Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, January 17, 2011

Le tour de Penang Island 16.01.2011

Arini kita lupakan sejenak ttg "gila kereta" nih..haa..aku nk share ngan korang ttg minat aku dlm sukan lumba basikal .Hampa tau dak aku ni dulu bekas pelumba basikal Kedah...dah lama dah sekitar antara tahun 89'-93' camtu .Pastu bila dh berkarier..teros aku gantung basikal sampai la baru2 ni minat utk berkayuh timbul balik dlm hati ni...tapi kali ni bukannya utk race ..just utk riadah dan keluarkan peluh saja .
Sebab tu Sabtu baru ni aku joint Yellow Ride tu..at least dpt gak sijil utk kenang-kenangan dan dapat la kenai ramai member2 baru yg satu kepala ngan aku, oleh itu semalam atas usaha sdr Di ( sorry aku x tau nama betoi dia ) dia ajak semua kawan2 utk kayuhan round Penang Island pada hari Ahad kelmarin .
Seramai 13 orang menyertai kayuhan ni , setelah semuanya berkumpul di Maybank Butterworth ..tepat pukul 9am kami memulakan perjalanan kami ngan menaiki feri ke seberang .Kayuhan menghala ke Relau - Bukit Relau - Bukit Balik Pulau - Telok Bahang - Batu Feringgi - dan kembali ke GeorgeTown ( feri ) .
Memang mencabar terutamanya bagi aku yg dh bertahun2 x kayuh ni.penat gila sampai nk terputus urat kentut aku..terutama sekali bila mendakai Bukit Relau tu ... apa pon aku ttp puas hati walaupun tertinggal jauh dr rakan2 yg lain .


Lepak jap kt Telok Bahang

Telok Bahang Dam tu..




Durian Balik Pulau ..


Masa ni aku dok teringat nak balik rumah dah ...


Batu Feringgi..

Lega nk balik dah ..

sampai rumah aku tido dari kol 3ptg sampai kol 7...fuh penangan Penang ..memang mencabar

5 comments:

AYuNG said...

huaaa.....sehat!
Kalau ayung kompom dah patah balik dah..hehe

yott said...

best kan tmpt2 ni semua...

Awang Hafiz said...

wah.. patula badan mantain slim smpi skrg.. bekas ahli sukan rupanya. :)

puteri.dyne94 said...

waahh....awk ke 2 yg kai bju kuning 2??hehehe
smart2..
=)
nice entry

puteri.dyne94 said...

hoho..encem erk??
encem gak..hehehe.. =)