Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, August 11, 2011

JB Kingz ..BMW 318i

Johor mmg terkenal sebagai salah satu port @ tempat kelahiran jentera2 modified yg ganaz dan pelik terutama dari segi bodykit dan airbrush . Aku pon x pasti macam mana depa nie mampu dan berani ubahsuai kereta mereka sampai sebegitu rupa ( porahhh..nak kata kat oarang konon ...kereta aku pon dulu mcm "hantu" jugak )
Mungkin mereka...
>banyak duit ?
>kebal dr segi undang2 ?
>ada pak menakan @ makcik @ abg Long kerja dlm polis/JPJ ?
>Kurang roadblock kat area Johor ?

Tak kisah apa pon sebabnya ...sekiranya minat dh mengatasi segala-galanya..maka lahirlah BMW ini yg di gelar JB Kingz..antara jentera yg paling ganaz di tanahair buat masa ini. Aku belom berkesempatan nk tgk kereta ni @ berkenalan dgn owner ni secara live..maklumlah Johor - Penang ..jauh Cik Jah hoi ! .InsyaAllah satu hari aku akan jumpak jugak ..

















23 comments:

ummiross said...

Memang terganas dan terbaik tu khairul...

Fadzli Amir said...

Tayar dia macam tersangkut kat dalam...hehehe

Dunia Baru said...

mmg keta utk autoshow jek la ni....mati ooo kalau mau jln2 ats jln kt msia nih..mau abis jatuh bumper tu..hehehe

si cantik sally said...

gile dasyat..BMW uh..adoi meleleh adik nengok fuhhh ~~ llalala

Terbelog said...

kalering

My Life's Journey said...

Cantiknya kete ..kalau bawak lumbe nie mesti semua pandang hihihihihihihihihihihi .. umi ni berangan jer lebih, bawak kete pun tak past lagi. Hihihi .

diana said...

tu dia..
memang ganaz kereta ni..
tapi akak takut naik kereta gini sebab bila naik mesti kena pandu laju2 kan???
tak berani..
hehehe



***************
boleh ke nak komen blog ni???
jangan kecik hati ye..janji???
heheh

pertama nya warna blog cantik..
akak suka betul ungu dan pink..
tak kisah la llaki ke perempuan kalau suka apa slahnya pakai..kan??

yang kedua: benda2 yang kat atas post kamu ni..tu..jadual2 autoshow tu..lebih kemas bila kamu buat dia bagi kemas.letak scroll pun bagus.

kemudian sidebar kamu lebih kemas bila kamu buat dia dalam kotak terpisah..

jangan lupa blog archive dan blog list lebih kemas bila diletak kan scroll.

tu je..
suruh komen wrna je kan..tapi akak komen untuk semua la ye..terima kasih sebab bagi peluang untuk mengomen..:)

Ringgo said...

perghh ganaz tu kreta bro .. tapi bleh naik kat jalan ka ..
jb pon jalan raya lebih kurang macam kat sini gak ..

qhaizaa said...

keta mcm ni mn boleh jalan atas jalan..huhuhu..confirm dtg naik lori...XD

syahira ariff said...

ganas gila spray keter
seni betul

nnti lu spray keter wa
tapi wa nk tema bunga bunga kaler pink

Ungu Violet said...

erkk...dasatnye keta nih..huhu

Opah Kentang said...

gilek ahh...terbaik..
huhuhu...

cik pha said...

dah tak nmpak kete BMW dah ahha tapi lawa..kalu lelaki sesuai la guna.klau peompun kurenglah sikit hehe

khaifaiz said...

memang ganaz gila... berapa la bajet dia buat semua tu...

khairul said...

habis beriban2 riban dah nie !

Anonymous said...

Atas jalan pun boleh lagi nie... jiwa kental atau tak jer... Tu dia pakai absober hidraulik... 6K lebih harga dia, kalau nak jalan dia bagi tinggi laa balik.

muse said...

dah macam sampah dah aku tengok wakaka...jangan marah bro...

khairul said...

Bro Muse..marah owner tu nanti kih kih

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip Pemeriksaan servis kereta

ohhhhh aku banyak kali tengok kereta ni kat mana mana autoshow ... mmg glamor habis lahhh....

tapi yang teruja tu tengok mmg lowered habissss...

Edy Fee said...

tengok kete pon dah gempak seh...
perghhh..dh tak rupe mewah BmW dah

ietchan-kun said...

terbaekk...org ringan je leh naik..hehehe..

CikguShikin said...

smart..2121..sikit lagi nak sama

Terbelog said...

lowert giler..siren tu berfungsi x