Amacam blog aku....OK tak ?

Saturday, September 24, 2011

Mai tengok aku naik beskal lak .

Asyik2 kereta ja ...sure boring kan ? Jom arini aku nak tunjuk kat hampa XTVT aku bila masa lapang .Mungkin ada antara hampa dah tau yg aku ni dulu ex-cyclist utk team Kedah pada masa muda dulu ( la ni x la tua sangat...tahap "kehandseman" tu masih ada ).
Kalau korang nk tau , aku skrg ni dok start training utk kejohanan Lumba Basikal sempena Pesta P.Pinang pada Dec nanti . Target aku bukannya utk menang pon ..cukuplah sekadar boleh habiskan jarak 120KM tu pon kira ok dah..la ni kayuh cuma utk kekalkan stamina dan jaga kesihatan ja..maklum lah umur pon dah lanjut ni. Tiap2 petang klu aku balik awal dr opis..aku mesti berkayuh lebih kurang 30KM .
Naik basikal ni bagus tau utk kesihatan..badan pon cergas ....lagi satu perut...confirm tak boroi !! tengok mcm perut aku tu ..ada boroi ?

Sblm ni pon aku ada buat 3/4 entry tg xtvt beskal ni..klu nk tgk meh sini.
yellow-ride-sempena-ltdl-2011
le-tour-de-penang-island-16012011
le-tour-de-lumut-30012011

Jangan dok gelak aku pakai stokin hijau terang tu...safety wei !!

Slim lagi aku kan? Eh betol ker mcm x kawen lagi ?

Baru balik training..penat nk mampoeh !

Ni benda2 yg wajib aku bawak masa training..spare tyre , pump....Coke setin 




39 comments:

ZWAN SABRI said...

wah! stylo gila bro.. cayalah!
aiseyh, zwan dah lebih 5 tahun dah tak naik basikal.. HUHU


MySuaraBlog: Book Fair dalam Kapal Mewah

Cik Kasih said...

fuyoo! mantop la abg khairul..huhu
lame x naek basikal..ntah ingt ntah lupa..huhu

AYuNG said...

wow, seksi....hehe

Khairil said...

Hahaha...baik utk kesihatan cycling tu bro!...nanti saya selisih dgn bro kat jalan saya bagi hon..pin pin pon pon!

A Crack Mirror said...

abg!!! smart lah... tp mmg agak lucu ah stokin tu...
wawawa..da lama ke abg terjun bidang basikal pulak ni?? cam best n puas hati jer berpeluh2 sakan camtu..

awie958 said...

fuhh ex-cyclist kedah rupanya abg khairul ni..dasat la sampai 30km sehari..nak beli beskal mcm tu tak mampu g.......spare tyre ada, pam ada, sepana ngan pembuka tayar tak yah ek?....coke tu untuk apa lak?

josrevalution said...

haha...bole madu 3 lagi bro...huhu

krole said...

bro ada gaya r...pergh!!!

My Life's Journey said...

Hihihi .. dasyat la abg khairul ni :) .. patut la maintain .. ade rahsia di sebalik ketampanan abg tu ..chayo2!

Tapi outfit abang tu memang smart la .. lebih2 lagi stoking tu hahahahaha ..kalua pink lagi comel .. hihi jgn mara ar ..

Majulah sukan untuk negara :)

harrazdani said...

kalau yg dah sedia boroi aku rasa tak sesuai...sebab lemak akan berkumpul..huhuuh...btw stylo bro...

uncle hyree said...

terbaek bro..hahaha mmg nampak gaya cam pelumba basikal version lebuhraya ... uncle punya basikal baru peringkat nak cari part ..frame uncle guna asal..yg lain tu cari sikit2 ikut bujet hihihihi

Dr.Ainul said...

30km sekali kayuh?? mantop ah!! XD

Fadzli Amir said...

Tang slim tu aku mengaku, tang tak kawen lagi tu...hahahaha...aku hanya naik beskal tua kat kampung.....

ummiross said...

hehe makin ramai peminat ni nanti khairul,hik!

::FAIZ FARISH:: said...

dah lama gila aku tak naik basikal

Khairull-Dean said...

perghhhh... macam atlet derrr...

zaly said...

Err... nk tumpqng sekaki bleh tak...tapi saya guna beskal antik je... mesti kena tinggal 20 tiang nanti.. ha ha ha ha..

RinsyaRyc said...

egegege....

style arr tu.. ^^

http://bulatmata.blogspot.com/

Roti Telur said...

perhh..gayalah..macma org umor 20an jaa..kihkih..

Belalang Hijau said...

owh, bro kayuh beskal jugak ye? sure kenal 2 budak kulim yg aktif jugak dalam beskal2 ni, pernah dpt tajaan dari singapore... kenai x?

Ummi said...

kalo naik basikal camni takyah cover siku ngan lutut ke bang? rasanya coke tak brp elok di minum.... nti tukar 100 plus tau! pastu leh join sy naik basikal tua!!! lalalalalaa

Rose Johari said...

Naik basikal pulaaakkk hehehe... jemput join contest sye...

http://rosejohari.com/2011/09/easy-contest-rosejohari-com-jom-contest/

Panggil Aku Han said...

dasat la...Han pn lame xnaik basikal..

Afzainizam said...

woooo mmg stamina tinggi ni bro... kalau aku bukan basikal yang poncit ... tapi aku yang pancit nak kayuhhh basikal tuu...

perut aku dah naikkk dahhh ni camner nak kayuh ngan perut memboyot ni wehhh

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

Ringgo said...

perghh hebat bro .. geng gerek rupanya ..

Ungu Violet said...

nampak cam x kawen lg eh...haha..:P

Terbelog said...

semat mu bro hehe..mahai ka basikal tu? bape duit..

muse said...

patutler mcm pernah ku lihat wajah ini tapi di mana ya? hehe bagus bro mmg aku salute hang....

Hafizzi Aziz said...

perghhh..sempoi..
boleh masuk le tour de langkawi pa..hihi

kiwi said...

wahh..bgus2 main beskal..ade kwn suka gk main beskal ni..hihi..bdn pn sihat ^^

tzmlt said...

wooooo, smart tol.!kuat sukan die ni...bdan cmni, men bdminton msti power..sukn sy, bdmnton jer..jom jalan jerteh,besut..huhu

Kancil 8349 said...

hebatlah bro...mesti lain situasi kalau bawa basikal dengan bawa kereta...perasaan berlainan

Pilih Islam said...

salam, ingat dok modified kereta je....kayuh basikal pun minat, teruskan xtvt yg sihat tu...

Paris Lipton said...

kental ehh...

abah khalisha said...

Alamak tutup mata sebelah seksi..pakai baju ketat..hehehe

Cikgu Bada said...

steady bro

Kancil 8349 said...

salam,

Kancil mengajak kamu menyertai segmen Kancil...kalau sudi jomlah ke blog Kancil dan menyertai segmen ketiga kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

si cantik sally said...

haha..kaver sket bang..
haha..bebasikal le pulok erk...???

harrazdani said...

stylo bro....terbaik