Amacam blog aku....OK tak ?

Tuesday, November 8, 2011

Slow down guys.....

Hujan lebat sunggoh pagi ni kat Penang ...tengkok pulak dok "nyut2" pasai mkn dagin byk sangat . OK untuk mukadimah hari ni , aku publish kan satu article dari email yg aku dapat dr salah seorang sahabat aku . Moga2 ianya menjadi iktibar dan peringatan buat kita semua road users .


INI merupakan gambaran saat genting di mana sebuah Ford Focus menghentam sebuah dinding konkrit pada kelajuan 120 mph (192km/j)  di dalam satu ujian pelanggaran  paling pantas di dunia
Pakar keselamatan lazimnya melakukan ujian pelanggaran hanya pada kelajuan 40 mph (64 km/j)  di dalam menentukan tahap keselamatan sebuah produksi kereta.Namun begitu kita tertanya-tanya apakah akan terjadi jika perlanggaran berdepan (head-on) berlaku pada kelajuan  tiga kali ganda kelajuan lazim  yang digunakan di dalam penentuan tahap keselamatan sebuah kereta .

Hal ini membawa kepada satu ujian perlanggaran paling pantas di dalam sejarah dunia. Ford Focus ini berubah kelajuan daripada 120 mph kepada 0 mph dalam sela masa 60 mili saat  dan akibatnya...

Sebuah besi buruk yang tidak dikenali lagi rupa asalnya. Bayangkan jika anda berada di dalam kereta ini. Saksikan video ekslusif ujian perlanggaran terpantas di dunia ini, klik sini [ Free Malays ].

"Kepada yang suka pandu kereta laju-laju di Highway tu, ingat sebelum kena..."


36 comments:

My Life's Journey said...

hrmmm betul tu bang ...takkkan lari gunung dikejar hrmm

misTeaRed said...

fuhhh...hncur...

ctk said...

fuh ...dasat2! tp nk gk merasa kete laju...hihi

khaifaiz said...

dahsyat weiiii... taubat tak nak bwk laju2

AYuNG said...

bia lmbat asal selamat...kan..kan...kan..:)

ummiross said...

Dahsyat tu, kalau kereta dah jadi macam besi buruk, kita pulak, adess! tak dapat bayangkan..

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

total los..

CikguShikin said...

Takutnya..amaran kat ujung tu macam kena kat batang idung ja..

cuti isnin ja.hari ni dah sekolah..

Abhamz said...

salam, hancur berkecai jika ada manusia kat dalam tu...menakutkan....slow2 bro.

RinsyaRyc said...

gile takot!
dah renyuk camtu klu ada org kat dlm, srpihan je tnggal~

sis92 said...

gila dahsyat ni !

Izyan Yan Cinnamon said...

fuhh darsyat..

madammondoq said...

mak aii.. hancur berderai!!!

btw.. salam kenal.. jemput singgah blog madam.. :)

Cik Ice said...

Gilerr argh..ini mmg terus ke batu 2 niyh.. :P

dwaty said...

ngerinya...

wahida said...

mak aiiii, dahsyat giler...

berhati2 lah bila drive tu...

peringatan utk diri sendiri jugak...

Norgadis Labuan said...

Itu kemalangan yg teruk sangat...

Cik Kasih said...

dasyat..aduh..

Kancil 8349 said...

tengok macam bukan kereta pun...hancur habis...betul tu...

zureen said...

huuu.. takut betul zureen bila dah tengok ni..

EmpayarUtama said...

Ui takotnya aku

SeseDaP RaSa said...

isau tengok..hehe

Ungu Violet said...

xmo bawak keta laju2 sangat...huhu

Roti Telur said...

fuhh, ngerii tuu.. Hhahaa

p/s: aku tak pernah bawak kereta hikhik.

Cik tikah said...

wah! mmg dahsyat! =.='

Amirul Hafizin said...

pergh...speechless!

amranaiman said...

pergh.. berkecai.. T_T

Peroto_Jr said...

fuyyohhh!!!

Fabulous Me said...

Mak oiiiiiii!!!

Adylia Qarissa said...

maut!!

kalau kereta buatan malaysia lagi teruk rupanya kan??

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

err dasyat...

eyqa amin said...

syg tue kereta....
terowk ouw~~~

Amy Syaquena said...

hancus macam tue je , gila la...

Sha said...

ngeri btul.....

caliph shuriken said...

mmg jadi besi buruk trus...

Afzainizam said...

remuk habisss hancur leper ngerinyerrrr.... bawak lelaju camni lah akibatnya

Mungkin kita kena mulakan kesedarkan mentaliti masyarakat tentang kebersihan diri sendiri baru lah boleh buat KL yang di idamkan... tak kiralah yang miskin sederhana mahupun kaya


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy tinted film headlamp rr taillamp