Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, January 31, 2011

Le tour de Lumut 30.01.2011

 Dah 2 hari aku x update blog pasai buzy ngan XTVT beskal aku..hari Sabtu aku pegi training 60km...semalam pulak kayuhan dari Bagan Serai ke Lumut sejauh 117km !
Program ini telah kami rancangkan minggu lalu..oleh kerana semua dah sepakat.. kami memilih Stesen minyak Petronas Bagan Serai sebagai starting point kami .
Seramai lebih kurang 24 orang telah mengambil bahagian dlm kayuhan yg bakal mencabut kepala lutut kami nanti ni..setelah bacaan doa selamat oleh Hj Jalil...kami pon memulakan perjalanan tepat jam 9 pagi.
Aspek keselamatan tidak kami lupakan dimana sebanyak 5 buah kereta pengiring dan sebuah motorsikal marshall mengiringi perjalanan kami supaya tidak ada kejadian yg x diingini terjadi ..maklumlah kenderaan byk time nk cuti2 nie.
Alhamdulillah..cuaca menyebelahi kami ..sepanjang perjalanan cuaca redup dan windy cuma lagi 20KM nak sampai Lumut kami semua basah "lokoeh" ( kuyup ) kerana hujan turun dgn lebat skali .Setelah berkayuh selama 4jam 10min..kami pon selamat sampai ke Lumut ...perut dh lapaq ..apa lagi semua p sumbat dulu ...sblm tu solat dulu...kayuh2 jugak ...akhirat jgn lupa..betoi tak ?

Kwn2 baru sampai...

Baca doa dulu..Aminnnn

Rest jap kt Changkat Jering ..tunggu member sorang lagi dr Ipoh



Lega dah sampai..1st time aku sampai Lumut







Siap2 nk balik dah ..

117km tu beb !!

Masa yg kami catatkan..

jumpak di lain tour lak yer...















Friday, January 28, 2011

Semua bangunnn......selamat pagi cikguu..

Pelik kan title entry aku hari ni ?..
Actually kereta Iswara yg aku tampilkan hari ini milik sahabat aku yg bertugas sebagai seorang guru di Sg Petani .Tak sangka cikgu..dlm cbok2 dok mengajaq pon leh sempat lagi main keta ni..respek la cikgu !
Untuk pengetahuan semua ..design sticker tu direka sendiri oleh Cikgu Roslee kita ni..hampa nak heran apa ..salah satu subjek yg dia mengajar adalah subjek seni kt sekolah dia ! patut lerr...cun la cikgu .
Memang hebat Iswara Merah cikgu Roslee ni..luar dalam semuanya merah...dan sound system pon canggih !
Hasil usaha beliau mmg x sia2 ...kerap muncul diatas podium telah membakar lagi semangat cikgu Roslee utk "menjahanamkan" kereta beliau lagi ..syabas cikgu kita jumpak di Ipoh 5hb Feb nanti !














Wednesday, January 26, 2011

Jeff Koon’s BMW M3 GT2 Art Car

reveal Jeff Koon’s BMW art Car at the Center Popidou in Paris this week. Effects like explosions, race cars and speed were the factors of study that Jeff Koon had indulged in, right from 1977 when the program for this car commenced for the designing of this car. Jeff Koon’s BMW Art car occupied center stage at Center Pompidou. Incidentally this is the same place where Roy Lichtenstein had presented his Art Car back in 1977. BMW have also announced that Jeff Koon’s BMW art Car would participate in the race at the 24 Hours of Le Mans in France. The race is one in which the first rolling pieces of art by well known car designers have taken part in.
The car has been created with long windswept strokes and the colors are bright. This appeal to the sense of “power motion and bursting energy,” which is the present phrase of attraction for car lovers. The exterior design which was printed on vinyl and then wrapped around the car too has been equally dynamic as the silver interior. If one noted the spare parts, one would note the two added layers of clear coat that have been used and wrapped about the parts.
Koon had been personally overseeing the entire designing and application of the same upon the car. BMW engineers and other designers assisted him during the process. Translation of 3D to 2D using CAD has been resorted to affect the designs on this car and all at the Schmid Design center in Bavaria.  The cars aerodynamics has not been tampered or altered as also the material used being light material does not change the racing characteristic of the car. People are able to view the car free of charge at the Forum of the Center Pompidou.








Source: automotto

Monday, January 24, 2011

Alza going crazy..

Kali ni aku nk memperkenalkan salah satu Alza yg sedang dan didalam peringkat modifikasi utk menjadi lebih "gila" .Alza En Rizal ini merupakan sahabat aku dan tinggal tidak jauh dari rumah aku...kira satu taman la ni .Beliau yg merupakan setiausaha kelab kereta P.U.M.P ( Northern Region ) merupakan salah seorang Otai dlm dunia modifikasi nih .

Mengikut perbualan kami , Alza nya ini sedang menjalani process transformasi utk menjadi sebuah kereta yg berkonsepkan VIP tidak lama lagi .So arini , aku just nk share kan sedikit some pics ttg kereta beliau buat tatapan semua..nanti bila dh siap aku akan buat special entry ttg Alza ni .Kita jejalan kat bahagian luar dahulu..next time aku bawak korang ronda bahagian dlm kereta ni lak  ok .







Friday, January 21, 2011

Myvi moving for Lambo door soon...Part II

Semalam aku pegi check progress ttg Myvi ni yg aku posted last week
http://gilamodified.blogspot.com/2011/01/myvi-moving-for-lambo-door-soon.html
Lambo door tu dh siap pasang cuma nk kena find-tune skit dan assemble semua parts dan re-wiring  balik .Memang meletop lah nanti kereta ni..dengar cerita owner ni cut bonet dia menjadi "2 pieces " lak..haa..korang tunggu pasni aku tunjuk .
Kereta ni klu x dak aral akan buat debut kat Autoshow di Ipoh pada Feb5 nanti .