Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, December 16, 2011

Red Kenari a.k.a...Space Cop Gaban...

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian...

Camna hampa semua sihat ka arini ? semoga kita di rahmati Allah pada hari Jumaat yg mulia ini . Lepas aku bawak hampa naik lori jejalan semalam..arini jom kita ushar Kenari milik Marcus Sin dari Penang ni pulak. Nama SC Bodykit mmg tidak asing bagi "penggila2" kereta yg nak modify jentera mereka supaya lebih nampak weird   . Team ni base kat Penang dan selalu x pernah ketinggalan setiap penganjuran Autoshow yg aku anjurkan .

Tidak dapat dinafikan ..jika dilihat dr tahap modifikasi jenteranya ...sehingga kini..takhta kategory Compact Extreme modified masih didalam genggaman nya . Sekali imbas kita tentu x perasan bahawa kereta ini pada asalnya adalah sebuah model Kenari . Lihat saja spoiler dia ..leh buat gantung baju tu !








Ni time judging...hampa nampak tak aku ?








Marcus ketika menerima hadiah kemenangan pada Autoshow Gempaq Bangat baru2 ni .





28 comments:

AYuNG said...

no girl, no life..but no men, no cry..hehe~~

Abhamz said...

salam, mmg betoi2 menepati temanya...hebat2..

org muo said...

kreatif n inovatif la org msia ni terbaikk

NURULHANIF said...

comelnya kereta.. memnag patut menang..:)

Phat said...

memang gila la x dinafikan lagi

sahromnasrudin said...

bersusun plak hadiah tue huhuhhhh

burnkelana said...

wei.. ko tak tanyer berape riban dia spend tuk buat tu semua? buat loan bank ker?

khairul said...

Ayung - betul ke no men ..no cry ? hehe

Burnkelana - dia yg toke kedai tu..patut la dia boleh buat :)

Fabulous Me said...

Mak oi.. Ini mcm nk terbang skali dgn patung2 tuh.. Bhgia dlm carpet sne sni, bebulu2.. Klu sape2 terkotor kan mau aku jerit tuh! :p

josrevalution said...

bila wanita jadi autoshow camni le jadinya..huhu..comei betul keta kelisa tu di buatnya.. ntah bakpe ribu dia habiskan ye?

lambdasp!!n said...

ngeh ngeh buleh buat penyidai baju spoiler tu..sesak2 boleh la guna...huahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wuuuiiyooo

afzalsukasuki said...

tu spoiler dah mcm atap bus stop :D

Hafizzi Aziz said...

ha hari tue dah tgk kat autoshow..haha..
gila babi spoiler..bleh bt penyidai baju..

Yastro said...

Puas hati bila pelaburan tu nampak hasilnya...tahniah!!!

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

siap pasang ampaian kat keta..hebakk..ekeke

ummiross said...

Dah takde rupa kenari..Wow!

ChaCha said...

adoiiii...banyak duit pakaiiii...

cinnamon.com said...

kalau dah minat tu..tak boleh nak kata apa2 lah..

Original CikTeddy said...

seksinya..huhu

My Life's Journey said...

Hahahaha kereta yang hebat!!!! warna pun cantik :)

anie said...

comel..memang hebat

dwaty said...

serius lawo... gambar tepi tu kot... perghhhh... hehehe

mr.curly said...

dh lain lak jd rupe si kenari tu ek..gempak!!

Adam Fikri said...

suka lampu kat tayar dia tu..huhu..

Adylia Qarissa said...

nampak garang!!

bella luna said...

design dalam kereta memang lawa and gempak tapi bagi bella, design luar tak cantik sgt,.bagi bella serabut,.

Afzainizam said...

mak aiiii kereta gaban ni cantik pulak nengoknya... garang dan design nya boleh tahan gak

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim kereta