Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, October 10, 2011

Esso Seberang Jaya Autoshow Part 1

Lega harini aku cuti..lapang dada...dpt menikmati pagi yg indah sambil pekena roti canai dan teh tarik bertemankan bini aku kt kedai mamak tadi.Segala beban dah terlerai semalam apabila autoshow aku sekali lagi berakhir dgn amat berjaya sekali dan menepati sasaran yg telah aku set kan .

Risau gak smlm , pagi2 Penang dh hujan ..Alhamdulillah cuaca kembali panas dr tengahari hingga lah ke petang .Kesian ada antara peserta2 yg kena saman ngan JPJ Kedah ketika on the way ke tapak pertandingan, inilah antara risiko2 yg perlu ditanggung oleh para peserta , aku rasa kerajaan patut longgarkan atau memberi garis panduan yg sesuai utk para pemilik kereta yg telah diubahsuai ini, klu tidak macam mana industri permotoran negara nk maju ?

Keadaan menjadi kecoh seketika apabila 2 buah Pajero JPJ tetiba masuk ke tapak pertandingan  , apa lagi bertempiaran lah para peserta..rupa2 nya bukan depa nak saman..tetapi hanya datang melawat pertandingan tu saja , klu hampa nk tau ada anggota JPJ tu merupakan kawan2 kami yg bermain audio jugak , JPJ Seberang Jaya juga telah memberi jaminan tidak akan menahan semua kereta modified tersebut pada hari itu , terima kaseh tuan !

Berbalik pada cerita "pokke" ( sejenis cicak ler kengkawan )tu smlm, kesian ada yg mati rentung dek terkena pukulan Spit Fire dari kereta para peserta semalam , pasal kes ekzos berapi ni jugak lah aku terpaksa menahan telinga dr manager Esso kerana faktor safety ..naseb baik x meletop Esso tu smlm...sebanyak 8 buah kereta mengambil bahagian dlm kategory ekzos berapi tu !


Selain sebagai lead jury , aku juga jadi bidan terjun sebagai emcee..nk terkeluaq anak kerongkong aku pasai mic x dak ! Tahniah Wahida Spiderman kerana merangkul 2 kejuaran , 1st Open Extreme dan Esso Favourite . Baju biru adalah Puan Rin yg merupakan seorang pegawai JPJ @ Seberang Jaya yg aku jemput utk menyampaikan hadiah pd para pemenang..wei..ni bukan bodek taw 
.
Tension bila pagi2 dah hujan...

Colouring contest turut diadakan

My daughter pon join gak...

Karaoke pon ada !

Tempat pendaftaran autoshow yg diuruskan oleh kak ipaq dan wife aku sendiri ..

Boria pon ada tu !



Ni aku ..ketika sessi pengadilan sdeang berlangsung


Dok tengah kira markah para peserta 





Hantu Kak Limah pon ada 





Mengumumkan ketibaan Wahida Spiderman .... 







28 comments:

abah khalisha said...

Tahniah bro..kalau bah blk Penang aritu mesti abah singgah punya..

Kazman & Sue said...

tahniah kerana berjaya menganjurkan autoshow.... tengok gambar pun dah gempak... inikan lagi kalau ada di sana....

Cik Ice said...

Ini kalau dapat pergi kan best.. tengok gambar je pun dah rasa mcm gempak gilerr..
Tahniah bro! *Thumbs Up*

mommynana said...

tahniah bro... rezeki walau dlm hujan.... ;)

AYuNG said...

sempoi juri duk kira markah..:)

khaifaiz said...

tak smpt bersua lagi dgn bro... harap2 nanti ada kesempatan la hendaknya

Shaheila Nooraisah said...

bidan terjun berbakat :)

awie958 said...

tak puas hati ni, nape kete spider tu menang g..huhuh

ummiross said...

Hehe pegawai JPJ bagi hadiah, ok le tu..

Ummi said...

wah!! meriah gitu!!

cik fyza said...

ni esso yg kat tapak ekspo dekat2 dgn tesco extra tu ke?

My Life's Journey said...

Cantik2 auto show kali ni ..mcm2 pertandingan ada ..terhibur pengunjung hihi.

Taniah bang ..berkat kesungguh abg .. auto show kali nie berjaya seperti yang sebelum nya hihihi :)

zahidah seran said...

keep up the good work..!!=)

Cik Kasih said...

wah..meriahnye! nak maen kaler2 jugak!

gilaweb said...

bila lg nk bt?

Kancil 8349 said...

Tahniah bro...semoga makin mantap penganjuran bro nie

cardiacku said...

Mobilnya bagus-bagus sahabat..salam persahabatan dari Indonesia

zati embong said...

longgarkan mungkin bleh,selagi kereta yg d modified 2 selamat.

Cikgu Bada said...

meriah nampak

Peroto_Jr said...

suka tengo kreta merah tu. kiutt

Ungu Violet said...

whoaa..meriah2....gud2

Arpiiz said...

hehe, kalau saya jadi emcee,mau getar lutut..huhu

ACE FIRESTAR said...

thnk for the invite bro.....
my first fire show in penang........
hope to join ull in other event....

khairul said...

Cik Fyza - yep..Esso tu dekat ngan Tesco Extra.

Gilaweb - minggu ni dekat Autocity lak..2 hari autoshow ..byk babes nanti !

Ace Firestar - tks 4 yr support man ..yr fire really awesome !

Abhamz said...

salam, tahniah....memang hebat.

sahromnasrudin said...

muda gila pegawai JPJ tue huhuhhhhh

CIK TOM said...

tahniah dgn kejayaan program autoshow tue...wah muda n cun pegawai jpj tue..heehe

Afzainizam said...

Pergghhh selesai dengan jayanya beb.... mmg pengalaman ko makin meluas dalam penganjuran Autoshow yerrr

Jom Terjah entry terbaru ??
tip cara mudah bersihkan seat kereta