Sg Petani sedang berlangsung sekarang ini . Pada 27 Oct , salah satu event yg dipertandingkan adalah motorsikal / scooter tercantek dimana adik aku yg bongsu turut mengambil bahagian .

Aku dh pernah published motor dia dulu marilyn-monroe . Aku pon x pasti samada dia ada ranking dlm pertandingan tu..tp klu tgk dari pics yg dia hantar..nampak macam x dak saingan ...ada harapan tu . Pada harini Oct 29th , pertandingan autoshow kereta akan berlangsung..InsyaAllah klu x dak aral aku kan kesana nanti .

Friday, October 28, 2011

TZM barantu Part 2

Aku mintak maaf sebab smlm tak dapat nk singgah rumah hampa sebab aku bz sangat . Ada projek baru sudah masyuk nie...nanti lah aku story pasai projek tu..awai lagi aku nk kasi taw pon .

OK berbalik pada cerita TZM yg aku posted last week tzm-bakal-berantu. , apa yg terlintas dlm fikiran hampa semua bila tgk imageni yg bakal memenuhi TZM tu nanti ?

Ini design dekat "tank"..blom siap lagi 


Thursday, October 27, 2011

Sepang KBS & GP show2011 22/10/2011

Karnival Usahawan Desa @ Taman Ria Sg Petani

Hari ini bermula lah Karnival Usahawan Desa @ Taman Ria Sg Petani Kedah .Pelbagai acara telah disusun atur oleh pihak penganjur , mcm biasa salah satu acara ialah pertunjukkan Mega Bikes  ( berlangsung harini Oct 27 ) , Autoshow kereta Oct 29 dan pertandingan audio system kereta pada Oct 30 .
Walaupun tidak terlibat dlm karnival ini , aku akan kesana jugak sbb nak mempromosi autoshow aku yg bakal berlangsung di Kulim pada bulan depan .Khususnya buat warga Sg Petani..ambil lah peluang ini untuk menghabiskan duit gaji yg baru dapat tu kat sana ..sbb bermacam-macam jualan ada ..bak kata arwah pakcik Astro..MACAM2 ADAAAAAAAAAA...

Wednesday, October 26, 2011

Myvi mana yg korang suka ? Part 2

Menara Alor Setar Autoshow..Part 2

Sebelum kita teruskan tgk pics kereta autoshow kat bawah nie...meh aku cerita skit ttg naseb "Cik T"tu yg berjaya aku tangkap .Sebenaq nya aku tak lah sekejam dan x sampai hati sampai nk cabut nyawa makhluk Allah tu..jadi aku dah lepaskan dia dlm hutan kira2 setengah batu dari rumah aku...melompat girang menatang tu bila aku lepas..hang jangan mai lagi taw ! Kalau mai lagi mmg aku sula !

Tuesday, October 25, 2011

Suspect under custody

Bang...dia dah masuk...itulah kata2 dari bini aku kol 4 lebih pagi tadi...

aku yg masih mengelamun ( bini aku kata ada bunyi kroh2 ..mana ada darling !)....sambil lap ayaq liog yg meleleh kat pipi..srrrllppp.....

terus bangun..tengok jam dah kol 4.20 am ! Perkara pertama yg terlintas dlm kepala otak aku ialah capai henpon Nokia aku yg "tak cokia " tu dan teros ke dapur ..Yess..dapat dah hang ...selama ni hang la yg dok curi ikan atas dapoq...hang yg dok gigit pintu bilik aku sampai nak lekang ...rasakan naseb hang hari ni..

Pemburuan kami laki bini selama lebih sebulan akhirnya berhasil...apa patut aku buat kat menatang nih ??

bako jer ? goreng ? sula ? curah ayaq panas ? rendam bagi lemas ? rejam sampai pengsan ? atau buang dlm hutan ?

Siap hang ....

4 minit selepas tangkapan....







Monday, October 24, 2011

Autoshow AeroCarnival IV-UNIKL Oct 23 2011


Terdapat permintaan hangat dari para bloggers..camna rupa api tu in "moving motion"..
meh tekan sini  video api

Saturday, October 22, 2011

Menara Alor Setar Autoshow ..it's happening now

Pics ni aku baru dpt dr kawan aku yg ketika ini sedang berada di Menara Alor Setar melayan autoshow kt situ. Aku x dapat attend sbb kena kerja arini ...sesapa yg berkesempatan ..p la ushar ...show tu berlangsung sampai mlm nanti..


Jason Excellent Sound Part 2

Haritu aku ada published ttg kedai ACC yg selalu sponsor event aku ni.Jason ACC .kali ni jom kita take a closer look at his car pulak . Mmg tak dinafikan beliau mempunyai audio system yg boleh meruntuhkan jantung !

Kalau sesapa nk berkenalan @ nk tahu lebih lanjut ttg audio system , boleh la hubungi beliau Fb Jason

Friday, October 21, 2011

Macam2 style org meniaga

Dalam dunia ni mcm2 ragam..mcm2 cara org yg meniaga lakukan utk menarik perhatian pelanggan dan melariskan produk jualan mereka . Antaranya mcm bro kita nie...sambil jual minyak ubat..dia juga buat demo kiss ular tedung selar dlm perkarangan Masjid Seberang Jaya tadi .

Seb baik ulaq sawa tu relax jer..mungkin dah kenyang "mentekedarah" kambin sblm tuan dia bawak mai situ kot....klu tak aku la org yg pertama lari lintang pukang



Kelvin's hot Waja

Siapa yg x kenal dgn Bro Kelvin a.k.a Kelvin autoshow dari Johor nie . Memamng tak dinafikan dia mmg "King " dlm dunia autoshow ni. Korang tgk sendiri la kereta dia ...apa lagi yg kurang ? serba serbi dh complete sebagai sebuah kereta untuk autoshow .

Kalau aku sekiranya ditanya apa lagi yg patut dibuat terhadap kereta ini.....aku syorkan Bro Kelvin beralih arah ke konsep airbrush pulak....fuhh lagi meletop ! Kalau sesapa nk berkenalan atau nk tau lebih lanjut ttg kereta beliau .boleh la contact dia kt sini fb Kelvin

Aku x mau cerita panjang...picture tells everything..jom layannnnnnnnn...

Thursday, October 20, 2011

Yamaha TZM bakal berantu ....

Semalam bila balik rumah mak aku kat Kulim , aku tengok adik aku ( yg airbrusher tu ) dok tengah buat special project kt motor TZM nie..Habis frame motor ni dia bogelkan....kalau nk tau kesudahannya apa akan jadi kt motor ni...hampa tunggu minggu depan OK ...




Aku hangat nie !!

Sekarang ni hampir setiap malam aku terpaksa berulang alik dr rumah aku ke Kulim kerana ada urusan yg perlu aku buat ( agak2 korang urusan apa ? ) Kelmarin dulu lebih kurang 11.30 mlm..kejadian yg x mahu dialami oleh setiap pengguna j/raya telah berlaku kt atas aku...tyre panchet daaaaa.....

Mau tak hangin..jam dh la dekat tgh malam...tyre lak panchet ! terpaksa parking tepi jln dan tukaq tyre ..seb baik Kak Limah x mai tukaq tyre sama ! haha. Baru semalam tukar tyre baru ( kopak duit aku..dh la tengah2 bulan nie ) , aku sedikit ralat sebab tyre tu baru lagi.yer la kan aku baru pakai kereta tu x sampai 6 bulan pon...bunga pon elok lagi . Hampa nk taw pasaipa tyre tu dah x boleh pakai langsung ? Meh tengok pic yg last .....

Wednesday, October 19, 2011

Kereta aku...habislahhhh !!!!!

Apa hampa nk buat klu kereta kesayangan terkena musibah macam ni ?


Myvi mana yg korang suka ?

Ketika Mean Machine Autoshow baru2 ni (MM Day 1 MM Day 2)..aku tengok banyak betul peserta yg menggunakan Myvi sebagai platform modifikasi kenderaan mereka .Ada yg simple mod...dan ada yg agak dikatakan keterlaluan sehingga menjadi idaman si JPJ nanti .Apa pon tahap modifikasi mereka...itulah yg dikatakan dlm dunia autoshow .peserta yg mempunyai tahap kreativiti yg tinggi ...dia lah yg layak akan dinobatkan sebagai pemenang .

Dalam byk2 Myvi ni...yg mana menjadi pilihan korang ? Aku suka sangat yg kaler oren tu ( yg ada model comel tu )

Tuesday, October 18, 2011

Autoshow Karnival Ampangan N9 Oct 16 2011

Eh..blog aku baguih sangat ka ?

Baru2 ni hidong aku sedkit kembang...dan jalan pon dah "berkepak "skit..bukannya pasai aku naik pangkat @ gaji aku naik @bos puji aku...sebenaq nya blog aku telah di"jack" kan atau dari segi kata len...blog aku dipuji oleh salah seorang rakan blogger kita .

Blog yg aku maksudkan ialah terowonginformasi.blogspot.com @ nama timangan nya Hackers .Tapi hampa jgn salah faham ..bukan dia yg hacked blog aku aritu ..ini hacker baik punya..sembahyang x tinggai nie . Rasa terharu gak la kan..tetiba ada org yg sudi buat entry khas utk aku..nk kata aku ni glamer x la sangat ..manis tu ada la skit2 hehe .

Kalau korang nk taw apa isi kandungan blog beliau..sila lah pakat2 singgah blog dia ..mana tau satu hari blog hampa akan di pilih sebagai blog pujian seterusnya ...buat bro Hackers TQVM kerana buat entry tu utk aku ...

Sekiranya korang ada lagi idea2 bernas utk memantopkan blog ni..sila lah war - war kan pd ku , hasihat serta panduan sahabat sekalian amat aku hargai



  

Monday, October 17, 2011

Mean Machine Autoshow Part 2

Semalam aku berkesempatan lagi singgah kat Autocity ..x sempat nk lepak sampai malam sbb petang hujan lebat . Tujuan utama aku kesana kerana utk mendapatkan "contact" seramai mana yg boleh dr setiap peserta..len kali klu aku nak buat show senang lah....selain dr pada tu leh la "cuci2 mata" skit mana yg patut ...hehe jgn mara .Sampai sekarang aku pon x taw sapa yg menang ...adakah bro fairol Kak Limah berjaya merangkul sesuatu @ Mean Machine tu ?


Ini lah kereta Bro Fairol....

Sunday, October 16, 2011

Mean Machine Autoshow Day 1

Semalam sempat la gak p Autocity tgk Mean Machine ni...x dilupakan ...bawak wife dan anak2 sekali hehe. Kalau ada kelapangan ptg ni aku p lagi....

Saturday, October 15, 2011

Ini baru betol2 naga berapi !!!

Pic ni aku cedok dr FB kawan aku tadi...

Sampai terbakar body kereta ni dek pukulan ekzos berapi  ....dasat giller ..


Mean Machine 2011

Hari ni dan esok berlangsung nya event permotoran yg paling ditunggu2 oleh kaki2 modified kereta ...iaitu Mean Machine Autoshow @ Autocity Juru Penang . Tahun ni aku x jadi jury sbb sibuk dgn kerja...mungkin mlm ni aku turun tengok saja.

Kalau korang nk taw aku pernah menang kat sini pada 2007 yg lalu mean machine 2007 . Kalau sesapa yg berkesempatan ..leh la p sana hari ni..awek pon ramai ( lece....bini aku ikut sama )


Friday, October 14, 2011

Marvellous Morris Minor

Haha.ramai rupanya yg x taw makna " LIGAN" tu ya....perkataan tu biasa di guna pakai oleh org utagha..mcm aku ni ..maksud dia lebih kurang mcm kejar @ ziarah @ ikut korang ...so proposal aku dah siap...boleh la pasni aku "ligan" hampa pulak ....

Ketika Autoshow Esso baru2 ni ..aku kagum dgn kereta Morris Minor milik salah seorang peserta yg bertanding haritu . Structure luaran nya masih lagi memiliki ciri2 asal model tersebut dan telah digarap kemas dan menarik .

Dari segi dalamnnya boleh aku katakan pemiliknya telah memberi nafas baru terhadap kereta beliau ini , termasuklah dari segi system audio nya yg canggih dan menggegar jantung !.Kalau korang nk taw , terdapat 3 jenis model kereta jenis Morris Minor ni ...

Morris Minor MM ( produced antara 1948 ~ 1953 )
Morris Minor Series 11 ( produced antara 1952 ~ 1956 )
Morris Minor 1000 ( produced antara 1956 ~ 1971 )

Pada pemerhatian aku , kereta beliau ni dr jenis model Morris Minor 1000 yang di produced sekitar tahun 1956 kat England ( Malaysia pon blom merdeka lagi ) dan hanya 847,491 units di keluarkan .Aku kurang pasti capacity sebenar enjen beliau tp mungkin antara 948cc @ 1098cc .Pada autoshow baru2 ni , kereta ini mendapat tempat ke2 kategory Open Standard Modified. Apa pon jom kita pakat belek kereta beliau ni..

WW ..WT..WF dari aku

Kalau semua org dok buat entry pasal WW...WT...hari ni aku nak buat WF( wordless Friday ) ...x pernah org buat kan..sbb tu aku nk buat ..

Actually aku hari ni x sempat nk buat entry ( stock pic kereta mmg byk dlm simpanan ) sbb bz skit ngan kerja dan pada masa yg sama aku kena siapkan proposal untuk autoshow aku yg akan menyusul bulan depan ..

Sesapa yg singgah blog aku ni InsyaAllah aku akan "ligan" korang nanti...

Hari ni dah Jumaat...kepada rakan2 muslim ku yg x uzur tu..jgn lupa solat Jumaat satg ...



Thursday, October 13, 2011

Kancil Naruto

Harini mai kita berkenalan dgn salah seorang lagi otai dlm dunia autoshow . Kelibat Kancil Bro Pejal dari Melaka ini mmg selalu kelihatan di setiap autoshow yg dianjurkan terutama di Lembah Klang serta di selatan tanahair .

Jika dilihat dari karakter sticker yg membaluti hampir keseluruhan kereta Pejal ini..x dinafikan bahawa beliau ni mmg fanatik sungguh dgn kartun Naruto tu .Apa pon Pejal..keep on rollin'..dan good luck pada pertandingan autoshow yg akan datang .

Wednesday, October 12, 2011

Naga tanpa api

Hati aku sebenaq nya sedikit tersentuh masa Esso autoshow ahad baru ni .Tersentuh bukannya apa...aku terharu sebab ramai peserta2 autoshow dgn inisiatif sendiri buat sticker blog aku dan lekat di kereta masing2.. tanpa paksaan !

Salah sebuah kereta yg aku tengok ada nama blog aku ialah kereta macha ni...Mr .Naga ..dari Lunas Kulim .Sikit punya besaq daa aku punya sticker dia buat ..mau RM30 ~ RM40 tuh . Dari pemerhatian aku , kereta Honda Mr Naga ni mampu pergi jauh dlm dunia autoshow , setiap event ada saja perubahan yg dia lakukan .1st time aku tgk kereta dia masa Esso Autoshow kt Prai bulan Apr yg lalu (esso prai part 1 dan esso prai part 2 )

Untuk Esso Seberang Jaya Autoshow ni , aku tengok dia dh bikin airbrush dan opening bonet depan pon dah semakin canggih . Kalau korang nk taw..airbrush tu adik aku yg buat kan . Mr Naga mendapat tempat ke 3 kategory Open Standard Modified kat Esso Ahad aritu . Aku harap tujuan depa buat stiker blog tu bukannya nk bodek aku..biarlah datang dr hati yg ikhlas...aku x makan bodek taw he3

Tuesday, October 11, 2011

Aku glamer lagik!!!!!

Sebelum aku story lagi pasai Esso Autoshow tu...aku nak share ngan korang pics ni...muka aku yg boleh dikategorikan sebagai jejaka Malaya ni skali lagi masuk magazine terbaru Karhifi edisi 25 . Gambaq ni ketika Autoshow Kulim Landmark pd penghujung July yg lalu . Klu sesapa yg belom tgk meh tekan sini.kulim-landmark-central-autoshow part1 dan kulim-landmark-central-autoshow part2 .

Kalau korang nak lekat kat wall bilik korang pon x pa..den x kisah ....

Monday, October 10, 2011

Esso Seberang Jaya Autoshow Part 1

Lega harini aku cuti..lapang dada...dpt menikmati pagi yg indah sambil pekena roti canai dan teh tarik bertemankan bini aku kt kedai mamak tadi.Segala beban dah terlerai semalam apabila autoshow aku sekali lagi berakhir dgn amat berjaya sekali dan menepati sasaran yg telah aku set kan .

Risau gak smlm , pagi2 Penang dh hujan ..Alhamdulillah cuaca kembali panas dr tengahari hingga lah ke petang .Kesian ada antara peserta2 yg kena saman ngan JPJ Kedah ketika on the way ke tapak pertandingan, inilah antara risiko2 yg perlu ditanggung oleh para peserta , aku rasa kerajaan patut longgarkan atau memberi garis panduan yg sesuai utk para pemilik kereta yg telah diubahsuai ini, klu tidak macam mana industri permotoran negara nk maju ?

Keadaan menjadi kecoh seketika apabila 2 buah Pajero JPJ tetiba masuk ke tapak pertandingan  , apa lagi bertempiaran lah para peserta..rupa2 nya bukan depa nak saman..tetapi hanya datang melawat pertandingan tu saja , klu hampa nk tau ada anggota JPJ tu merupakan kawan2 kami yg bermain audio jugak , JPJ Seberang Jaya juga telah memberi jaminan tidak akan menahan semua kereta modified tersebut pada hari itu , terima kaseh tuan !

Berbalik pada cerita "pokke" ( sejenis cicak ler kengkawan )tu smlm, kesian ada yg mati rentung dek terkena pukulan Spit Fire dari kereta para peserta semalam , pasal kes ekzos berapi ni jugak lah aku terpaksa menahan telinga dr manager Esso kerana faktor safety ..naseb baik x meletop Esso tu smlm...sebanyak 8 buah kereta mengambil bahagian dlm kategory ekzos berapi tu !


Selain sebagai lead jury , aku juga jadi bidan terjun sebagai emcee..nk terkeluaq anak kerongkong aku pasai mic x dak ! Tahniah Wahida Spiderman kerana merangkul 2 kejuaran , 1st Open Extreme dan Esso Favourite . Baju biru adalah Puan Rin yg merupakan seorang pegawai JPJ @ Seberang Jaya yg aku jemput utk menyampaikan hadiah pd para pemenang..wei..ni bukan bodek taw 

Sunday, October 9, 2011

Esso autoshow

Alhamdulillah autoshow aku kali ni berakhir dgn berjaya sekali , dengan jumlah kreta yg hampirr mencecah 60 buah , hampir tutup Esso tu kami kerjakan hari ni .Cuaca pon ok merancakkan lagi acara kami harini .Mtk maaf aku dpt upload pics show lagi , letih wo..aku baru ja sampai rumah nie , naseb baik aku amik cuti esok .

Macam2 aku nak story kat hampa ttg apa yg jadi kt Esso harini. , dari kes kwn2 yg kena saman ngan JPJ...."pokke terbakaq" ( hampa tau ka pokke tu apa ? ) dan ada yg sampai JPJ kena mai kat Esso tadi ..haa klu nk tau apa cer..tunggulah esok aku cerita ye ..aku nk mandi..solat..pastu tido dibuai mimpi yg indah mlm ni...

Darling...pinggang abg lengoh nie..harap2 bini aku leh massage skit mlm nanti hehe....

Saturday, October 8, 2011

Adik aku bertunang

Dalam kesibukan aku untuk organize autoshow esok , harini aku bertungkus lumus memastikan majlis pertunangan adik aku berjalan lancar dan sempurna  .Alhamdulillah semua nya selesai kira2 kol 4 ptg tadi , rombongan kami bertolak dari Kulim ke kampung tunang adik aku di Tikam Batu Sungai Petani

Antara barang2 hantaran dari pihak kami yg berjumlah 9 bekas , 3 antaranya di"designed" oleh wife aku sendiri...x lah grand sangat ..ok lah kan .Wife aku mmg kreatif bab2 gubahan ni , hatta ke bunga telor pon dia yg buat .Inilah 3 jenis hantaran yg dia buat..amacam ok tak ?

Jason Excellent Sound

Aku hari ni mmg bz gila  , mau tak nya..esok adalah autoshow Esso yg aku akan adakan...harini adik aku nak bertunang pulak...so banyak lah benda yg nk kena settle hari ni..Untuk autoshow , segala persiapan almost 95% siap , aku harap semuanya berjalan lancar esok..yg aku risau cuma cuaca sahaja..maklumlah cuaca kt Penang x menentu..kejap hujan..kejap panas ...

OK untuk entry hari ni , aku nak promote skit kedai ACC member aku ni , Jason Excellent Sound System dekat Prai ( x jauh dr Pasific ).Bro Jason merupakan salah seorang dr main sponsor utk setiap event autoshow yg aku anjurkan..so far support yg dia bagi mmg excellent ! Beliau yg expert dlm bab ICE ( In Car Entertainment ) dh byk kali merangkul kejuaraan dlm setiap pertandingan audioshow , maka sebab itulah kedai beliau menjadi pilhan kaki2 audio utk upgrade sound system masing2 .

Beliau jugak mempunyai sebuah kereta audio yg mmg "gila2 modified lah"...kalau korang nk tau kereta apa dan nak mengalami sendiri dentuman bass dari kereta ini..sila lah datang ke Esso Seberang Jaya esok .


Persona tu kereta aku .... x dak kena mengena dgn kedai ni.hehe
Tu nama blog sapa erk????


Friday, October 7, 2011

Thursday, October 6, 2011

Audio system for sale




Aku ni tolong hebahkan jer..ni ha ada rakan aku nak let go audio system dia ..aku quote apa yg dia tulih dlm FB..


"ada sapa2 yg berminat tak saya nak tolak complete rm5K
2 monoblock, 2am 4woofer single magnet double coil, ngan siap custom sekali..mana berminat leh bgtau"


Kalau sesapa berminat boleh contact dia terus ( x payah thru aku..aku x amik komisyen satu sen pon )
Ezam : 013 2017957
Email : ezam_arm004@yahoo.com.my
Location :Shah Alam
FB : Facebook Ezam

PA on wheels

Jika sebelum ni aku siarkan kisah Kancil Bgr @ Manggo Bgr kancil , hari ni meh aku perkenalkan kan pulak teammate Kancil Bgr tu....Bro Azahar @ lebih dikenali sebagi Pak Art dikalangan peminat2 audio mahupun geng2 autoshow di utara tanahair .

Pak Art merupakan antara otai dlm dunia audioshow ni dan merupakan sahabat aku sejak bergelumang didalam dunia autoshow dulu .Jika dilihat dr segi luaran kereta Iswara beliau ni , tidak ada apa2 yg istimewa @ daya tarikan pon..no stickers...no bodykit....simple aja .

Tapi klu dilihat dr segi dalaman nya ..hah..baru hampa taw ..penuh dgn speakers dan amplifires ! sampai tiada kerusi belakang untuk duduk . Jika ramai peminat2 audio memilih woofer yg berjenama  , tapi yg specialnya ttg audio Part Art ni..beliau memilih woofer PA sebagai dentuman audio nya .
Yang aku dok cakap pasal woofer PA ni hampa paham ker tak ? Ooo x paham..awat x habaq awai2..woofer PA (speaker yg bersaiz besar ( 8",12",15" ) itu merupakan speaker yg biasanya digunakan ketika fun fair , rumah kenduri , concert . Bunyi ? jgn cakaplah ..punya la kuat sampai taik telinga pon boleh terkeluaq tau .

Dengan 6 buah woofer PA yg bersaiz 15" serta 8 buah mid bass RDS...tidak dinafikan audio system Part Art ni mmg betol2 power lah..Kalau korang nk dengar dentuman audio system kereta ni..datanglah ke Autoshow Esso Seberang Jaya Ahad ni . Jika korang nk berkenalan @ nk bertanya ttg audio leh la contact beliau Facebook Part Art

Head unit : Alpine CDE 787E
Pre amp : Swiss Audio / RDS 7008 / RDS 1008 / Excedio PA 4C22
Crossover : Swiss Audio
Amplifiers : Hifonics TX14408 / Volfenhag
Mid bass / Tweeters : RDS
Woofers : 6X PA 15"

Wednesday, October 5, 2011

Mai la tekan ..jgn dok malu

Seperti yg korang sedia maklum , aku ni bukannya pandai sgt bab2 IT ni ..tambah2 dlm blogging . Dah lama aku dok perati blog like FB ni kat blog rakan2 semua ..rasa mcm best la plak...baru boleh taw blog kita ni org berkenan ke tak .

Baru sebentar tadi aku dpt ilmu ni melalui sorang dua rakan bloggers aku..thanks guys ! Mesti korang kata kat aku ...."Eleh org dah buat lama ..dia baru nk buat "..ikut suka hampa la nak kata apa pon ..yg pastin nya aku dah belajar benda baru hari ni dan dapat applied ke blog aku ni .

Kalau hampa tak mau tekan pon x pa...picit pon jadi lah ....aku x marah...hehe



   

National Autoshow Bukit Jalil Oct 1 2011

Autoshow yg berlangsung @ Bukit jalil hanya terbuka utk kereta keluaran Proton dan Perodua sahaja . Aku difahamkan x ramai peserta yg menyertai pertandingan tersebut..jgn tanya aku...aku pon x taw sebab apa . Apa pon ...jom layan semua pics ni dulu ......

Tuesday, October 4, 2011

Heran btoi aku

Mau tak herannya ..mana p semua eklan2 aku selama nie ???? sejak kena hacked aritu...eklan2 tu mcm segan dah nk muncul kat blog aku nie..dah x sekerap mcm dulu..

1)Adakah aku sudah tidak sepopular seperti dulu ?
2)Nuffnang jeles kat aku ?
3)Nuffnang dah meluat kat aku ?
4)Adakah semua sponsors dh x sudi nk join dlm blog aku ?
5)Atau depa x mau aku menggunakan duit tu utk xtvt2 kurang sihat ?
6)Atau mereka jeles yg aku ni ...............................terlebih hensem dr depa ?

Kereta Wahida masuk Metro lagi

Baru 2 hari sudah masuk Metro.tup tup harini kereta Wahida masuk lagi dlm paper Metro..caya lah Wahida ..abg tumpang bangga ....kalau sesapa nk berkenalan dgn Wahida @ nk ucapkah tahniah pd nya ...( especially ladies yg nk make up keta ) boleh la ke FB beliau ni.http://www.facebook.com/wahida.bakar