Amacam blog aku....OK tak ?

Sunday, December 4, 2011

This is the answer ...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 ku sekelian..

Kalau hampa nak taw asal usul kereta Satria tu semalam ...ini lah jawapan nya....

Pemilik kereta ni adalah sahabat aku sendiri iaitu Mustafa a.k.a ..Pa ( tuan empunya bengkel Paa Autocolor ) kat Simpang Ampat Penang . Dulu  dia merupakan teammate aku dlm setiap pertandingan autoshow yg kami sertai..malah kamilah ( bukan nk bangga taw ) jagoan bahagian  utagaha pada masa dulu.. Setiap autoshow mesti dapat no 1 dan no 2 .

Tapi sekarang ni semuanya dah tinggal kenangan...Satria Kuning tu pon dh dapat owner baru..kira terok gak la nk dapat kan imej asal Satria tu . Sebelum kembali ke asal ...kereta Satria tu dh alami pelbagai mcm tahap modifikasi yg extreme ...korang tgk la sendiri .

BTW...ada sesapa yg teka betoi ka ? klu x dak...selamattttt duit aku ..hehe

Ni 1st design...meh tekan sini... baru nk mula main



Ni 2nd design...



Ni masa nk p Jitra...buat show off kedai tinted ..

Sebelah tu keta aku la...

Ni la Bro Pa ..

Dah pasang lambo door

Ni design yg last..Chucky




19 comments:

LaLa said...

cantek la...

ChaCha said...

mak aih..lain betul..hehehe

RinsyaRyc said...

hek-2 . cantek wooo..

Original CikTeddy said...

mnakutkan la..haha

Phat said...

giler siot

Fabulous Me said...

Tomey nye yang ade black and white kat gear tuh. Tergoda!

Minggu ni tido HUKM la.. So cheras ni hujan selalu..

Miss Purple Ungu said...

suka 1st design tu..
my fav kaler :)

Kancil 8349 said...

cantik gambar kereta di atas tu...tapi ndak sesuai kat Sabah...rosak abis

burnkelana said...

peerrrgghh.. gila mantoppp!

Ribena lalalaaa~ said...

eemm..suka nya warna neh...kekekekke

c'axoera said...

dislike lah xsuka :p

Norgadis Labuan said...

Wah! dah berubah baju satria kuning tu...

cinnamon.com said...

bagi 6 bintang..drp 5 bintang..

Ungu Violet said...

wow..dasat la dorang nih...:)

ummiross said...

lain kali main teka-teki lagi ye,hehe..

TiraPengemis said...

suka tgk color nie...=)

MaYa MustWany said...

fuhyoo canggih..

MaYa MustWany said...

gempak nya..

Afzainizam said...

body kit mmg dah gempak... smart habis aku tengok pun mmg tahap modifide menyeluruh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
claim insurans motorsikal langgar kereta