Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, September 17, 2011

X-VIP SUMIKO 2

Geram2 pon x guna jugak..menda dh jadi..OK x pa ..hari ni kita layan VIP style pulak . Korang ingat lagi kan Viva Firdaus yg buat pintu naik beberapa pulan yg lepas kan ?Klu lupa meh tgk sini. lambo door .
Harini aku nk share dan bawak korang ronda2 tengok kereta dia dan tengok apa yg dibuat lagi oleh Bro Firdaus kita ni .
Selain minat dlm bidang modified kereta ni..rupa2 nya belia jugak terlibat dlm bidang ternakan ikan kecil2an , klu hampa x percaya tengok la anak ikan dekat bawah dashboard dia tu ! Ada mini akuarium rupanya !
Viva tahun 2009 ni masih mengekalkan enjen asal iaitu Viva 850ex manual . Tidak banyak upgrades yg dilakukan terhadap enjen beliau , hanya penukaran set Spark Plug Iridium dan Air Filter Elevo yg mengambi tempat .
Rim sukan dan tayar merupakan dari brand Racing Spirit / Goodyear 175/50 R15. Dari segi bodykit , jenama Wald , Myvi Sumiko dan bodykit custom menjadi pilihan Firdaus . Sesuatu yg unik ttg kereta Firdaus ini adalah mengenai design opening bonet hadapan dan lambo door nya  yg jarang sekali kita lihat .
Mengikut kata Firdaus , Viva ini berkonsepkan VIP .so tak sah lah klu acc VIP tidak di "sumbatkan" kedalam kereta beliau ini , klu di terjah ke bahagian interior,  segala2 acc telah ditukar supaya mengikut rentak VIP ..termasuklah ke kotak tisu ! Macam dok dlm disco la pulak aku rasa .
Bro Firdaus nak sangat kita komen kereta dia ni..apa yg kurang..apa yg perlu di tambah dan sebagainya ..klu korang sudi...komen lah yer .Komen aku utk Firdaus..moga2 boleh bukak kedai ikan satu hari nanti ha3....klu bela ikan kelisa dlm kereta pon sempoi gak tu !

Antara semua pic...aku paling suka pic nie ....








Mood Saturday Nite Fever lah ....











21 comments:

My Life's Journey said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak terkata umi bang ..ade ikan dlm kete die? waa betul ke bang? memang dasyat ..

Betul kata abg ..mcm disco pulak tengok kete kwn abg ni ..tapi cantik hihihihi ..tak yah g tempat lain, masuk jer dlm kete ... tak yah gi mane kan ..


Apapun ..bagus la abg dah ceria semula ..yeyyyyy .. chayo2! bang. Majulah kete untuk negara ...

Cik Siti Aziz said...

fuyo0..dasyat kreta ni..ade disko woo~
ikan2 tu buat kreta ni nmpk unik..suke la~

Rose Johari said...

Rasanya ni lah keta terdahsyat yg pernah saye tgk...dahsyat! time to blogwalking =)

::FAIZ FARISH:: said...

akupun ade gak letak blink2 kat kete... tp byk yg tercabot la... malas nak pasang balik, last2 cabut semua... so tingal skit je lg....

Belalang Hijau said...

belalang x pandai nak komen2 ni sebab bukan mat car...ngee...

tp serius cakap, teruja giler nengok tuan kete ni makeup kete dia...

err...pic tu depan giant kan? hehe

kazman said...

keter aku dulu pun ada akuarium juga tapi dlm lampu keter depan la.... Tak sampai hati nak bubuh ikan sebab takut ikan tu silau bila aku hidupkan lampu. Hee3x.... Kazman.

diana said...

wah..
ikan dalam kereta??
hebat...
lepas ni buat perpustakaan pulak bubuh dalam kereta..
heheh..

Tak perasan kamu pun orang simpng Ampat.
akak dok taman belibis..

SuzaDin said...

siot punyer kete ! mmg cun giler2 arghhhh

Siti Arfah said...

Woww smart2 blaka,, stylo ! :D

Abhamz said...

salam, super hebat....macam kereta mewah.

Ringgo said...

perghh hebat keta bro daus ni ..
kalau dah bela ikan tu burung2 pon kena ada juga baru lengkap bro .. hehehe..
tapi keta VIP habih ..

Kancil 8349 said...

ikan hidup ke tu...wah kagumlah...lebih teruja bumber belaka kereta nie...cantik

fiq. said...

pergh, kagum la gua, rasa mcm damai je sebab ade makhluk lain sama2 duk dalam keta,,haha

A Crack Mirror said...

wohoho..betul2..mmg cam disko..cam private room kat club pun ada gak... tp kecik sgt tak dapek nak bercucuk2 bntang sgt..ahahhaha~

asya suka bonet dpn..wahaha..macam bukak buku...

senang tau abg khairul da ok... cam tulah..ehhe~

nick dot anis said...

wowww anis teruja jap!!

muse said...

vip blig-bling..

bella luna said...

wah,mmg smart and terbaik la,siap akuarium laagi tu,.tapi ikan tu tak terkejut ke nanti kalu dgr empunya kereta pasang lagu kuat?speaker punye byk kat belakang tue,hehe,.

hope nanti ade kesempatan nak melawat road show2 yg abg khairul plan,nanti boleh bergmbr kenang-kenangan yg kereta yg super power dimodified,.

khaifaiz said...

Senang nya... bila ikan tu dah besar... tangkap terus goreng...

Mrs.Yie said...

hehe..mcm2..sangat kreatif org yg suka kereta ni.. :)

qhaizaa said...

wahh...kecik sgt...igt nk bela ikan keli..hehehhee..sy ader jer bro..just bz skit..ritu sminggu xde g kursus...skrg ni standby nk naik kapal laa...dh xlarat duk darat dh..;p

Ungu Violet said...

cantik keta...terer ar..