Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, November 25, 2011

Kemalangan di Permatang Tinggi Bukit Mertajam Penang

Assalammualaikum dan salam sejahtera buat rakan2 sekelian.

Sebentar tadi berlaku satu kemalangan di persimpangan 3 dekat Permatang Tinggi Bukit Mertajam Penang .Lokasi kejadian terletak tidak jauh dari rumah aku . Aku yg on the way ke tempat kerja , sempat berhenti sebentar utk melihat keadaan si mangsa .Aku difahamkan pemandu bas kilang tu tak berhenti masa lampu merah ( rasa mcm nk balun ja driver bas tuh ! )..

Kecederaan mangsa agak parah terutama di bahagian muka  , sebagai orang Islam kita wajib membantu sekadar termampu , aku suruh mangsa bersabar...ingat Allah dan ajar dia mengucap . Memandangkan aku kena sampai ke tempat kerja aku sebelum 7.30am , x dapatlah aku nk tunggu lama2 kat situ .Kurang 10 min anggota JPAM pon sampai ke tempat kejadian . Aku harap si mangsa dapat diselamatkan






47 comments:

AYuNG said...

ya Allah, teruk nya....

afzalsukasuki said...

adoi muka dia..harap luka biasa je kan.harap2 dia selamat :( bahaya la sekarang..kalau kita tak langgar orang, org akan langgar kita :(

My Life's Journey said...

Hrmmm kecian die ..harap dapat diselamatkan .. hrmm huhu ..nasib baik abang khairul nasihatkan die untuk bersabar ..

huuu :(

Kazman & Sue said...

peerghh... sadisnyaa... semoga selamat hendaknya...panjang umur....

Fadzli Amir said...

Salam Bro...sibuk skarang ni....Ya Allah selamatkan lah budak tu...mintak dijauhkan...

wahida said...

ya Allah...takutnya...

kenapalah bas tu tak berenti waktu lampu merah...tak pasal org yg ikut peraturan lak yg jadik mangsa...huhu...

Azekzk said...

+pergh. Memang dasyat. Rasa seram plak nak bawa motor ni..

khaifaiz said...

kesiannya....

.: iEyLa :. said...

Ya Allah...mitak dijauhkan laa...
hope pemandu bas tu kne tindakan..

puanbee said...

moga segalanya selamat ..kesian .. driver bas ni memang tk reti nak hati2..

lambdasp!!n said...

cilako punya bas..

burnkelana said...

Ko balun jer muka dia.. orng2 mcm tu memang patut kena balun jerk..

dwaty said...

ya ALLAH... cian nye... motor tu dah bawa bas...
driver tu india ker??/

josrevalution said...

bahaya setiap highway skg ni..kene hati2 setiap mase..

Phat said...

ngeri nya..selit bawah bas..camne status penunggang tu

harrazdani said...

harap dia selamat...;)

Ungu Violet said...

kesiannya...harap tak teruk sgt..

masa memandu mmg patut utamakan org yg nek motor ngan pejalan kaki...huhu

syieda ;) said...

ya allah, takutnya.
terigt masa tgok xcdent depan mata je. ngeri. fuhhh~

ummiross said...

MasyaAllah, ummi doakan mangsa selamat. Geramnya kat driver tu...

Belalang Hijau said...

kesiannya...x guna punya bas... mentang2 besaq, dia buat endah x endah ja kat kenderaan lain yg kecik drpd dia...grrrrr

Dalila Hamid said...

kesiannnya... harap2 budak tu dpt diselamatkan... mau tangkap ja pemandu bas tu...

Abhamz said...

Salam, ni memang kes naya....kita ikut peraturan teraniaya oleh yg suka pentingkan diri sendiri....

Edy Fee said...

ayoo..bas tu bukan laju pon..tp mcm teruk

RinsyaRyc said...

isk. kerana seorang pemandu yg cuai..

Fabulous Me said...

Aduh teruknye! Sbb org lain, xpasal2 org lain jadi mangsa..

chegu abbas said...

yak mokte....beres ko dop ye ni??

CikguShikin said...

tengok..lelaki lagi yang meninggal.org muda plak tu..kita pun janganlah tak berenti di lampu merah

Mila Ahmad said...

Ya Allah, ngeri betul tgk kemalangan ni minx dijauhkanlah...

sahromnasrudin said...

Allahuakbar...semoga mangsa tidak mengalami komplikasi yg teruk...

Original CikTeddy said...

Innalillah..insyAllah blh slmt lagi..amin!

SeseDaP RaSa said...

teruk betul la pemandu bas nie..hmm
ikut dan dia ja blah trfik light..

mr.curly said...

kalu wa pn, wa rase nk balun gak drebar bas tu..

eyqa amin said...

harap si mangsa slmt.
dan harap sgt hal nie xjd kt sy & org2 yg sy syg~~~~~~dan kmu jgak

Khairil said...

peringatan kepada kita juga...berhati-hati ketika menunggang motorsikal...

c'axoera said...

adesssssssss

MaYa MustWany said...

ya Allah..
ciannya dia..moga2 dia selamat n cepat sembuh..
memang susah kalau kita berhati2 tapi ada pengguna tak guna otak!

Kazen said...

subhanallah teruk tu nmpknye... semoga kita tidak di uji dengan ujian sebegini ya Allah

Entry Terkini | 12 Kelebihan Mandi Air Panas

Cik Nanard said...

mcm blog kari ngeri sudaaa . hahaha :)

Adylia Qarissa said...

Ya Allah kesianya. Semoga mangsa panjang umur.

Norgadis Labuan said...

Moga dia selamat...

Kancil 8349 said...

kesiannya...semoga dia selamat

EmpayarUtama said...

Aku takot...

Afzainizam said...

Ya Allah menginsafkan betul... Malang tak berbau... tak di sangka dan tak dijangka

۞۞۞۞ Salam Awal Muharram ۞۞۞۞
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
doa akhir tahun dan awal tahun

Kak Long said...

Ya Allah..ngerinya..semoga mangsa selamat..teruk pemandu tu..kenakan hukuman yang setimpal

Zie said...

ya Allah tak sanggup tgk dia yg luka parah tu...

tirahzairi said...

ya Allah...ngeri tengok gmbr...

yastro said...

Apsal derang tak henyak je drebar bas tu....haram jadahhhhh. Tak nak berhenti kt t/light. Kasi cacat kekal baru dia tau camne rasanya hidup kt dunia ni.SELFISH!!!!