Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, December 19, 2011

Pesta Pulau Pinang Cycling race Dec 18 2011

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...


Pagi2 semalam kami satu family ke Padang Kota Penang sebab nk tengok kejohanan lumba basikal sempena Pesta PP . Kalau korang ingat..aku mmg plan nak masuk race ni ..tapi memandangkan jadual show yg ketat dan training yg kurang maka terpaksa lah aku batal kan saja hasrat aku tu .

Dapat lah juga bergambar dgn jaguh2 cyclists negara seperti Anuar Manan , Harrif Salleh , Zamri Salleh,Suhardi Hassan dan team Terengganu ProAsia Cycling team  ( satu2 nya pasukan negara yg bersatus Pro ! ) . Hampir kesemua kategory dinominasi oleh pasukan tersebut dimana rata2 nya  mempunyai barisan pelumba yg sangat hebat . Aku respek habis kat mereka semua ...walaupun mereka adalah jaguh dan harapan negara dalam sukan lumba basikal ..tetapi semuanya tidak sombong dan cukup sporting bila diajak bergambar ...lihat sajalah pics yg aku posted ni ...


Caya lah !! korang memang sporting giler !!..ada tanjak mcm ketua pasukan tak aku ni ??


Bersama dgn  Zamri Salleh..salah seoarng pelumba basikal negara 

Bersama dgn Anuar Manan...

Salah seorang lagi pelumba basikal negara..Suhardi Hassan..




Salah satu mercu tanda Padang Kota , Penang .




Ni lah ha beskal Anuar....RM50K tu !!!!! Aku modified keta pon x byk camtuh 

Ada juga peserta yg "tidak bernasib baik" ketika berlumba ..





23 comments:

AYuNG said...

x join ker bang?
ehehe~~

Original CikTeddy said...

bestnye abg khairul! krim slm kat anuar manan tu..huhu

ummiross said...

Waa bestnya, bergambar dengan pelumba negara, mesti jadi kenangan terindah

Dalila Hamid said...

dulu pernah tgok org dok kayuh basikal kat jalan utama jam besaq kat SP... lama x jalan penang... rya cina ni nk pusing padang kota la..hhee

faizlaster said...

budak2 tu anak ke??hehe

burnkelana said...

tuah ayam nampak dikaki.. tuah ko sapelah yg tahu.. lepas nih bleh wat basikal show plak.. hehehe

My Life's Journey said...

Hihi wahhhhhhhhhhhhhhh bang khairul ni memang giuler aktif :)

tak pe bang ..nanti mesti dapat kayuh basikal tu .. kalau tak pun kayuh basikal kat tepi2 umah ..amboiii mengakau je kerjanya hihi

Nice pic bang ..cantik sangat :)

Khairil said...

best le event mcm tu...x sabar nak tunggu LTDL tahun 2012...

A Crack Mirror said...

untung anak2 abang..ayah dia aktif...ada saja aktiviti berfaedah..bagus2~

amranaiman said...

bro kalu ko dapat pakai baju rider basikal tu.. mesti aku ingt lu pelumba negara :D

ChaCha said...

syoknya jalan2..hehehe

Ungu Violet said...

adehh...ada gak yg tereksiden...

Terbelog said...

ulphh..50k?

nick dot anis said...

abg, xnak modified beskal pulak ke??hehe

Hackers said...

bro, lu ni aktif sangat la..mcm mana Hackers nak jadi mcm lu bro..hehheh

Kazman & Sue said...

layan basikal memang best wooo....

pelangi sepi said...

kagum dan ,sentiasa follow awak

cinnamon.com said...

salam khairul lmbt dtg sini..maaf ye..mmg berbakat pun jadi ketua..

Fabulous Me said...

Wah best la bwk anak2 cuci mata..

Afzainizam said...

oohhh maaf yerrr aku lama betul tak singgah kat sini sebab aku cuti panjang lah beb....

ooohhhh kalau ko beralih arah kepada main basikal habisss lerrrr... camner nak buat autoshow karang....

aku rasa kalau aku main basikal mau tercabut lutut sekarang ni....dah pancit tak larat lagi dahhh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim kereta

Anonymous said...

Just wish to say your article is as surprising. The clearness in your post is just great and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.
My site is about [url=http://educationaltoysfortoddlers.blogspot.com/]educational toys[/url].

ku-cit said...

da besar2 anak khairul yer...

Mila Ahmad said...

mahal gila harga basikal tu
adatlah kalah dan menang ye dak?