Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, December 15, 2011

Naik loader tu !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekalian ..

First time aku tengok ada peserta yg datang menggunakan lori utk membawa kereta mereka ke pertandingan autoshow yg aku anjurkan . Bila aku tya owner tu..."pasai pa hang x drive saja mai "..dia jawab ...takot kena tahan ngan JPJ..rupa2 nya dulu dia dah pernah kena tahan ..habis dekat RM900 nk modified bagi asal sebelum re -inspection kat PUSPAKOM . kenari ni pernah aku posted kan dulu..dia ni pon pernah kena tahan bila balik dr autoshow ekspo usahawan bumiputera bulan June yg lalu , seb baik lah aku tolong setel kan hehe .

Itulah nasib @ risiko yg perlu ditanggung oleh kebanyakkan peserta autoshow kat Malaysia nih..aku pon heran gak..kerajaan menggalakkan industri permotoran negara...tp bila dah " make up "skit..itu x boleh..ini x boleh..apa hal ni ???? Kereta autoshow bukannya digunakan utk merempit...mana boleh laju pon ! Sekurang - kurangnya...keluarkan lah surat perlepasan sementara utk digunakan ketika pertandingan berlangsung..baru lah OK . Ntah lah ..aku pon x paham ngan undang2 kat tempat kita ni..kalau la aku ni menteri pengangkutan..hmm...tau la apa aku nk buat ...










15 comments:

lambdasp!!n said...

"kerajaan menggalakkan industri permotoran negara...tp bila dah " make up "skit..itu x boleh..ini x boleh..apa hal ni ????"
aku sokong sttment diatas ni..
aku pon besa kena..nasib menyebelahi aku...tunggu lagi...lari laa...hohoooho

Tiramisu Fatiema said...

Salam kenal..pernah join autoshow karnival belia kat penang aritu x?macam pernah tgk je keta

Original CikTeddy said...

polis tngok kete tu mcm kete lumba..design pon..huhu polis tau ape?huhu

cinnamon.com said...

taiko la ni ye..apa2 pun ada risikonya..saya tak pandai pun pasal kereta2 ni,pandai bawa je..teringin juga nak bawa kereta yg dah di modifiedkan ni..kalau duk kat dlm kereta tu..nnti riak tak pasal2..takut le..

saffiya_aleesya @ echa said...

standard ar depa ni kan JABATAN PALING JUAH a.k.a JABATAN PALING JAHAT..serius dulu kami kena tahan ngn depa..abis semua satu kete di periksa dah mcm kami bawak dadah ar plak siap kuar saman suh g jpj..tp takpe,depa juah sgt kan jd la ni Encik Saiful dh bg depa mkn kenyang2 baru depa leh dok diam..

Dalila Hamid said...

tuan polis... tuan jpj... tangkap itu budak...hhee...

Abhamz said...

salam, sokong kau bertanding dlm pilihanraya...biar parlimen nnti blh jadi menteri pengangkutan, barulah kena dgn orgnya...

tunz said...

fuyo...spesel tu..

CikguShikin said...

Kalau keta modified konvoi ramai2 kat jalan mesti gempak kan..wahhhh(sambil imagine..hehe)

Belalang Hijau said...

wah, belalang minat la yg color mcm kat atas nih...kena dgn taste...ngee

My Life's Journey said...

Uuuuuuuuuuuuuuuuu tu la yang susahnya bang .. bila nak tacap cikit kereta mst de prob .. tak pe, asal kawan abang bahgia ..semuanya leh jadi .. naik lori .. naiklah hihi :)

ummiross said...

cadangan yang baik tu khairul, surat pelepasan sementara..

Adylia Qarissa said...

melepas duit macam tu jer kan kalau kena saman ngan jpj... sebab tu dkna takut nak modified kete lebih2...heheee

Afzainizam said...

yupppp bagi aku kereta autoshow ni bukan leh buat merempit pun.... sekadar buat show ajerr.... rasanya kalau ada surat pelepasan ok gak tu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim kereta

Anonymous said...

[p]What the bejesus could be the most difficult music actively playing sensible knowledge beats doctor dre could possibly cause that you not force-shield any working sensible knowledge again . Noise cancellation 篓C that隆炉s the term the organization uses to specify the presence of this technology on the products . Mine, you? . Additionally you obtain a dual-pronged airplane adapter and a quarter-inch adapter for use with your home audio system . bieber Limited Edition [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats by dre[/url] Pink
s . He隆炉s also going to be using them to get into the zone before the Champions League Final on Saturday 28 May . Snoop [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]custom beats[/url] actually reached out to me, which was really dope . Lamont declined to comment further on the disarray at his old home, but spoke to Pop & Hiss about the 700 masters he left with, his forthcoming releases, hanging out with Ram Dass and his future beats by dre canada plans for his own imprint, Diocese Records . This article [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]Beats By Dre[/url] will focus on the Tour Beats 篓C the alternative in the Beats by Dr.[/p][p]With a loan of equipment, you will be able to highlight the real fascination associated songs . There is a top quality climate come from the fashionists who love music and like Monster Beats . Dre Music head phones are incredibly significantly relaxed to put on the ear canal and it has high-class look too . apparel flat will be to defeat apparently the a lot of creatated conception of any acceptable accumulation media actor and an Beats Kobe Bryant abundant best against angle box able of accouterment access against sound, and product, and promised you the assure of high-definition arise and will advice and advice and apprenticeship some abreast to apparently the a lot of admired names and cyberbanking [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]cheap custom beats[/url] Beats By Dre Sale UK cyberbanking music . 21 Black Street allows the authors to collaborate [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats by dre custom[/url] with acquaintances to generate, publish and advertise contents that are of high value . Dre headphones [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]custom beats by dre[/url] for Monster . Again, the prospect was not explored in full, though one possibility is that Reznor (and perhaps Beats Co-Founder [url=http://www.cheapbests4monster.co.uk]beats dre[/url] Dr . Value fr Price 篓C 4 stars due to high [url=http://www.beatsbydremonsters.co.uk]cheap beats[/url] price thugh I would stll buy thm regardless . This compact use of Beats By Dr Dre makes this headphone really recommended even by its manufacturer, Dr Dre which has been very experienced in making any series of headphone.[/p]