Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, October 6, 2011

PA on wheels

Jika sebelum ni aku siarkan kisah Kancil Bgr @ Manggo Bgr kancil , hari ni meh aku perkenalkan kan pulak teammate Kancil Bgr tu....Bro Azahar @ lebih dikenali sebagi Pak Art dikalangan peminat2 audio mahupun geng2 autoshow di utara tanahair .

Pak Art merupakan antara otai dlm dunia audioshow ni dan merupakan sahabat aku sejak bergelumang didalam dunia autoshow dulu .Jika dilihat dr segi luaran kereta Iswara beliau ni , tidak ada apa2 yg istimewa @ daya tarikan pon..no stickers...no bodykit....simple aja .

Tapi klu dilihat dr segi dalaman nya ..hah..baru hampa taw ..penuh dgn speakers dan amplifires ! sampai tiada kerusi belakang untuk duduk . Jika ramai peminat2 audio memilih woofer yg berjenama  , tapi yg specialnya ttg audio Part Art ni..beliau memilih woofer PA sebagai dentuman audio nya .
Yang aku dok cakap pasal woofer PA ni hampa paham ker tak ? Ooo x paham..awat x habaq awai2..woofer PA (speaker yg bersaiz besar ( 8",12",15" ) itu merupakan speaker yg biasanya digunakan ketika fun fair , rumah kenduri , concert . Bunyi ? jgn cakaplah ..punya la kuat sampai taik telinga pon boleh terkeluaq tau .

Dengan 6 buah woofer PA yg bersaiz 15" serta 8 buah mid bass RDS...tidak dinafikan audio system Part Art ni mmg betol2 power lah..Kalau korang nk dengar dentuman audio system kereta ni..datanglah ke Autoshow Esso Seberang Jaya Ahad ni . Jika korang nk berkenalan @ nk bertanya ttg audio leh la contact beliau Facebook Part Art

Head unit : Alpine CDE 787E
Pre amp : Swiss Audio / RDS 7008 / RDS 1008 / Excedio PA 4C22
Crossover : Swiss Audio
Amplifiers : Hifonics TX14408 / Volfenhag
Mid bass / Tweeters : RDS
Woofers : 6X PA 15"















26 comments:

khaifaiz said...

pokak den kalu cenggitu punyo sound system

roha said...

luaran biasa2 je tapi audio mak aihhh gempak giler!!kalau dah minat tu takleh kata apa la, ribuan ringgit sanggup dilaburkan.

My Life's Journey said...

Mat pagi bang ..baru jejalan kat cni ..umi cuti semalam hihi.

Wow bang hebat la kete abang ni ..mesti sakit telinga tu ..cian tak der seat duduk hihihihihi :)

ummiross said...

Ishh!, makin kompleks istilah2 kat sini ni khairul, ummi tengok gambar je lah hehe...

cardiacku said...

Keren modifikasinya sahabat...

webmdmk said...

Kunjungan silaturahmi sahabat di gilamodified..
Terima kasih sahabat atas berbagi pengetahuan tentang berbagai modifikasi mobil ini...menambah wawasan bagi kita

Hafizzi Aziz said...

luaq nampak besa ja..mai dalam.tue dia aih..

Kazman & Sue said...

mak aiikkkk!!!... giler banyak power amp diaa.. dari lantai sampai ke bumbung kat seat belakang dia bubuhhh.... ni mahu baper bijik bateri keter dia kena pakai ni... ni baru betul giler audio..speaker PA ni memang kuat pakai kuasa elektrik... haaa3x...

Note: Secara teorinya lebih baik pakai banyak power amp mengikut keperluan speaker dari pakai satu power amp yg kena support banyak speaker.

A Crack Mirror said...

Adoiai....ni a org kata diam2 ubi berisi... Luar biasa2 jer..dalam...perh... Speaker funfair..hambek....dasyat.

diana said...

dentum2 sakit telinga..
heheheh...

zati embong said...

wooo wooo wohooo

tgk luar biasa,sekali buka,amek terkejut.

-Incek Fik- said...

Oh! Don't judge the car by it's outside looking.

qhaizaa said...

luaq nmpak standard ja...tp sound system dia mmg terbaik ahh...bole melompat2 kereta di buatnya..huhuhu

Abhamz said...

salam, kat luar biasa sahaja, tapi bila bukak....woi, hebat...bergegar!!!

muse said...

aku tkleh nak buat macam ni nanti aku menari dalam keta wakaka...

saliahku said...

ini keta ke studio!..huhu..hebat bro..

awie958 said...

kalau cenggininyer sound penuh satu keta, nak bawak durian sebakul pun tak lepas ni...

puanbee said...

adeiii .. pekak telinga

Ungu Violet said...

sound sistem kah itu...hohho

santai said...

bila le duit tabung aku nak cukup tuk modified keta ni.. jeles betul le tgk keta kat sini

zaly said...

kalau nk buat mini konsert ...sewa keta dia pun dah cukup rasanya.

Ummi said...

pun bole.... hehehe!!!

Zul Fattah said...

bapak r.. besaq gile sound

Belalang Hijau said...

leh sewa ni PA sistem dia klu nak main kat umah kenduri..huhuhu

mommynana said...

pensan.. sure best ni sound die.. dr jauh da kedengarannnn

Afzainizam said...

perrghhhh terkeluar tahi telingga kalau berdentum-dentum .... penuh bonet belakang

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
skuter sanyang motor sym