Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, July 29, 2011

Zam's Gen2...Jerangkung dalam almari....

Korang mesti ingat lagi pasal Hantu Kak Limah milik Bro Fairol haritu kan ? Meh kali ni aku memperkenalkan adik pada Kak Limah pulak ...Minah Cun . Gamaknya mungkin dia x tahan kot dek ramai kengkawan dia dh start mula main airbush Gen2  milik saudara Zam ni pon sedang mengalami transformasi dari dunia stickers ke airbush pulak .
For a start..Zam cuma inginkan bonet depannya dilayangkan dgn lukisan airbrush yg berimejkan Minah Cun tu. Pics ni aku amik petang semalam ketika adik aku tengah melukis dan dijangkakan mlm ni akan siap sepenuhnya .
Korang perasan tak ada satu potongan tengah di bonet tu  ? Ha..klu nak taw tunggu hasilnya pada Autoshow kat Kulim esok ...

Esok dah nak show...petang ni sampai mlm sure aku busy giler..nk p amik trophy..nak amik sticker..nak amik hampers...nak kena p tengaok tapak show...adoii...

Friday, July 22, 2011

Saturday, July 16, 2011

Kulim Landmark Central Autoshow July 30th

Sebenarnya idea nak buat autoshow kat Kulim Landmark ni timbul pabila aku lepak ngan kengkawan kt McD aritu..plan asal nak buat kat McD tapi oleh kerana urusan surat menyurat yg merumitkan terpaksa lah dibatalkan . Kulim Landmark Central ( yg ada pasaraya Giant ) dan McD terletak bersebelahan ja , so selepas aku emailkan kepada pihak pengurusan Kulim Landmark ttg proposal aku..maka mereka pon bersetuju dan perbincangan 4 mata berlangsung dgn jayanya semalam .

Ini apa yg aku mintak dari  pihak Kulim Landmark :
2 booth 20X20
Hamper 30
PA system
Sijil
wang tunai

Dan ini pulak apa yg mereka bersetuju nak bagi ...
Sijil
Trophy yg berjumlah hampir 40 buah !
booth akan diganti dgn shop lot ( lega ada aircond )
PA system

Terkejut berok aku depa setuju nak sponsor trophy yg sebanyak tu .So jadi apa yg perlu aku buat sekarang ialah melancarkan promosi besar2an supaya lebih ramai peserta dan orang ramai mengunjungi autoshow tersebut .Ini adalah autoshow tg terakhir sebelum "cuti sebulan" nanti .....

Venue : Kulim Landmark Central @ Giant Kulim
Date : July 30th 2011
Time : 10am~10pm
Proton std / extreme
Open std / extreme
Kcar std / extreme
VIP Open
2 woofer
4 woofer
6 woofer above
Best airbrush ,sticker ,bodykit ,interior ,split fire ,engine ,spoiler ,ekzos ,too low,Mira look,Move look ,sport rims,GT look A like lighting, best car club , Best of Gilamodified

Thursday, July 14, 2011

Audio show off @ McD Kulim July 12

Kelmarin dulu saja pegi lepak2 ngan kengkawan layan audio blast kat McD Kulim , sebanyak lebih kurang 10 buah kenderaan mengambil bahagian dlm audio show off ni , turut hadir ialah Hantu Kak Limah..iaitu Bro Fairol . antara sbb lain aku kesana adalah utk berbincang dgn manager McD  utk mengadakan autoshow / audioshow kat situ lepas raya nanti , hopefully semuanya OK nanti .


Sapa punya blog nie ??????

Wednesday, July 13, 2011

Autoshow Ekspo Usahawan Muda Part 2

Ni antara pics ketika aku dok tengah ambik point para peserta autoshow hari tu...

Monday, July 11, 2011

Autoshow Ekspo Usahawan Muda July 10 2011

Tiada kata2 yg dpt aku ucapkan hanya syukur kepada Allah SWT diatas kejayaan luar biasa serta sambutan yg sebegitu hebat dari para peserta pada autoshow yg aku anjurkan semalam . Kehadiran hampir 55 buah kenderaan telah memenuhi setiap inci ruang tapak ekspo semalam . Ini adalah sambutan yg paling hebat pernah aku lihat tidak termasuk dgn kehadiran ramai pengunjung ke ekspo tersebut . Faktor cuaca yang panas hingga ke petang turut memainkan peranan yg penting dlm menarik kehadiran org ramai ke ekspo tersebut ( habih jelaga muka aku ! ) Bagi aku matlamat serta sasaran peribadi telah berjaya 100 % .Angka itu tidak mungkin aku capai sekiranya tidak mendapat sokongan serta bantuan dari pihak2 yg terlibat :-
1)Pejabat Belia & Sukan ( Seberang Prai Tengah )
2)PDRM
3)MH Audio
4)Hyrax Oil Sdn Bhd
5)Coway
6)Jason Excellent Sound
7)KW Motorsports
8)Zamiesya Watch Galaxy

X payah lah aku nak story panjang2 ..korang tengok la sendiri dari pics yg aku posted ni...Nanti aku upload more pics lagi .komen taw !

Acara Tomoi turut diadakan....

Friday, July 8, 2011

Hantu Kak Limah gila meroyan..tiada di pawagam !

Ingat lagi kan entry ni..http://gilamodified.blogspot.com/2011/06/patut-la-dia-koyak-sticker.html .Kereta Fairol malam ni akan siap sepenuhnya dan akan buat debut di Autoshow Ekspo Usahawan @ Bandar Perda Ahad ni . Bukan senang nk buat airbrush camni dan juga bukan calang2 org yg berani nk bawak keta "berantu" camni...kena sanggop hadapi cabaran dan ( badan mau tegap kan Fairol ? hehe )yer la kan...Malaysia..byk sgt halangan .itu x leh..ini x leh...sana road block ..sini road block..tambah2 esok ada "Sapu Bersih version 2.0" tu lak .Aku rasa klu Hantu Kak Limah pon x brani nk tompang keta ni ...mau luruh rambut woo ! .
Buat warga Kulim dan kawasan2 sewaktu dgn nya...saksikan kelibat Hantu Kak Limah di jalanan bukan di pawagam taw ..muahahaha..jom saksikan "The making of HKLGM"...

Thursday, July 7, 2011

Prizes utk Autoshow July 10th ni

Semalam lepas balik kerja terus aku bergegas pegi amik trophies dan hadiah sponsors dari sebuah kedai acc kereta di Prai .Pada mlm nya pulak aku pegi jumpak CEO KW Motorsports kat Autocity..tujuan aku kesana adalah utk mengambil hampers sumbangan dr pihak beliau utk autoshow aku ahad ni dan berbincang ttg next project kami...ada satu berita baik..pada Sept nanti kami akan buat autoshow besar2an di Seberang Jaya bersama dgn Harian Metro ! Perrghhh..mintak2 la jadi....
OK berbalik pada cerita prizes aku ni...ada lagi 2~3 prizes yg tiada dlm pics kat bawah ni..haa..byk kan ?
Aku jugak bercadang nak buat cabutan bertuah khas utk para peserta autoshow nanti , baru nampak ada kelainan skit . Setakat ini segala persiapan sudah pon selesai dan aku menghitung hari ja utk menanti acara tersebut pada Ahad ini , aku mintak kawan2 berdoa utk aku agar segala yg dirancang akan selesai dgn jaya nya nanti . Bagi aku ini adalah acara yg terpenting sekali sbb ini adalah kali pertama aku bergabung tenaga dgn Kementerian Belia dan Sukan P.Pinang ( bukan senang nk dpt projek gomen ni taw :) sudah semestinya aku ingin hasilkan yg terbaik serta mendapat kepujian dan kepercayaan utk penganjuran pada masa hadapan .



Monday, July 4, 2011

Autoshow Putra Palace Kangar July 2 2011

Autoshow ini di anjurkan oleh pihak hotel itu sendiri sempena pelancaran Santai Cafe yg terletak bersebelahan dgn nya . Santai Cafe ini ditubuhkan sebagai Pit stop utk kelab2 kereta @ motorsikal khususnya di bahagian utara semenanjung sebagai tempat utk perjumpaan ( TT ) , meeting , majlis suai kenal dan sebagainya . Hampir 30 buah kenderaan dari pelbagai kelab kereta yg telah berdafter di bawah Santai Cafe telah menyertai pertandingan tersebut yg dibahagikan kepada 3 kategory , iaitu Best JDM , Best Interior dan Best Original Spec. .Lebih kurang pukul 9.mlm majlis penyampaian hadiah bermula dimana aku sendiri turut di beri penghormatan utk mengumumkan para pemenang pd mlm itu. Hadiah lumayan beb..menang dapat RM1000  serta trophy ! Ehem2 sbg jury...aku pon ada gak habuan..selain bilik free..dpt la skit duit buat belanja ..lepas la budget nk p Pdg Besar esok :)
Aku juga ingin mengambil kesempatan ini utk mengucapkan ribuan terima kasih kepada Presiden Kelab Toyota Utara ..En Abu kerana menjemput kami ke Perlis ..lain kali panggil la kami lagi no....



Sampai gak kat Perlis....

Lebih kurang kol 2.30 baru lah kami sampai ke Hotel Putra Palace tu walaupun tersesat masuk bendang ..(hampeh punya GPS ! ) .Biasa la org Penang...time makan mesti nak pekena nasi kandaq dan teh ais ..pusing punya pusing ...lastly jumpak gak la mamak stall kt Kangar tu ( x leh lawan mamak Penang lagi hehe ) lapaq punya pasal...bedal jer la . Pertandingan autoshow bermula ptg ...so sempat la aku bawak family ronda2 pekan Kangar .


Hampeh punya GPS !

Friday, July 1, 2011

Yeayyy....esok nak p Perlis !!

Apa yg aku seronok sangat nie ? Mau x seronok , sepanjang hidup aku ..boleh kira ngan jari berapa kali ja aku jejak kaki ke sana .Dan yg paling best , esok ada autoshow kat sana anjuran Hotel Putra Palace ...dan yg jadi juri nya adalah aku..so pihak hotel berbesar hati nak "sponsor" satu bilik utk aku sekeluarga..ni kira bercuti gak la kan ..leh la pusing2 Perlis nanti ....