Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, March 28, 2011

Selamat tinggal sayangku.........

Shadu skit entry aku hari ni ..setelah bersama aku dekat 11 tahun..maka semalam sudah sampai masanya untuk aku ucap selamat tinggal pada nya . Sedih tu sedih la gak..walaupun dia dah "mentekedarah" poket aku semau-mau nya tapi bila dikenang akan kejayaan & "keglamouran " yg telah aku kecapi  ...rasa sayang la plak nk tinggal . Betol la kata org..life is just a cycle .sampai masa kena pergi jugak .
Begitu jugak ngan keta aku tu..semalam merupakan hari terakhir kami bersama ...sempat lagi dia bwk pegi rumah mertua aku . Aku rasa dah sampai masanya untuk aku let go keta aku tu , maklumlah dah tua..mcm2 penyakit dok ada ..sblm parah baik aku bye2 kan dia dulu .
Entry kali ni macam flashback balik la , aku akan tunjuk asal kejadian kereta aku tu tahun demi tahun sehingga la pics yg terakhir aku ngan dia semalam...
Nak tau keta apa aku akan pakai ? Tunggu................King Of Autoshow will reign again !

Friday, March 25, 2011

Nazri "The Green Bite"

Nak tau kereta apa yg menang banyak sangat anugerah kat bawah ni ?

Tahun 2005
- AUTOSHOW PERODUA BONANZA PERINGKAT UTARA.
Champion Best Exterior
1st Runner Up Best Interior
Tahun 2006
- MINI AUTOSHOW CALTEX BUKIT TENGAH
Champion Compact Car
- AUTOSHOW KBS-KERETA PADANG KOTA
1st Runner Up K-Kcar Standard Modified
- AUTOSHOW PUTERA DI BATU KAWAN (OGOS 2006)
Champion Compact Car Standard Modified
- AUTOSHOW PUTERA DI BATU KAWAN (DISEMBER 2006)
2nd Compact Car Standard Modified
Tahun 2007
- AUTOSHOW PETRONAS KAMPUNG KEDAH
Champion Open Car Modified
- AUTOSHOW KARNIVAL LEBARAN USM
Champion Kategori WANABE
- AUTOSHOW KBS IPOH
2nd Runner Up Standard Modified
- AUTOSHOW PUTERA-KBS SG TIANG,PENDANG
1st Runner Up Compact Car Modified
- AUTOSHOW KARNIVAL EXCEL,ALOR STAR
Champion Compact Car Modified
- AUTOSHOW SERDANG,BANDAR BAHARU,KEDAH
1st Runner Up Beauty Car
- AUTOSHOW 99
2nd Runner Up Compact Car Modified
Tahun 2008
- AUTOSHOW KARNIVAL SABAK BERNAM,SELANGOR
2nd Kategori Mira Look
- AUTOSHOW PUTERA-KBS PERDA,BKT MERTAJAM
2nd Compact Car Modified
- AUTOSHOW HARI ANTI DADAH PERINGKAT PULAU PINANG
Champion Kategori MIRA LOOK
Best Of The Best
- AUTOSHOW SAMBUTAN ULANGTAHUN NEGERI KEDAH
Champion Kategori MIRA LOOK
- AUTOSHOW HARI ANTI DADAH PERINGKAT NEGERI PERAK
Champion Kategori MIRA LOOK
Best Engine
- AUTOSHOW TELUK BATIK
Champion Standard Modifed
- KELAB AUTOSHOW PERFECT MATCH CONTEST
BEST OF THE BEST GRAND PRIZE WINNER

Tahun 2009
- AUTOSHOW EXPO KEUSAHAWANAN BUMIPUTERA MALAYSIA 2009
Champion Kategori Standard Modified
- AUTOSHOW AGENSI DADAH PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG
Tempat ke-4 kategori K-Car Open
- AUTOSHOW HARI PERPADUAN RAKYAT PENDUDUK SEBERANG JAYA 1 MALAYSIA
Champion Kategori Mira Look
- AUTOSHOW SRI ASTANA,SG.PETANI,KEDAH
Champion Kategori Perodua Open
- AUTOSHOW KARNIVAL GEGAR KUALA KETIL,KEDAH
Champion Kategori Perodua Open
- SUNGAI PETANI VILLAGE MALL AUTOSHOW AMBANG MERDEKA
Tempat ke-3 Kategori Standard Modified
- AUTOSHOW KEDAH 4 X 4 FINALE,CARNIVAL SG. PETANI,KEDAH
Tempat ke-2 Kategori K-Car Standard Modified
- AUTOSHOW KARNIVAL BELIA MOH 1 MALAYSIA,ARENA SQUARE,TELUK INTAN,PERAK.
Tempat ke-4 Kategori K-Car Standard Modified
Best Engine
Tahun 2010
- AUTOSHOW SANTAI BUKIT MERAH LAKETOWN.
Johan Kategori Perodua Open.
- AUTOSHOW PROGRAM JUARA RAKYAT,NIBONG TEBAL
Johan Kategori Perodua Open.
Best Of Best.
- AUTOSHOW MENARA ALOR SETAR
Johan Kategori K-Car Standard
- AUTOSHOW BOOST AUTOSHOW,BATU KAWAN,PENANG
Johan Kategori K-Car Standard
- AUTOSHOW @ DEMO AUDIO PEMUDA UMNO BKT GELUGOR,PENANG
Johan Kategori K-Car
- AUTOSHOW RIDE IT RIGHT PENNZOIL,PDG KOTA LAMA,PENANG
Naib Johan Kategori K-Car
- AUTOSHOW KARNIVAL USAHAWAN KOPERASI,TAIPING,PERAK.
Johan Kategori Perodua Convert
Best Engine Bay (Anugerah Pilihan Juri)
Tahun 2011
- AUTOSHOW 1 MALAYSIA (DATARAN IPOH).
Naib Johan Kategori Perodua Standard Modified.
- AUTOSHOW TAIPING SENTRAL.
Tempat Ke-3 Kategori K-Car Standard Modified.

Tuesday, March 22, 2011

Friday, March 18, 2011

Tesco Kulai Autoshow Mar 13 2011

Tasek Bandar Darul Aman Autoshow Mar 11 2011

Sory lewat sikit aku update ttg show ni , aku pon x pegi maklumlah aritu keja ..dah la tu show tu ari jumaat lak . Antara acara yg berlangsung adalah autoshow kereta dan pertandingan audio system . Selepas tamat show kat Jitra tu..hari yg sama gak..kwn2 aku tu masuk Siam pulak buat demo audio kat sana . Huh rugi aku x p......klu dak leh tgk "aci siam" lak hehe..

Ni pics kat Jitra

Thursday, March 17, 2011

2011 Perodua Myvi spotted near Sungai Besi

The second generation Perodua Myvi looks like it’s almost ready for launching, with the localised design completed and more of the previous heavy disguise being shed for its on road tests. Reader Shacz spotted this silver unit near Sungai Besi.
The car is still very much identifiable as a Myvi. The rear end gets a resculpted bootlid. There are more significant changes at the front end – the new headlamp shape reminds me of the Toyota iQ. The front grille is relatively large, with a chrome bar at the top. The bumper air intake is also quite large and wide, giving the car a sporty look.

Wednesday, March 16, 2011

Tuesday, March 15, 2011

Ihh..kaya nya mamat nie...

Last Friday aku ke JPJ Seberang Jaya Penang nk settle saman 2006 ..aku kena sampai RM600 hampa tau !! Tapi salah aku gak ..gatai naik motor x dak lesen ..dah la tu..road motor pon expired jugak ! padan ngan muka aku .
Sambil2 dok tunggu turn aku..saja2 pegi ushar "booking list plat no" terbaru kat info board tu ..ini 1st time aku tengok org dok booking no . Terkejut berok nya aku plat no terbaru Penang , PKB 1 telah ditempah sebanyak RM60,000 !! Orang kita tu...keja apa mamat ni...booking no ja dah banyak tu..agak2 la...keta apa dia pakai ??


Monday, March 14, 2011

I'm workin' on new project

Hari sabtu aku dapat call dari owner ESSO di Juru Penang ( tepi highway Utara Selatan ) ..dia mintak aku organize buat autoshow di station dia pada April 23 nanti .So smlm aku pon pegi la patrol pump dia tu utk pre discussion dan submit aku punya proposal .Dia stuju dan serah kan bulat2 pada aku .
Aku di fahamkan selain autoshow , beliau jugak akan mengadakan pelbagai acara2 menarik sepanjang hari tu , antaranya:-

Colouring contest
Karaoke contest
Costume contest
Tele match
Lucky Dray
Car safety campaign
Mini treasure hunt

Dengar khabar..beliau jugak akan menjemput Awie dan geng2 moto beso dia datang sekali ..hmm ..best nie..
La ni aku dah start mula sibuk utk show ni..Alhamdulillah semalam dah dapat sponsorship dr KW Motorsports ( KL ) .Dlm kepala hotak aku ni mcm2 aku nk buat ..biaq bagi gempaq sikit ESSO tu .
Mana tau..tahun depan dia panggil aku lagi ...


Ni lah boss ESSO tu ( Ninariang Ent ) En Pilus..
Kalau you all nak tau..En Pilus ni bapak sedara aku la...hehe

The making of Spiderman 4...Day 3 & 4

Day 4 , smlm lepas balik kerja terus aku pegi check progress kereta nie . Bahagian kiri kanan serta bumper depan dah siap..cuma yg tinggal sikit lagi kat bahagian bonet belakang serta final touch up kat atas bonet hadapan. Ketika entry ni ditulis ..kereta ni dah pon siap airbrushed dan tunggu untuk apply  "clear" pulak . 






KLCC tu !!
Belakang blom siap


Day 3
Dah masuk Day 3..lebih tertumpu pada bonet hadapan dan touch up sikit kat bahagian kiri kereta ...

Saturday, March 12, 2011

The making of Spiderman 4

Tajuk entry ini adalah lanjutan dari entry "Monster will arise " yang aku posted few days ago. Lepas siap cat kaler merah ,Citra tu skrg tengah memasuki process airbrushing penuh satu body .Pics yg aku siarkan ni masa Day 1 & Day 2 pembikinan Spiderman 4 tu .Design ni belom siap lagi dan perlu menempuhi pelbagai process touch up supaya image karaker tu nampak lebih hidup . Kami jangka kan 3 @ 4 hari lagi siap la keta tu dan bersedia utk bertempur dlm autoshow lepas ni.

Day 1
Tabik spring kt adik aku tu..hg mmg terror la !
Masking process..

Day 2
Day 2 kami start bahagian kiri kereta pulak

Karektor ni blom siap sempurna lagi....
Macam biasa "Sivaji The Boss" akan datang memastikan semua projek berjalan as planned ..aku ler tu !

Friday, March 11, 2011

Dapat hadiah lagik!!

Ni yg dikatakan rezeki..baru ja dpt award 100th follower..hari ni aku nak dapat hadiah dari Cik Nana kita ni pulak .tuan empunya http://ibudamia.blogspot.com/2011/03/700.html .
Aku dapat present ni sempena followers ke 700th .Tapi aku pon x tau apa yg Cik Nana nak hadiahkan pasai dia akan post kan ke rumah aku...huu..suspen ni ( Betullah kata Tuan Penasihat ..aku ni pandai "memollo" org..dan dapat hadiah hehe ) .

Apa aku nk dapt erk ? Harap2 bini aku x jeles dah la..alamat aku tidoq luar malam kang..joke jer hehe .OK ..jom kita pakat2 terjah blog Cik Nana kita nie..


Thursday, March 10, 2011

Jaga lutut bila naik Myvi

Sedang Citra tu dlm process airbrushing...aku nak share ngan korang ttg topik kali ini yg aku rasa elok untuk dihebahkan dan dibuat panduan serta peringatan kepada semua drivers ..terutama yg bawak Myvi .
Semalam aku mendapat berita dr kawan sekerja aku yg adik dia telah terlibat dlm satu kemalangan di Lumut .Kemalangan yg melibatkan 2 buah kenderaan ni ( Myvi...adik dia bawa dan Alza ) klu dilihat dr pics yg dia tunjuk mmg dikira kategory 6 skala Ritcher dh nie..terok .Adik dia mengalami kecederaan yg agak parah dibahagian lutut manakala driver Alza tu khabarnya hancur jari tangan ( ngeri nyaa )
Nasib baik tiada kemalangan jiwa dlm kemalangan tersebut , tetapi apa yg ingin aku utarakan  dlm entry kali ini ialah mengenai ciri2 keselamatan didalam kenderaan Myvi .Bagaimana luka yg parah boleh terjadi pada lutut si pemandu ni ? Hinggakan terkoyak isi serta boleh nampak tulang lagi tu !
Aku x pasti ttg kebenaran cerita kawan aku ni..dia mendakwa luka adik dia tu di sebabkan oleh impak perlanggaran dgn tempat adjust steering Myvi yg di perbuat daripada besi !!  .Sesiapa yg ada Myvi tolong pegi check dan berkongsi disini..jika YA..aku rasa designer Myvi kena come up with other safer design .So lepas ni sesapa yg ada Myvi..sblm drive tu pakailah safety pad kat lutut tu dulu ..











Dapat Award ke 100th Followers

Penat tolong cat kereta..tetiba pagi ni dapat 100th Followers award dari Cik Aini...empunya blog http://fluffy-nie.blogspot.com/ ( jaga2 kena cakar nanti  )
Terima bebanyak pasai susah2 buat kan sy award tu...smart n cun ! tambah koleksi award aku...

                        

Monster will arise Part 2

Ni pics semalam ( Mar 9th )..dh siap cat kaler merah...hari ni kami akan memulakan process airbrushing pada Citra nie..tungguuuu....