Amacam blog aku....OK tak ?

Monday, January 31, 2011

Le tour de Lumut 30.01.2011

 Dah 2 hari aku x update blog pasai buzy ngan XTVT beskal aku..hari Sabtu aku pegi training 60km...semalam pulak kayuhan dari Bagan Serai ke Lumut sejauh 117km !
Program ini telah kami rancangkan minggu lalu..oleh kerana semua dah sepakat.. kami memilih Stesen minyak Petronas Bagan Serai sebagai starting point kami .
Seramai lebih kurang 24 orang telah mengambil bahagian dlm kayuhan yg bakal mencabut kepala lutut kami nanti ni..setelah bacaan doa selamat oleh Hj Jalil...kami pon memulakan perjalanan tepat jam 9 pagi.
Aspek keselamatan tidak kami lupakan dimana sebanyak 5 buah kereta pengiring dan sebuah motorsikal marshall mengiringi perjalanan kami supaya tidak ada kejadian yg x diingini terjadi ..maklumlah kenderaan byk time nk cuti2 nie.
Alhamdulillah..cuaca menyebelahi kami ..sepanjang perjalanan cuaca redup dan windy cuma lagi 20KM nak sampai Lumut kami semua basah "lokoeh" ( kuyup ) kerana hujan turun dgn lebat skali .Setelah berkayuh selama 4jam 10min..kami pon selamat sampai ke Lumut ...perut dh lapaq ..apa lagi semua p sumbat dulu ...sblm tu solat dulu...kayuh2 jugak ...akhirat jgn lupa..betoi tak ?

Kwn2 baru sampai...

Baca doa dulu..Aminnnn

Rest jap kt Changkat Jering ..tunggu member sorang lagi dr Ipoh



Lega dah sampai..1st time aku sampai Lumut







Siap2 nk balik dah ..

117km tu beb !!

Masa yg kami catatkan..

jumpak di lain tour lak yer...















3 comments:

Tuan Penasihat said...

waaaaa......
dashattt kawan kita ni. bukan takat main kreta jer, beskat pun dia main gak.
bagus bagus bagus.

CIK TOM said...

dahsyatnya 117km...main kete ngan basikal je ke??xmain dgn superbike sekali??huhu...

khairul said...

superbike masa pencen nanti :)