Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, December 16, 2011

Bantuan anda amat diperlukan !

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian ...

Mohon jasa baik dan bantuan teknikal utk membantu blog sahabat kita ni , dah beberapa hari blog beliau kena hacked . Si hacker tidak meninggalkan sebarang link utk kita berhubung dgn nya . Aku faham apa yg hang rasa bro..sbb aku pon dh pernah kena dulu . Bersabar lah banyak2..harap2 si hacker tu pulangkan balik blog bro . Buat tuan blog , sila berikan contact no atau email supaya rakan2 kita dapat memberi maklumat pada saudara .


Kepada rakan2 blogger..sekiranya anda ada sebarang jalan penyelesaian ..sila lah kongsi di ruangan komen yer atau pun terus hantar email ke blogger tersebut ....ericoanaci@gmail.com


http://kutooobamboo.blogspot.com







32 comments:

tunz said...

eiii takoott nyerrr

dwaty said...

tak tau cammana nak tolong... menjadi2 hacker sekrg ni...

RinsyaRyc said...

kena hack lagi ke ? x leh la.. jgnla blog sya pulak yg kena =.="

Original CikTeddy said...

kalo die x bg pass mmg susah la..kalo ade pass boleh reset balek..cube recovery email..itu nasib kalo hacker tu x ubah email blog..xpon cube cari group Rilekscrew kat Fb..kat situ hacker baek2 tau! suke bantu mreka yg dihack..

khairul said...

Bro kutoobamboo...aku dh drop msg ke geng2 hackers @ www.silenthackers.com..harap2 mereka dpt membantu

wahida said...

alamak, aku tak reti bab ni..harap blog dia cepat pulih..

Koding said...

Moga ada yang arif tentangnya dapat membantu..

Adam Fikri said...

Erm, password tuan blog ni senang orang teka or mungkin dia guna pada wifi awam, or dia ada log in mana2 link kot..

sedikit pesanan :

1. jangan guna password yang sama untuk setiap laman sosial, blog or forum

2. jangan sesekali tekan link yang tiba2 memerlukan anda log in semula sebab itu phishing ->>> http://www.adamfikri.com/2011/11/tutorial-phishing.html

http://www.adamfikri.com/2011/11/cara-tingkatkan-keselamatan-akaun-anda.html

contoh blog yang anda test defacement -->>> http://theonlysahaja.blogspot.com/

Group FB yang mungkin boleh membantu

cyber stealthy army : http://www.facebook.com/groups/csareturn/

Dragon Force : http://www.facebook.com/groups/mydragonforce/

kami mangsa cyber : http://www.facebook.com/groups/Mangsacyber/

group yang hack blog kutu tu kalau x silap nama b3nY0tR3n-t4k3 : http://www.facebook.com/groups/sarawakhunk/ <--- group ni sebenarnya diorang masukkan bila diorang hack FB, try la join, tetapi gunakan akaun fake, buat fb baru, dan jgn ltk tntng diri sebenar.. <---- nak dapatkan blaik boleh selagi dia tak tukar email iaitu cara recover.. kalau dia tukar email, susah sikit... ^^

khairul said...

TQ Adam atas penerangan yg panjang lebar

Polskahackrew said...

x ada pengalaman lagi..tapi klu admin blog blh login akaun blogger dia.. blh setel perkara ni..

josrevalution said...

lah..kan dah kate jgn sesuka hati nak join sana join sini..download2 pun boleh jadi kena hacking juga..

kalo x pun paswd dia ni yang low sngt..tapi untuk membantu gua sarankan minta pertolongan kepada group FB yang Original CikTeddy@ katakan tu..diorang ni bebaik je.. :)

Dalila Hamid said...

ssh nk buat kerja klau kena .. depa ni saja nk sshkan orang

Phat said...

tu la kesian kutubammboo...aku dah tgk smlm...aku x tau hackers jenis baik ke jahat ni..sebab kalo jenis baik selalu nya dah ok dah

Adam Fikri said...

Rileks crew memang diorang baik2.. tetapi, kena pandai ayat la..kena pandai minta tolong.. sebab diorang ni mcam susah sikit nak dekati..insya-Allah boleh dapat balik...

kutoOobambOo / ericoanaci said...

assalamualaikum.. first sekali tq kepada khirul krn cuba mebantu.. n tq for u all keran memberi pendapat... memang kecewa, sedih pun ada, mby klu terus begini kutooobamboo akan meningglkn dunia blog ini buat selama2 nya... mungkin dah tiba masanya.. tp sekirny kembali mby kutooo akan jlnkn hidup ini sebagai bogger... ni email kutooobamboo jika ada sebarg bantuan.. ericoanaci@gmail.com

hyz said...

x paham la org yang suke hacked ni. apa yang diaorg nak ek?

syieda ;) said...

ee! takut nye. macam mana boleh jadi camtu eyh? syieda takut la kalau kalau kena camtu gak. huhu~

*hope blog dia ok balek :)

chegu abbas said...

mak ai teraboq....kesian...dah la x reti bab2 tu...

caliph shuriken said...

smoga dpt settle leklok...

Abhamz said...

salam, semoga blog member kita tu cepat dapat diakses semula....

cik jiehah シ said...

ape dia dapat klu hacked blog org ?

Adylia Qarissa said...

eeerrrkkk...kenapalah dorang hack?? pelikkk...

Izyan Yan Cinnamon said...

:)

Mrs.Yie said...

suruh dia buat blog lain..kepada si tukang hack gunakan kepandaian anda untuk perkara yg lebih bermanfaat sebagai contoh pegi hack blog 18sx nung!!

bella luna said...

tak faham kenapa hackers tu perlu hack blog orang, apa die dah tak de kerja lain ke nak buat?? susahkan orang ja,.!!

bella luna said...

tak faham kenapa hackers tu perlu hack blog orang, apa die dah tak de kerja lain ke nak buat?? susahkan orang ja,.!!

My Life's Journey said...

kecian la tengok kawan abang .. sedih pulak rasa ... kenapa mesti buat mcm ni .. berdosa tau hrmm

TiraPengemis said...

apa tujuan hackers?
ape die dapat?
eee...geramnyeeee.....

Khairil said...

pergi le hack blog yg dok hina agama...apa le...

kutoOobambOo / ericoanaci said...

Assalamualaikum.. first sekali ktq kepada tuan blog kerana memakarkan kisah duka kutooobamboo disini.. alhamdullialh blog kutooo kembali ok atas bantauan tuan blogger dan Adam Fikri... dan blog kutooo dalam baik pulih setakat ini.. tq u all..

Afzainizam said...

ooohhhh nak tolong tapi tak mampu sebabnya ilmu aku tak penuh lagui... cuma harap blog dia cepat sembuh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim kereta

EmpayarUtama said...

Alamak tertinggal bas lagi aku nih huhuhuhu