Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, August 5, 2011

Show off @ Dewan Millenium

Last weekend mmg aku tersangatlah sibuk..hari Sabtu Autoshow kat Kulim tu..Ahad pulak aku diamanahkan oleh Kem.Belia Dan Sukan P.Pinang untuk menguruskan acara "show off car modified" di Dewan Millenium Kepala Batas sempena Majlis Pelancaran Crime Awareness Team ( CAT ) dan Pelancaran Skuad Rakan Muda Rela Zon Utara oleh YB Datuk Wira Abu Seman ( Timb Menteri Dalam Negeri ) .
Dengan baget yg disediakan oleh  Kem.Belia Dan Sukan , aku telah menyediakan setiap peserta dengan piala 3 kaki sebagai cenderahati . Kalau ikut perancangan awal sebanyak 10 buah kereta bersetuju utk hadir , tetapi oleh kerana sbb2 masalah teknikal...seorang peserta terpaksa menarik diri di saat akhir .
Awal pagi lebih kurang jam 8.30am semua peserta berkumpul di Tol Bertam sebelum memulakan perjalanan memasuki Dewan Millenium .Acara pada hari tersebut tamat lebih kurang jam 1 tengahari dan merupakan activity aku yg terakhir sblm berehat sebulan utk menumpukan pd ibadah puasa pulak .

















Trophies disampaikan oleh Timb. Pengarah Kem.Belia Dan Sukan PP


19 comments:

Fadzli Amir said...

Salam di pagi jumaat...nak tanya sikit, diorang yg buat kereta ni kalu hari biasa, tak bawak kereta ke atau diorang ada kereta tuk digunakan seharian...sebab tak pernah nampak kat jalan, tapi kalau ada show berlambak-lambak la pulak...sekadar ingin tahu

khaifaiz said...

terganaz terbaik wa ckp lu

Terbelog said...

yup
same gak persoalan mcm fadzli

kira kekuri said...

wahh gila banyak autoshows kan? uhuhu best!

khairul said...

kebanyakan dr mereka ada keta spare ..keta hantu tu bergerak masa ada show sahaja ...kira hobi org kaya la ni kan hehe

Ringgo said...

kalau lalu kat ops jpj malaysia ni lepas ka bro ?..
tapi depa mmg terbaekkk..

khairul said...

Bro Ringgo..itu yg main prob..takat polis leh lepas lagi..klu jpj...ptui! itu x leh ..ini x leh..slalunya jika ada event..penganjur akan bagi surat jemputan utk para peserta..kira boleh "slow talk" skit la ngan puak2 jpj ni..klu tak lepas gak....paham2 la apa nk buat

Arpiiz said...

wah, ini nak kompom2 best meriah kan..^^

perondajaketbiru74 said...

perghh dasyat tol keta depa ni dah mcm jadi auto bot pun ade aku tgk....anyway terbaik bro..

qhaizaa said...

semart laaa....kalau nk wat pintu tolak atas tu berapa RM aa...??

ifwat said...

perh, kereta semua dasyat2 la bro..

My Mom's Diary said...

As salam. semua kereta ada trophy masing2. ehmmm, kalu MMD masuk dengan kereta kancil/kelisa dan tak ada trophy kat depan tu...rasa2 ada org interested tak kat my car? he he he..sekadar lawak bodoh malam hari gitu...

Gua Syed said...

gempak uh..

Norgadis Labuan said...

Ada juga pernah nampak masa show dorang "makeup" kereta, lepas habis show dorang "clean" balik kereta dorang.

irbas said...

terbaik...bro

A'IM said...

motor tu caler maler..i like

Peroto_Jr said...

like like!!

khairul said...

Qhaizza..kos klu nk buat pintu naik tu x spi RM2500

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip servis tayar kereta

mmg diaorang bermati-matian tu modifide camtu... minat katakan