Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, August 15, 2011

Sham's Exora VIP concept

Entry ni aku tujukan khas buat bro Qhais dari http://qhaisrose.blogspot.com/ .
Beliau yg memiliki sebuah Exora dlm process nk upgrade kereta nya  mengikut konsep VIP . Exora mmg merupakan salah satu platform @ model kenderaan yg baik untuk di modify ...sekiranya di " tune " dan kena dgn gayanya .
Cukup sekadar bagi lowered , sport rim 18" ( 2 inci ) , side skirtings ...keterampilan sesebuah kenderaan akan berubah secara mendadak . Buat Bro Qhais...aku x dak pics Exora yg dh dimodified...tapi Exora ini adalah milik sahabat aku sendiri kat N9 (Bro Sham..owner Sham Big Sumo Autoshow Club) . Mengikut kata Bro Sham keta ni blom siap sepenuhnya lagi ..apa pon aku harap hang suka tgk pics ni dan boleh cilok sedikit sebanyak idea dr kereta nie . Kalau nk lebih ganazz..hantaq ja keta hang mai kat kami....taw la apa kami nak buat hahaha.
Bak kata pepatah..alang2 nak make up keta..biaq sampai berhantu !



Ni la Bro Sham tu dgn err...dgn Sharon Kow ( hampa kenai ka minah ni..aku x kenai )




25 comments:

cik pha said...

hahaha make keta tuk hari raya

AYuNG said...

woahhh, keta org negeri nih...:)

Terbelog said...

alamak
makruh tgk model tu

khaifaiz said...

exora memang terbaik... body dia memang cantik kalu modified... Style VIP tu yg mengancam

Fadzli Amir said...

Cantik gak kan exora bila di make-up...kalu tak makeup tak lawa...hehehhe

Miey said...

http://1.bp.blogspot.com/-N0oH_FcMDP4/Tbvm_9CcjHI/AAAAAAAACyY/ehn90dCOATs/s1600/Exora%2BVIP%2Bbodykit.jpg

Exora VIP Bodykit

Mrs.Yie said...

kita x minat keta la wak..hehe :) tapi keta tu nampak cantik sangat ek bila dah di make up..nak guna pun sayang..letak je la dalam frame.. :)

khairul said...

Abg Miey..sempoi gak bkit dia tu..klu cilok marah lak abg Long kita tu hehe

irbas said...

selalu gak terserempak highway KL-seremban

qhaizaa said...

perghhhhh...semart2....!!
mmg sy nk wat ala2 cm ni laa....tp rim mafia tu sy kureng berkenan skit...sy minat rim style pegasus tu..yg ada bibir..huhuhu...exora ni pon base line cm sy gak..huhuhu...lg 2,3 ari sy nk g htr workshop..nk ketuk n cat kemek kat blakang tu..then..,alang2 tu sy nk cat la side mirror,door handle n line hitam kat bonet blakang tu..huhuhu..convert to medium line...hehehhe...xnk make up lg..nk raya..nk pakai duit...pas turun kapal sy nk makeup trus sekali gus..huhuhu..btw tq brooo..!!!cos bg idea kat sy...syok ar tgk lampu kete ni..mahal x nk wat lampu ni...?

wahida said...

ko mesti suka tgk awek seksi tu kan? haha!!


larikkkkk....

ummiross said...

hehe alang2 biar sampai berhantu, jangan sampai hantu kak Limah tumpang naik sudahlah...

Edy Fee said...

perghh giler ,mPV yang sangat stylo..hehehe bangga family naik

ZWAN SABRI said...

body exora klaw make up, mmg nampak chanteklah.. ;)


MySuaraBlog: Hidupkan Kad Raya

Kazman & Sue said...

Exora ni memang mengancam kalau di solek....

dwaty said...

jangan sampai hantu ikut sudah... hehehehe

Opah Kentang said...

cantiknyer kereta :)

Arpiiz said...

perghh, memang mengancam betul..
(err, awek tu pun mengancam gak..haha)

Ringgo said...

perghhh dua2 mantap bro exora & sharon .. hahaha

Norgadis Labuan said...

seksi seksa tengok model kereta huhuhu...

si cantik sally said...

haha..terbahekkkk la..syik2 saye nengok kete2 org len modified kete saye bile lagik la kan..kan..sabo jek la...huuuu...

My Mom's Diary said...

khairul: harus diharamkan entry ni dibaca oleh my beloved hubby, if not... hancussss la my Exora di make-upnya nanti...hi hi hi

Gua Syed said...

hoho.. ganah²..

PASTIKAN PELIK - AJAIB - MISTERI - SERAM !!! said...

yessss... terbaik bro.. very awesome this blog.. tmbh byk lg foto n info..
also click: http://ll.my/panas

Anonymous said...

Hahahaha.... macey lapu kelik liklak liklak kak daduk la...