Amacam blog aku....OK tak ?

Friday, April 29, 2011

Spiderwoman...finally revealed

Aku pernah published enrty pasal "The making Of Spiderman 4 " ni dulu .http://gilamodified.blogspot.com/2011/03/making-of-spiderman-4day-3.html
Ha klu nk taw sapa owner keta Citra ni...jom layan...zasss

Wednesday, April 27, 2011

Motor show Kedai Yamaha Shin Hin Simpang Empat Penang Apr 24th

Kedai motor ni terletak lebih kurang 5km dari rumah aku , so sempat lah aku ngan wife dan anak bongsu aku singgah kejap layan motor show ni...sambil2 tu leh makan free. ( jimat baget hari tu ) .Pertandingan ni hanya terbuka kepada pemilik motorsikal Yamaha sahaja . Jom layan motor lak ....
Acara yg di tunggu2...makan free !!!

Penang Times Square Autoshow & Part 2011


Penat dari show Esso pon x habih lagi..aku dapat lak lagi satu job hari sabtu ni . Penang Times Square Autoshow yg bakal berlangsung Sabtu ni actually projek dari kawan aku ( Henry dr Youry Marketing ) , oleh kerana dia x menang tangan kot..dia suruh aku in charge dari segi prizing arrangement dan jury utk event aritu  . Seb baik kedai trophy sempat siapkan semua piala B4 sabtu ni...pics atas tu cuma sebahagian dr prizes utk show tu...ada byk lagi ! Dan aku jugak dapat satu lagi penajaan iaitu jam tangan dari Zamiesya Watch Galaxy ....thanks Zam .

Ini adalah full info ttg show tu . sesapa yg missed Esso autoshow aritu , leh la dtg Penang Times Square lak ..

DATE: 30th April 2011 - Saturday
TIME: 12.30pm to Midnight (12.00am)
PLACE: Times Square, Pulau Pinang
REGISTER: RM50.00 / category
JUDGING Time: 5pm - 8pm

5 categories :
1) Proton Modified
2) K-Car Modified
3) Open Modified
4) Open VIP's
5) Open I.C.E

5 Judges Selections:
1) Best Sticker Car
2) Best Lighting Car
3) Best Airbrush Car
4) Best Bodykits Car
5) Best Car Club Support

All Participants – Certificate + sticker.

Catergory Prizes:
No1 - RM300 + Trophy + Certificate + Watch
No2 - RM200 + Trophy + Certificate + Watch
No3 - RM100 + Trophy Certificate + Watch
No4 - Trophy + Certificate
No5 - Trophy + Certificate
Judges Selections Prizes:
Trophy + Certificate + Watch

Event Management:
Times Square Penang
Youry Marketing
ANTERA Motorsports
AutoPreview

Event Partners:
Kelab Audio Utara (Azizan)
Tom's Stickers
KW Motorsports
SS2 Motorsports
Malaysia AutoShow Society (M.A.S.S)
Zamiesya Watch Galaxy

For More Info: Call 017 4680680 - Henry

Monday, April 25, 2011

Esso Ninariang Ent Autoshow Apr 23 2011 Part 3

Ni plak pics aku tengah berjemur kt panas....
Jury aku...emcee pon aku...penat2...

walaupun sibuk..aku tetap luangkan masa tgk anak2 aku melukis...

Esso Ninariang Ent Autoshow Apr 23 2011

Ni antara kereta2 yg bertanding pada aritu ...
1st Proton modified

Sunday, April 24, 2011

Esso Ninariang Ent Autoshow Apr 23 2011

Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi , tamat sudah autoshow aku semalam dgn jayanya . Ramai peserta autoshow yg datang lebih dari 40 buah kenderaan telah mengambil bahagian..sampai kereta dah nk melimpah ke jalan utama ...dah x cukup ruang ! Selain dr autoshow / audioshow , kami jugak telah mengadakan pertandinagn melukis utk kanak2 , karaoke dan mcm2 lagi. Ntah mcm mana skuad peronda ERA pon turut datang ...huh hebat.mmg grand la semalam .Terima kaseh pada semua kawan2 , para peserta , sponsors dan x lupa pada semua pemenang semalam  . Aku diberitahu oleh pengurus Esso tersebut , inilah kali pertama nya dia tengok crowd yg sebegitu ramai dan beliau telah mendapat pujian tertinggi dari pihak Esso Malaysia !! Ni sebahagian dr pics semalam..more to come ...







seb baik ada org tolong payungkan aku ..panas sunggoh smlm
                                   > 200 kanak2 mengambil bahagian dlm acara melukis !
selain jury..aku jugak turut jadi MC aritu ...


Dok tengah amik point tu...

Friday, April 22, 2011

Debaran semakin hampir....

Esok bermula lah autoshow aku ni..segala persiapan dah 100 % completed ..harap2 semuanya berjalan as planned.Korang doakan show aku ni success ya.......

Thursday, April 21, 2011

Autoshow Kipmart Johor Apr 17th 2011

Bila kita cakap mengenai modify kereta ni , negeri Johor memang terkenal dengan modders yg mempunyai kereta2 yg betul2 gila dan canggih , dengan design body kit dan airbrush @ sticker yg x masuk di akal ...semuanya terdapat disini . Kaya betol mamat2 ni..tengok sajalah pic ni..nak pegi bertanding pon boleh sewa satu trak tu . tak macam aku dulu..dari Penang aku bawak keta hantu aku tu on the road ke Terengganu !

Wednesday, April 20, 2011

Esso Autoshow prizes & full event lists

Ni la ha sebahagian dr prizes autoshow aku yg bakal berlangsung sabtu ini. Prizes ni x termasuk hamper dan barangan accessories kereta yg lain lagi..best kan ? Rugi la sapa x join.


Yang ni pulak full schedule event aku aritu . selain leh layan autoshow..sapa yg ada anak boleh bawak mai sekali mcm2 adaaaa..yg ada BF or GF pon boleh ...jgn buat x senonoh dh la ..sorry joke jer . Aku harap kawan2 terutama dari bloggers boleh datang sabtu ni dan support event aku ni ..

1)Autoshow / audioshow ( starts 10am ~ 5pm )
2) Coloring contest ( 9am )
3)Karaoke ( 9am ~ 11am )
4) Magic show & clown performance ( 10.45 ~ 11.15 )
5)Diva kecil ( 11.30 ~ 12.15 )
6)Dress up contest ( 12.15 ~ 12.45 )
7) Dancing to the tune ( 12.45 ~ 1.15 )
8)Poco-poco dance ( 2pm )
9)Le tour De Esso ( 1.50 ~ 2.30 )
10)Lets Fly the heli
11)Lucky Draw
12)The may look same but different
13)Car safety check
14)Pit stop
15)Model of the year

dan banyak lagi !!

Booth
1)Polis
2)JKJR
3)Digi
4)Perodua
5)Naza
6)Maxis
7)Celcom
8)KW Motorsports
9)Youry Marketing
10)Zamiesya Watch Galaxy



Monday, April 18, 2011

UNIKL Kulim Autoshow part 2

Ha ni pulak pics ketika aku tengah beraksi di tengah panas kelmarin....hensem lagi dak aku ni tuan2 ?

UNIKL Kulim autoshow Apr 17th 2011

Dah beberapa hari aku x update blog..bukannya x dak entry yg utk dikongsi cuma aku buzy tetiba aku dijemput oleh UNIKL Kulim utk mengadili pertandingan autoshow mereka yg julung2 kalinya diadakan disitu , olek kerna x mau menghampakan aku terpaksa lah cancel projek2 aku yg lain . Selain autoshow..turut diadakan demo audio , car club gathering dan show off big bike dari Butterworth Bikers Club . Dan acara yg paling best ....leh ushar awek2 UNIKL tu...hilang penat..yg lece nya wife aku pon ikut ! potong stim btoi hehe..ok lah layan pics dari aku ni ....

1st - Waja oren
2nd - Waja Putih
3rd - Kancil hijau
4th - Viva putih
5th - Citra Spiderman

Thursday, April 14, 2011

Shuffle made in Penang

Sempat lagi kwn2 aku ni menari "shuffle" masa audio show kat Autocity hari sabtu baru2 nie .Apa pon best la ..buat free show utk pengunjung mlm tu .Jom layan...sorry quality vid. x berapa bagus..al maklum lah dr henpon jer ...

Tuesday, April 12, 2011

Durian Bukit Gantang

Sabtu & Ahad baru2 ni ada festival makan durian kat R&R Bukit Gantang ( heading North ) .Aku di fahamkan tiap2 thn ada acara ni , dah 2 tahun bini aku ajak pegi..cuma kali ni tergerak hati aku nk pegi . Punya la jauh nk makan durian ( dari Penang tu ) , sayang bini punya pasal..kena pegi la jugak kan. Cuaca x mengizinkan..hujan turun dgn lebat sambil dok pulon makan durian . Kami sampai pon dh lewat ptg..4 lebih dah  , acara tu nk sampai ke penghujung .banyak tinggal durian yg dh "mangkaq" ( kira x elok la ).Dengan satu kepala RM9.90 ( all you can eat ) ..mmg cukup puas hati sampai penin kepala aku dibuatnya !

Dapat present dr ibudamia

Semalam aku dapat present dr Nana ( empunya http://ibudamia.blogspot.com/ ) sempena followers ke 700th bulan lepas . Beliau telah mengotakan janjinya dgn menghantar present tu ke rumah aku . Terima kasih bebanyak gift dari Serawak tu ( dah lekat di peti ais :) .


Sunday, April 10, 2011

Himpunan Kelab2 kereta & Demo audio Part 2

OK semua pics ni ttg audio lak ...

Himpunan kelab2 kereta & demo audio Auto City Apr 9

Semalam berlangsungnya himpunan kelab2 kereta & demo audio di Auto City Penang.Antara kelab2 kereta yg hadir ialah Ipoh Audio Club , Murky , Satria Club , Alza owner Club , MH Audio club dan Proton Saga Club .Memang meriah sungguh semalam dengan dentuman audio hampir 200 buah kenderaan ! So aku pon ambik kesempatan semalam edar flyers utk promote event aku yg akan berlangsung Apr 23 nanti..response ..superb ! Jom layan..kita mulakan dgn "Ratu GT car".Miss Adriana...anak aku ni...

Wednesday, April 6, 2011

Esso Ninariang Ent Autoshow Apr 23 2011


Setakat ni hampir 80% projek aku dah siap..dari segi logistik , sponsorship dan sebagainya ..cuma piala ja aku blom tempah. Pasni aku nk hebahkan dlm FB lak ...biar meletp2 ESSO tu nanti . Aku akan cuba buat yg terbaik pasai aritu big boss ESSO Malaysia akan turut hadir...baru dia tau betapa meriah nya show aku tu nanti .
Autoshow ni diadakan sempena "ESSO Customer Appreciation Day " , jadi pada hari tu pelbagai acara menarik akan turut diadakan , leh bawak anak bini mai sekali ..

1)Peraduan mewarna
2)Karaoke contest
3)Mini treasure hunt
4)Tele match
5)Lucky Draw
6)Pit stop contest
7)Naza show off
8)Kawasaki Bikers show off
9)Pertunjukan Audio system dari MH Audio
10)Kempen keselamatan dari AAM & JKJRM

Dan yg paling best ..dengar khabar nya Awie & Suhaimi Mior Hassan ( ala yg nyanyi jgn pegang ngan Anna Raffali tu ) akan turut serta .
Buat para peserta yg ingin mengambil bahagian , aku syorkan korang dtg awal kerana tempat terhad .
Judging akan start pukul 1 dan penyampaian hadiah pada pukul 4pm .
Aku ingin mengambil kesempatan buat semua bloggers ( terutama di utara tanahair ) yg membaca entry aku ni supaya datang support aku aritu .Buat Abg terror , Tuan Penasihat,Hj Fadzli,Kakiraces Hambali dan ramai lagi yg aku x sebut disini ..hampa wajib kena mai no...

Tuesday, April 5, 2011

Sunday, April 3, 2011

AUTOSHOW UITM MERBOK SG PETANI KEDAH

Pada Apr 1 kelmarin dulu , berlangsungnya pertandingan scooter / motor tercantik di UITM Merbok Kedah .Adik aku pon compete sekali (moto Marilyn Monroe ni )...tapi hampeh..satu habuk pon x dapat....sijil penyertaan pon takdak ! Lain kali klu x reti nk buat show..jgn buat !! aku marah ni...
Aku x kata motor adik aku tu hebat ...tapi kalau dah motor pon karat ..x kan boleh menang bro ..
ni dah terang2 ada kroni..
X dinafikan dlm dunia autoshow..x kira motor @ kereta ..mmg terdapat unsur2 pilih kasih ni..sabaq jer lah...