Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, February 28, 2011

Aku dapat award arini

Penat balik dari autoshow Taiping ..arini aku dapat award 300th dari Cik Rose ( Buat susah2 jer Cik Rose nie :) )
http://macam2ceritaku.blogspot.com/...
teros hilang penat aku hehe..thanks bebanyak Cik Rose . Utk rakan2 bloggers sekelian..jom kita pakat terjah blog Cik Rose kita ni...kita tgk apa dia dok buat la ni ...



Taiping Sentral Mall Autoshow Feb 27 2011

Semalam berlangsungnya autoshow yg julung kali nya diadakan di Taiping Sentral Taiping..aku x pernah sampai kat sini lagi ..patut la sesat semalam . Kehadiran aku kali ni bukannya sebagai jury , cuma atas jemputan pihak penganjur ( kira macam sesi sual kenai la ) dan bagi sokongan pd kengkawan yang bertanding .Autoshow ni hanya melibatkan kereta sahaja dan sebanyak lebih kurang 40 buah kenderaan telah mengambil bahagian . Tepat jam 7, upacara penyampaian hadiah telah diadakan dan 7.30 tapak pertandingan autoshow telah diisi oleh kereta2 audio system pulak hingga ke jam 9 malam .  Apa la hampa ni...x respek time Maghrib langsung !
OK lah..layan pics dari aku ni ...zasssss


Ingat lagi kereta Cikgu Roslee ni ?..Dia menang kategory Open Modified 1 Tahniah Cikgu..bila nk belanja saya ni??




Jauh hang mai Apit..dari KL tu ..

















The most powerful audio blast on that night...kutu kepala pon boleh tercabut hamap tau ...gila babas punya kuat !





Friday, February 25, 2011

Kia Forte Koup 2.0 launching in Malaysia in Mar 2011

One of the sexiest cars to come out of South Korea is finally going to hit Malaysian shores next month. Naza Kia has just announced that it will be launching the new Kia Forte Koup on the 3rd of March 2011. The Forte Koup will come with a sole engine option of 2.0 liters with CVVT, producing 156 horsepower and 194Nm of torque.
This engine will be mated to a new 6-speed transmission, up 2 cogs from the previous 4-speed auto found in the Forte that was first launched here. You can swap between the 6 gears via paddle shifts on the steering wheel. The Forte Koup will also come with a sunroof, steering wheel operated Bluetooth mobile phone connectivity, foldable LED side mirrors, a 6-CD changer, a push-start ignition button and a rear view camera. Compared to the sedan, the Koup has a widened track and lowered ride height.
All three variants of the Kia Forte sedan will also be officially updated to 6 gear ratios on the 3rd of March launch date. We don’t have the official word on prices yet so stay tuned! A quick check on Mudah for “Forte Koup” reveals a total of 6 ads priced around RM115.8k.












Thursday, February 24, 2011

Assorted Kelisa modified

Entry kali ni aku tujukan khas buat Cik Amalin dari http://www.ammalindot.blogspot.com/
pasai dia personally mintak nak tengok Kelisa yg telah modified .Ada antara pics ni dari koleksi / design dari kami ...manakala selebihnya aku cedok dri web kengkawan .
OK Cik Amalin..pilih yg mana berkenan di hati ...enjoy my pics ..

Mula2 kita tengok Kelisa abah aku ni...nasib baik adik aku buat airbrush kat bonet ja..klu satu keta..pengsan abah aku !


















Kalau payah sangat dok pikiaq camna nak make up...potong cardboard dan tempel ikut suka hati macam bro kita kat bawah nie muahahaha..