Amacam blog aku....OK tak ?

Tuesday, October 4, 2011

Korang tau ka keta apa nie ?

Sebelum ni aku cuma tengok kereta ni dlm magazine dan FB saja .Masa Autoshow Harian Metro kat Ipoh tempohari Harian Metro Autoshow, baru lah aku dapat belek kereta ni secara dekat . Yang nampak garang pd kereta ni hanyalah pada opening doors ke empat2 pintu dan bonet hadapan , dari segi aspek yg lain...aku rasa tak lah seganas sangat cuma mungkin warna oren terang tu yg membangkit kan suasana ceria pada kereta itu .
Mungkin kalau tengok dr pics yg aku posted kan ini..ada diantara kiorang dh kenal kereta jenis apa ni ....klu yg x kenal tu...pikiaq la tengok dan bagi tau aku kemudian hehe...

Yang aku heran ..macam mana kereta ni boleh dapat tempat terakhir ( 5th ) dlm kategori Proton Open Modified Autoshow Harian Metro aritu ? Ada sesapa boleh jawab ?????














36 comments:

AYuNG said...

keta persona kan...:)

qhaizaa said...

rasa2 macam wira 1.3....:)
lain suma ok....sempoi..rim laa...nmpak buruk laa..huhuhu..kaler pon oren gak...klu kaler silver mesti lg sempoi...

Dunia Baru said...

tempat terakhir? tk patut...tak patut...mantop nih...semua dh ubahsuai.....kereta inspira sumpahan Lancer kan ni?

keta ni dpt tempat terakhir mayb sbb dia wat mcm keta peronda polis kot...pastu juri ramai bekas polis..tu panas ati jek tu..hehehe

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

perghh..ter'persona' la tgk..hehe..
camne polis tokyo leh sesat kat malaysia ni..ekeke

Kazman & Sue said...

mungkin masa tu ada banyak lagi yg lagi best dari keter ni mengikut pandangan juri kot... tapi yg pasti memang cun la keter ni...

Kancil 8349 said...

canggih oo kereta nie...kagum melihat....ndak taw kereta apa...

My Life's Journey said...

Nape ye dapat nbr 5, hrmmmm hairan2 .. cantik giler kereta nie. Tapi tak tau la, juri lebih mengetahuinya bang hihi

mommynana said...

uih kete ape ni?
haha sure laki i tau kete ape.
:p

Khairil said...

x patut dapat tempat last...juri tu rabun kut..hehehe

khaifaiz said...

Persona jadi lagu tu ker... nganga ni

Green Apple said...

dpt tmpt last.. sebab tak tercapai akal juri tu.. :D

awie958 said...

abg khairul ni bukan keta inspira ker? dasat la dema beli keta baru wat gitu dah

Mila Ahmad said...

abg khairul-inspira ni kan???

diana said...

dapat no last???
mesti juri meluat tengok owner dia..
heheheh

-Incek Fik- said...

Biasa la bro, setiap orang ada pandangan yang berbeza.

Juri tu pon manusia jugak. munkin dia tak berkenan kat suatu part yang orang rasa macam lawa jer kan.

Walau apa pon, terpesona tengok pintu kereta tu.

Mrs.Yie said...

tah.mcm keta mainan je..heheheheh

::Misz sunsWeetz:: said...

kete per ni..cantiknya..owner die sapa hihi

Mohammed Faizal said...

ni kete ape ye....macam persona, macam lancer, macam inspira....yang penting memang lawa kot

Ringgo said...

pasai pa polis tokyo ni dok di melaka ..
atau di tokyo guna no plet melaka MBV ..
canggih gak polis ni ..

Abhamz said...

salam, mungkin pesona kut.....walaupun apa pun jenisnya, memang dahsyat.

khairul said...

tuan2 dan Puan2..ini adalah kereta Persona

Ungu Violet said...

dasatnye keta..huhu

::FAIZ FARISH:: said...

persona kan?
but interior dia lawa

Adylia Qarissa said...

pesona ke?? gen2?? heheee..

tolong la bagi jawapan :)

ZWAN SABRI said...

Sempoila keta ni..
suka2..


MySuaraBlog: Surat Email Daripada Encik Zizidiazora

ZWAN SABRI said...

sempoila keta ni..
suka2.. ;)


MySuaraBlog: Surat Email Daripada Encik Zizidiazora

Terbelog said...

wah pintu dia haha

HAFIZAL said...

wira...

Cik Ice said...

Huih..dah mcm transformer dah..

Cik Kasih said...

ntah le..

RinsyaRyc said...

transpomer... mihehehe..

bella luna said...

terkedu bella tgk keta nie,hebatnya!!tapi keta ape bella tak tahu,hehe,.emm,no 5?thats mean kereta yg 4 ke ats mesti lagi hebat dr nie kan abg khairul,ye dok?

Cikgu Bada said...

hebat..

Khairull-Dean said...

gila punya keta... mantop...

Ozan said...

its a Persona....

CikguShikin said...

Bila kembang sayap tu je nampak ganaz..bila tutup sayap tu nampak biasa je..misai n belang2 tu macam rimau pun ada. Lampu nampak macam Inspira tp bila tutup sayap baru nampak persona..