Amacam blog aku....OK tak ?

Thursday, May 26, 2011

Kia Forte @ Toyota Vios ..yg mana pilihan bloggers ?

Ingat lagi tak ttg survey yg aku buat ni pada Feb yg lalu http://gilamodified.blogspot.com/2011/02/kia-forte-toyota-vios-yg-mana-pilihan.html? So hari ni aku nk publish result ttg survey tersebut . Mungkin ada antara bloggers sekelian dlm bercongak - congak nak beli salah satu keta ni..maka harap2 hasil survey ni boleh la sedikit sebanyak sebagai guide line buat anda . Yang paling penting tepuk dada tya la poket dulu dan jgn dengar cakap2 org..klu berkenan ..beli ja teros..anda yg nak memandu ..bukannya orang len .

Seramai 56 bloggers telah voted dlm undian ini , maka hasilnya......35 orang telah memilih Kia Forte , 15 memilih Vios dan seramai 6 org suka kedua- duanya sekali .

Breakdown ini pula menunjukkan apa yg menarik perhatian ttg Kia Forte ni..antara komen2 yang aku  terima ..ada satu paling lucu ( aku  x ingat nama blogger ni ) dia x suka Vios sbb katanya makcik2 yg bawak Vios ni suka berlagak..sbb tu dia pilih Kia ...ehh btol ker ni ?? hehe

Breakdown ini pulak menunjukkan ciri2 pilihan yg terdapat pada Vios..

Maka jelas disini bahawa Kia Forte menjadi favourite car buat para bloggers . Seperti yg aku sebut diatas ..jgn pedulikan ckp rg..klu anda suka mana2 keta pon..beli ja..bukan "depa" nak "bayaq"..."hampa" yg nk kena bayaq ...

12 comments:

Opah Kentang said...

aah..opah setuju bab yang makcik makcik kalau bawah vios muke berlagak..

Opah pernah terkena mase tu.
Tau la kite naik satria je.Dye duk belakang bajet nak potong je la kan.tau la kete laju kan.sekali dye nk potong.ade lori kat depan.opah pecut la..ha ha ha..tau dye takut.:P

khairul said...

ooo...jadi btol la crita tu rupanya ..

Mila Ahmad said...

mila suka inspira hihi...

Mila Ahmad said...

suka inspira larh..ehehehe....

fendi@pharm.com said...

selalunya vios untuk perempuan, mmg ada lelaki yang pakai, but dari segi design untuk vios pattern baru, i think women lagi sesuai.haha

fiza auntiesu said...

singgah sini..nice entry bro..nak bagi pdpt skit..dh lebih sthn i pakai vios..mmg puas hati,yg penting save petrol beb..bab berlagak tu ade yg naik viva pun berlagak xingat dunia,pecut mcm bwk ferari;)..so bro i'm ur 1k follower..xde ke hadiah misteri,sportrim utk vios i pun ok bro;)

kiwi said...

haha suke ayt yg part bwh skali tu..bukan depa yg bayaq..beli ja ^^

Rose Johari said...

Eeee...makcik2 ni pon pndai juga ye angkat muka berlagak? hurm...

Miey said...

Nak lagak lagi beli je volvo turbo 2nd..dh murah2 skrg..

Fadzli Amir said...

hahaha...suka ayat last tu...tak penah lagi jumpa makcik2 tu....

Shyda_Dwan Ded said...

bnyk yg suka kia ye..apapun ikut selera sendiri kan..mmg minat sgt vios baru,tapi kekangan kewangan belum lepas la..anyway thanks coz result survey..:-)

fiza said...

sy suka vios...tp pakai kancil je wt mse skrg...huhu