Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, September 15, 2011

BGR Kancil

Kancil hitam milik Bro Fendi atau lebih mesra dikenali sebagai Menggo di kalangan member2 kat Penang ni mmg famous sbb kekuatan audio kereta nya yg mmg kuat dan mampu "merentap jantung" sesapa saja yg berada dekat dgn kereta dia  !
Menggo ni dah kira macam peserta wajib di setiap pertandingan auto/audio show mahupun show off audio di bahagian utara ni. Antara semua auto/audio show yg dipertandingkan , cuma satu saja autoshow yg dia x boleh join ..iaitu autoshow yg aku sendiri anjurkan .Sebabnya adalah , Menggo ni merupakan salah seorang dari kru aku ketika pertandingan , selalunya beliau aku arahkan untuk mengadili bahagian audio system ...haa sebab tu dia x boleh masuk bertanding .
Jom kita tengok menda apa yg dia pasang dlm kereta dia sampai bunyi kuat sangat tu ...

Head unit @ player = JVC KD-SH909R
Pre amp ( 3 units ) = RDS 7008 and SP Audio
Amplifiers ( 5 units )
1)US Turbo A Class Design
2)MTX B4C76
3)Hunter
4)Agako XT 2150 ( 2 )
6)8 pcs Mid Bass 6" ( MTX and Black General )
7)4 pcs Tweeters ( Black General and Beyma)
8)4 pcs 12" Beyma Sub woofers

Ehh..harini birthday aku la...x kan hampa x mau wish aku kot ?Kalau x mau bagi hadiah..klik2 pon jadi lah :)

Perut mau kasi kempis skit bro..dah nampak macam woofer dah tu ..hahaha











32 comments:

Cikgu Bada said...

tak sakit ke telinga..duk dlm tu..hee²

ummiross said...

hebatnya kancil ni...

si cantik sally said...

wee!!~~gile gempak kalo la kancil adik wat gini nak nak tang pintu uh..perghhhh..bole ke??

Hafizzi Aziz said...

perghhh..terbaikkk siot!
boleh sentap boboi

::FAIZ FARISH:: said...

mantap ar kete dia

Belalang Hijau said...

rasa cam pernah tgk...
hepi besday bro...
hadiah klik je la ek ;)

Dr. Ben said...

i can never understand the needs for such powerful speakers.

Kancil 8349 said...

Cantik kalau dah dimodified...siap ada mickey mouse lagi tu...memang hebat kereta c menggo..


Selamat hari jadi Khairul...

AYuNG said...

menrentao jantung klu dekat ngan keta bro nih??

uisshhh...nak p jejauh la..hehe, sentap..:)

Cik Siti Aziz said...

cantek la kancil ni ..suke3
ade x org modify mini cooper?hihi

p/s: selamat hari lahir abg khairul! moga terus sukses dlm bidang ni..^_^
bhagia slalu brsama family n Allah lindungi abg khairul slalu! Amin ^_^

abah khalisha said...

Kalah disko rasanya..ahahha
Spontaneous Thursday : Teringin Baby Boy
Siapa Nak Pahala Percuma
Abah Hepi Mood

✿cik tempe✿ said...

waaahh.tak nampak macam kancil dahh.. :)

Peroto_Jr said...

impian sejak sekolah mmnengah; kancil dengan sistem audio yg hebat hebat!!!

selamat hari lahir bro...

Ringgo said...

hepi behday bro ..
perghh gila sungguh kancil tu ..

tunz said...

mesti bingit kan..huhu

Kazman & Sue said...

peerghhh... kancil ni dah tahap bernanah telinga ni... tapi nice la solek dalaman... kancil eksekutif ni bro...

muse said...

mak oii seat blkg cnfrm org tk leh duduk kan bro...

awie958 said...

selamat hari lahir moga lebih success di masa hadapan,xde hadiah nak boleh beri, nak klik pun iklan tak kuar lak adess..

aleen aiden said...

pergh...kete die...osemnye..

Adylia Qarissa said...

ish...memag tak boleh letak beg pakaian dah dalam kereta dia...huhuuu

-Incek Fik- said...

Alaa.. sistem speaker ni ramai yang dah buat. Kenapa tak cuba sumbat peti sejuk kat dalam bonet belakang.
Sure gempakz.


Oh! Hari ni befday bro ek. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

Zhu ni shengri kuai le !! ^^

bella luna said...

modified dalam power,tapi bab pasang audio byk2 tu bley tahan ke?huhu

Green Apple said...

besar pelaboran ni..
janji puashati..

Norgadis Labuan said...

Penuhnya... xada tempat nak simpan barang dah...

Edy Fee said...

pergh boleh terbang cover bonet kancil tu pasang speaker kuat2.hahaha

My Life's Journey said...

Fuhlamak ..leh kalah disco ni .. hebat tol kawan bang khairul ni laaa .. tak sakit telingga die ..hebat2!.

Uuuuu maaf bang khairul, umi semalam kejap jer online ..tak tau birthday abg semalam ..

Harap tak terlambat nak wish kat abang .. umi dan abah doakan abg berjaya dalam semua bidang yang dilakukan , dipanjangkan umur ,diberkati, dirahmati serta dimurahkan rezeki ..amin ..yeyayyy :)

fatmasha said...

keta ni dah tak nampak kancil...dah jadi rusa....apa2 pun tahniah n happy birthday...pjg umur n murah rezeki...

dwaty said...

selamat hari jadi bang... semoga bertambah murah rezeki.... hehehe

aiman fanboy k-pop said...

bnyak gile speaker tuh....sedap layan kpop lam kereta tuh..^^

Zul Fattah said...

mak aii.. tanjat boboi.. cam ni pun ada ka? gile smart kot... cool...

Afzainizam said...

Pergghhhh penuh satu bonet tu audio sistem .... boleh terkeluar tahi telingga gugur jantung....

-----------------------------------
Salam Hari Malaysia Pada Semua
-----------------------------------

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tip membeli motorsikal second hand

zati embong said...

ni kalau kete jat duk sebelah ni,mau leh goyang sbb gegar.haha