Amacam blog aku....OK tak ?

Wednesday, May 25, 2011

Aku dah beli kereta baru !!!

As salam semua..hari ni genap la seminggu kereta baru ku sampai .Nampak gaya nya..jodoh aku masih lagi dgn Proton.Setelah Iswara dan Wira Aeroback ..kali ni Persona pulak menjadi teman aku for coming years ( pakai sampai pencen kot hehe ) . Kalau di ikutkan hati ..mmg aku nak Vios @ Kia Forte tapi memandangkan ada masalah teknikal skit ..terpaksa lah aku beralih arah .Aku pernah buat survey ttg 2 kereta ni pd Feb yg lalu, nanti aku publish kan survey result tu .http://gilamodified.blogspot.com/2011/02/kia-forte-toyota-vios-yg-mana-pilihan.html.

Bagi aku not bad la Persona ni , so far blom aku dengar lagi comment -ve ttg kereta ni , korang ada dengar apa2 tak ? klu ada..g taw aku yer . Aku ambik versi 1.6 Auto M Line OTR RM 55999 , siap ada skirting , sport rim malahan GPS sekali , OK kan ? Korang mesti tya aku .."Cik Khairul x mau make up keta ni ka "..jawapan aku..cukuplah.....kali ni aku nak bawak kereta yg selesa pulak  , x mau dah yg "lowered2" tu..seksa !

Kesimpulan nya bila dh pakai keta baru ni..kena pulun buat OT ( overtime ) la weiiii...huuuuu...

x sampai 300km lagi tu..


Benda wajib yg perlu dibuat pada kereta baru..pasang tinted !!



19 comments:

AYuNG said...

cntekkk no..:)

Opah Kentang said...

Bestnyer ade kereta baru :)

Biler la opah nk merasa ade kete sendiri.huhu

syafiq said...

tahniah tahniah.. proton pun apa kurangnya.. design dia lawa esp persona.. :D

aRaN said...

tahniah2

Shyda_Dwan Ded said...

tahniah keta baru no..
nt publish survey result tu k..sy pun dok usha2 gak vios ni.

member ofis da gk pakai persona, dh dkt 3 thn la. so far, dia ckp xdk mslh kecuali mslh kecik2 la cam power window belakang ja pernahla 'jammed' sekali.. mungkin sbb mai keja, keta2 kami parking tengah panas kot.

anyway, tahniah ye.

Lagenda Teragung said...

taniah2..
keta yg aku impikan keta BMW M3.. tapi xthu sgt detail keta ni..ade orang ckp bodynye aje..

pas tgok keta BMW mamat nie, wa terus jatuh cinta..usha lama2 ade label M3..xthu model ape..

wat lah entry pasal bmw m3..aku nak taw gak..body die nmpk menarik..hahaha

EB said...

Waaa... Ada cinta baru.. hehehe..
lowet skit xpe bang.. hehehe..

yui92 said...

wahhh seronoknya ada kereta baru =p=p=p

ummiross said...

Seronoknya ada kereta baru, cantik!

Hafizzi Aziz said...

bes gila!
nanti bawak aku jalan2 bro..hahaha

Rose Johari said...

Wow kereta baru. tahniah En.Khairul :) Persona pon best juga! I like it =)

Miey said...

Proton baru jer release - Proton Saga FL 1.6L Executive – ditawarkan pada harga kompetetif RM46,549.00

Mila Ahmad said...

wah kete baru...tahniah ler....

dwaty said...

ye.. ye... dapat keta baru... hehehehe

Peroto_Jr said...

hebat owh...

Fadzli Amir said...

nampaknya proton selamanya la..hhehehe

Dunia Baru said...

bila ini kereta nk tukar wajah bro? hehehhee..

GadisKecil said...

best nye ada kete baru ..

CikguShikin said...

Saya punya incik CCR pun Persona M line RM 52999. bezanya Manual Transmission dan warna Chiffon Green..mula2 nak Bronze Garnet ni jgk tp lambat nak tunggu..