Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, September 8, 2011

Wan Waja Chicken

Sementara aku biarkan korang berteka teki ttg "kanapa Harian Metro called aku semalam " jom layan entry aku untuk hari ini dulu :)

Pelik gelaran yg depa bagi kat owner ni kan ? Walaupon pelik...korang tengok la keta dia ni dulu ..mmg ganaz la !!
Sdr Wan ni asalnya orang utara tapi dh lama menetap dan bekerja kt KL .Kereta dia ni mmg antara " kereta wajib hadir" untuk setiap autoshow....termasuklah show yg aku anjurkan. Segala2 nya telah dilakukan oleh Wan terhadap Waja beliau ini..Pintu lambo...sound system pon best ...engine smart dan berkilat ...monitors ...pasang "Air suspension" lagi tu dan mcm2 lagi lah..korang tgk la sendiri pics yg aku attached nie...
Kalau ditanya apa lagi yg patut dibuat pada kereta ni...jawapan aku ialah..tukar design sticker tu ke full airbrush ( luar dan dalam ) ..memang meletop weh !


















43 comments:

AYuNG said...

memang mantap...suma nya dh di ubah suaiii...dasattt

khaifaiz said...

perghhhhh... tak sanggup teman nak nengoknye.. buat teman jeles

EnciK AxixOu said...

dapat cm neh sebijik pown dh ok sangat2..

Kazman & Sue said...

Bila la keter waja aku nak dapat ubah macam ni!!!!.. haaa3x

adeputra said...

mantop

✿cik tempe✿ said...

fuyyoo..waja ke tu?tak nampak macam waja dah.cooll :)

Kancil 8349 said...

mantap gila kereta bro seorang nie...kagum

Ummi said...

mak aih!! luar dlm smua olen olen!! dasat!

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, dah x macam waja dah.. chantek bangattt.. ;)


MySuaraBlog: Syabas Malaysia!

cik bulan said...

the last one tu pink ke??ahaha...

wahida said...

perghhhh..mmg citarasa muda mudi ni...

harrazdani said...

bab pintu tu aku respek... tp lulus puspakom ker ni bro...

khairul said...

jgn kata lulus...nk masuk gate puspakom dh x boleh..sure kena halau ler ni...mods..mcm ni dh kira extreme..JPJ cukup suka ni

Mrs.Yie said...

ni kalau terserempak ngan bapak polisi ni kena saman x ek?hehehe :)

My Life's Journey said...

Abang ..nape name kete die chicken ..ni mesti suke makan ayam ni hihihihi. Jangan mare ..tapi kan bang, ui ui kete die memang cantik .. sayangnya nak bawak jalan2 kan.


Sempat gi abang ni post entri .. abang kan tengah bz buat projek. Walau ape pun ..chayo2! dunia kete untuk BLOG yeayyyyyyyyyyyy ...

SuzaDin said...

fuyooo !!! cun abis lh wah wah wah ..... nk sebijik gak kete mcm nie ....

Ym.Bundle [Blog.Sampah] said...

TIP TOP..

sara E a.k.a ct said...

cun r kusi drebar dy..kaler pown cun..
nak keta y oren ni satu!hee...

Ungu Violet said...

pehhh...malatopss kete nih...kababomm..haha

Nazri Razra said...

Perrgghh!!.. itu ajer ayat aku boleh bagi bila tgk keter dia.

khairul said...

Bro Nazri Nazra..leh bagi blog add tak ?

-Incek Fik- said...

Perghh! Memang bombastik tahap futuristik giler la kereta kat atas ni. Cukup la hantar kucing liar sekor, konform tuan kereta ni meraung-raung nangis kalau kusyen keta tu kena cakar..
































Owhh.. taknak kan? jaga leklok kete tu.

Meowww~~~

Cik Siti Aziz said...

yg ni smart jugak..huhu
abg khairul,ade x kreta yg corak kartun2 gitu?hiho~

Azmie said...

i'm impressed... =)

Edy Fee said...

gempak la ko siap anjurkan show agy....great
smart kete tu

A Crack Mirror said...

seyes.....terpegun...
walaweih.. tabik spring sama owner tu!! toink2~

zati embong said...

ni rasa nk speechless ni.wah ada eh org yg snggup berhabes bgai utk kete.

Hisyam Nozi said...

Pergh! Ni bajet berapa ribu ni nak modified macam ni?

Arpiiz said...

perghh, mantap tu..!!

Kho Ara said...

ble nk bwk jalan2 nie...ahaksss

Peroto_Jr said...

suka tengo tmpat duduknya...

sahromnasrudin said...

klu warna hitam..serious mcm batman, bro huhuhhhhh

nabila izyani said...

lawa dan smart oren hitam

Terbelog said...

kat pintu pun ada monitor bro

Papa Mifz said...

pergh smart la keto dio...

ummiross said...

wow!, memang dah meletop pun...

Zul Fattah said...

fuhyoo.. best r klau ada sebujuk mcam ni..

MaMa CyDa said...

uishhh ... dah tak nmpk rupe waja dah haa ...

mankete said...

bro keta ni khas utk auto show ja ka..
lepas ka kalau kat jln raya ni..

tapi kete mmg gempak la

khairul said...

Man...keta ni mmg utk show jer ni..nk mampos klu bawak tiap2 hari...silap haribulan "dok dlm" wo !

NOOR FATIN said...

pehhhhhhhh! pinjam 30 minit bleh? ekekek

Abhamz said...

salam, hebat blog ni....kerja modified juga hebat.

IeDa said...

macam2 ada...